Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Registracija vozila

Post od pedja »

Najbolje bi bilo da naprave formulu sa odnosom godišta, kataloske vrednosti, kubikaze, snage i obrtnog momenta...
Onda odeš da registruješ auto, bace te na dyno i popuniš zahtev, da bi posle 7-10 dana dobio manje više tačan obračun cene, uz mogućnost dodatnog oporezivanja tokom godine :kezo:

Pitanje je da li postoji najbolje rešenje, ali ovo trenutno to nije. Možda da za početak samo unormale taj skok preko 2000 (što napisa ljubitelj), a kasnije neka u računicu ubace i snagu, po litru zapremine npr. Ma...ionako će biti opet neko suludo rešenje, džabe lomimo glave.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Nisu normalni, hoce da oporezuju daunsajzing sada i to bas su se trudili da nadju kombinaciju sto skupljeg auta, manje kubikaze i vece snage za primer i obrnuto.

Ako nesto treba da se oporezuje to bi trebalo biti recimo co2 zbog okoline i tezina auta zbog puteva, sve ostalo manje vise glupost, ali na osnovu cene auta to je vec uvredljivo.

Da rezimiram hoce da ukinu porez na luksuz tako sto ce dodatno oporezovati luksuzne automobile!?

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

+1, sve sem CO2 i tezine zadire u temelje prava uopste, zna se sta je taksa za registraciju i cemu sluzi.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Da se puni budžet :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Vazda krenu da me zajebavaju u avgustu i proveravaju da li je auto registrovan. Je'l to ljudi voze neregistrovana kola avgustom ili šta?

Inače me ne zaustavljaju, tj. veoma retko.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Uveren sam da nam ova promena načina na koji se računa harač neće doneti ništa dobro. Nema trika da će napraviti propis koji će smanjiti iznos koji se skupi od registracija za godinu dana, a pošto će skinuti bezobrazno visoke cene za kola od 2000+ kubika mi ćemo dotirati da pokrijemo razliku.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Taj tako ektstremni porez je tzv Seselj Vucicev, koji su oni osmislili kao porez da popuni ratni budzet.
Rat se odavno zavrsio ali je porez ostao i jos dodatno povecavan u nekoliko navrata.

Kada je uveden porez na luksuz za 2000+ kubika je kostao oko 150 evra bez umanjenja starosti, sada je oko 500 evra bez umanjenja starosti.

Kao sto bi trebala da se potpuno ukine opstinska taksa za parkiranje vozila koja se placa prilikom registracije, kada je ionako svuda zabranjeno parkiranje na ulici osim na mestima gde je posebnim znakom dozvoljeno a parking se placa po satu, danu ili mesecno kako vec za koju situaciju.

Tek je ta taksa za parkiranje besmisleno obracunata po zapremini.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ja sam uvek da se smanji registracija.Posebno za luksuzne i superluksuzne automobile.
Odradio bih izmenu jedino da ko ima modifikovano takvo vozilo(TNG uređaj i ostalo),da mu se poveća registracija.
Automobili koji imaju preko 2000ccm,posebno stariji od 10 godina,troše više goriva,a stimulisanjem preko registracije te pare će vlasnici potrošiti na gorivo,koje je opet akcizna roba,tj.država ubira najveći prihod.Sve isto,sve ide u krug.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Ivan napisao:Nisu normalni, hoce da oporezuju daunsajzing sada i to bas su se trudili da nadju kombinaciju sto skupljeg auta, manje kubikaze i vece snage za primer i obrnuto.

Ako nesto treba da se oporezuje to bi trebalo biti recimo co2 zbog okoline i tezina auta zbog puteva, sve ostalo manje vise glupost, ali na osnovu cene auta to je vec uvredljivo.

Da rezimiram hoce da ukinu porez na luksuz tako sto ce dodatno oporezovati luksuzne automobile!?
Prvo se slažem da nas je*u u svakom slučaju :kezo:

Ali mislim da je normalno i više platiti za jači auto, u delu registracije vezano za osiguranje-tako je i u većini zapadne Evr. Statistički veći rizik jbg.
Za cenu auta jeste možda uvredljivo ali država prepoznaje dimaš pa da uzne :mrgreen: -opet ima dosta dr. gde je tako.
CO2 niko realno negleda, ispadam budala što sam kupio nov katalizator kada se stari zapušio, između dva teh. preg. niko ništa nije primetio, a novi je sigurno efikasniji .

Ko zna kako će na kraju izgledati novi obračun :zbunjen:
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

dobro oni znaju kakva kola se voze i sta rade. smanjice nenormalno visoke registracije iskljucivo matorim kolima preko dve litre, koji nemaju veliku snagu (vecinom ne-turbo kola). kako vreme ne-turbo auta prolazi, u srbiji ima sve vise skoro uvezenih automobila male zapremine i velike snage. i tu njihova "genijalnost" stupa na snagu. sve u svemu, vise para ce se sliti u kasu. mogu da se kladim da ce 80% foruma imati vecu registraciju nego do sada, 15% istu ili slicnu a 5% manju.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Snaga auta bi trebala da je povezana sa osiguranjem, a ne porezom, mada su nam i tu zaprzili corbu, osiguranje drasticno poskupelo, pa ajde sada i porez.

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

Slažem se to sa osiguranjem, a i za `čorbu`

Off
Stefan me optužio da sam ti postao konkurencija :D -imaš u temi testovi automobila :kezo:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Video sam, nisam hteo da komentarisem, moramo se mi fotografi drzati zajedno :D

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

:D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Aj pitacu ovde.
Da li neko zna pouzdano kakva je procedura kada hoces da se preselis u drugu drzavu, a da zadrzis isti auto?

Da li ide redovna procedura uvoz automobila, kao i da si ga kupio, ili nesto drugacije (povoljnije)?
Odgovori