E ovako.. Zamolili su me da slike ne postavim pre petka zbog ljudi iz Opela, da oni ne bi najebali.
Astra K ce biti predstavljena u narednih par dana.
Tako da cu izneti svoje utiske o novom modelu.
U odnosu na Astru J je dosta olaksana, cini mi se preko 200kg.
Motorni prostor je nekako sabijeniji nego kod mene, iz razloga ustede prostora u kabini. Npr. sada je akumulator u gepeku, tj na mestu gde bi trebao da je rezervni tocak. Posto je ocigledno da nece biti rezervnog tocka jer nema mesta, pitanje je da li ce ponuditi i copavac.
Spolja, uzivo, izgleda prelepo. Vidi se da je noviji model od J, sto cete videti i na fotkama gde je moja Astra pored.
Unutrasnjost je unapredjena u smislu prostora i ergonomije. Na zadnjoj klupi ima vise mesta i krov je dosta visi, odnosno sedi se nize nego u J. Drugar od skoro 2m je seo nazad i nije udarao glavom o krov, bas se iznenadio.
Prednja sedista su udobna i mekana, smanjena je centralna konzola pa ima vise mesta i za vozaca i za suvozaca i to je veliki plus.
Centralna konzola je presvucena kozom i ima lep step, mnogo dobar detalj s obirom da je to Opel i u kojoj je klasi, al kapiram da to ide samo u vise pakete.
Ima zadnje podizace!
Materijali su odlicni. Plastika je ona klavir crna, ne znam da li moze neka druga.
Sve u svemu, unapredjen je tamo gde je to bilo potrebno (smanjenje mase, povecanje unutrasnjeg prostora).
Nisam je vozio, to ce morati da saceka test vozilo.