1000 zašto - 1000 zato!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od nikaragva »

To je najobicniji ventil. Koliko vidim cev je pola cola rekao bih, a tako i treba da bude u kuhinji/kupatilu.
Kupi se samo taj ulozak i uvrne unutra. Naravno moras zavrnuti vodu negde pre tog ventila, da bi mogao to da zamenis.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A, vertikale idu ispod mog stana i kad god je neko radio ja ih zavrtao. Ako nista, bas znam kuda ide koja voda (topla/hladna) i gde je koja vertikala, zbog toga se svi zivi meni obracaju...

Znam da je obican ventil, nego se upitah da nema neki strucni naziv :mrgreen:

Svejedno: Hvala! :pivo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel zna neko gde u Novom Sadu ima kupiti plutanih cepova, ili ti pampura?
Bilo je u rodicu, ali vise nema, sad sam bio tamo, kaze odavno nisu dobijali.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

ja pre par dana iste kupio u merkuru.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Koja je fora sa vozilima sa RP(Registrovan Privremeno) tablicama? Cesto vidjam po gradu premium automobile sa tim tablicama, jel se mozda izbegava neki porez na luksuz ili tako nesto, ili su svi trenutno u Srbiji pa su na toliko vremena registrovali auto?
Imam neki osecaj da je to jos neka prevara kao sto je bila registrovanje dzipova kao teretno vozilo. :think:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Nije placena carina, i kad istekne registracija,mora da napusti teritoriju drzave,odmah se vrati i opet registruje bez placanja carine na RP . Mangupi :mrgreen:

sent from Kenda digitron using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

To su vozila stranih predstavništva. Ranije nisu plaćani ni carina ni porez pa je ušteda bila ogromna naročito na skupim kolima pa su mangupi čak otvarili firme napolje, pa ovde otvarali predstavništva samo da bi jeftinije kupili kola.
Pre neku godinu su uveli da i oni plaćaju i carinu i porez, koliko se sećam.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Znaci u tom grmu lezi zec :kezo:

Vidjao sam razne autoomobile sa PR tablicama: E klase, ferrari, razni A 6ice itd. Cak sam skoro video i Astru H sa tim tablicama. :rofl:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Pajo, to su one "diplomatske" crne tablice, za njih znam da je tako kako si opisao. A ovo sa privremenim još nisam čuo, znači novija je fora, pošto i ja tek od skoro sam video nekoliko auta sa tim tablama.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

I Bentley presretac je privremeno registrovan :kezo:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jes vala ranije su bile crne i imale su E oznaku umesto A ili sličnih, a RP su druga vsta. Zajebah se posle celodnevnog prežderavanja kod brata na placu.

RP bi trebalo da budu privemene tablice najčešće zbog privremenog uvoza tj privremenog boravka ali ne znam šta se plaća od dažbina, a šta ne.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Napisah gore šta su RP table... ;)
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ma privremene su postojale i kad su bile stare, samo koliko znam nije bilo zloupotreba... ili se bar nije znalo za njih.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Privremena registracija vozila

registracija vozila
Privremenu registraciju prevoznog sredstva mogu izvrsiti drzavljani Srbije koji zive u inostranstvu zbog specijalizacije, skolovanja obavljanja profesionalne delatnosti,zaposljavanja ili naucnog istrazivanja, vozila stranih drzavljana kojima je odobren boravak u Srbiji I vozila koja ucestvuju na takmicenjima i sajmovima.
Ovlasceno lice kada u saobracaju zatekne vozilo sa registracionim tablica stranih drzava bez oznaka koje su propisane medjunarodnim ugovorima overenim u republici Srbiji, takvo vozilo sprovodi najblizem predstavnistvu ministarstva unutrasnjih poslova na izvrsenje privremene registracije. Privremena registracija izdaje se na period od godinu dana, vlasnik dobija privremene tablice I privremenu registraciju koje je duzan da vrati po isteku registracije.
Od potrebne dokumentacije za privremenu registraciju vozila vlasnik je duzan da prilozi resenje o privremenu uvozu prevoznog sredstva, placenu taksu za privremenu registraciju kao i pasos sa overenom dozvolom boravka u Srbiji.
Vozilo se privremeno registruje na vlasnika vozila i njime moze da upravlja samo lice na koje je vozilo registrovano.
Registarske tablice PRE i specijalna privremena dozvola u trajanju od 15 dana izdaju se vlasniku vozila koje napusta republiku Srbiju po zavrsenom boravku vlasnika ili vozilu koje je vlasnik kupio na teritoriji republike Srbije . Vlasnik je duzan da prilozi: dokaz o vlasnistvu, dokaz o placenom porezu na promet, dokaz o ispravnosti vozila, obavezno osiguranje u trajanju od 15 dana I dokaz o uplacenim taksama za privremenu registraciju.
Stranim drzavljanima koji zbog naucnih ispitivanja, skolovanja, obavljanja neke profesionalne delatnosti ili pruzanja azila zive u Srbiji dodeljuju se registarske tablice sa specijalnim oznakama 99 i 999. Registarske tablice sa oznakama 999 i 99 umesto klasicnih tablica su jedina razlika izmedju ove i redovne registracije. Uz prilozen zahtev vlasnik je duzan da prilozi svu potrebnu dokumentaciju kao za prvu registraciju plus dokaz o izvrsenom carinjenju prevoznog sredstva i odobrenje o boravku u republici Srbiji overeno u ministarstvu unutrasnjih poslova.

http://registrujvozilo.wordpress.com/20 ... ja-vozila/
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Gde je groblje Lesce? Jel se to ide tamo za Visnjicu, kad se prodje Pancevac? Jel daleko posle Pancevackog?
Odgovori