Darko napisao:
Da si preduzetnik recimo, imas manji broj radnika. Ali zivis u srbiji i posao svake godine sve teze ide ali nekako sastavljas kraj sa krajem i ipak uspevas da omogucis radnicima kakvu takvu platu kao i sebi naravno i pored toga sto imas nekoliko kredita za vratom i drugih obaveza.. Da li bi i dalje govorio, treba drzava da kaze da je minimalac 500-600e ili koliko vec...
Nije to tako jednostavno, drzava da proglasi veci minimalac i svima lepo.. gomila malih firmi funkcionise kako sam napisao u prvom pasusu..
Dokle god pola srbije ne radi, plate mogu samo da se jos i smanjuju a ne obrnuto..
Kad procitam tvoj post, prvo mi padne na pamet ona stara: sit gladnom ne veruje.
Ako sam shvatio dobro ti drzis neke prodavnice, sta mislis kako ce tvoj posao proci, ako ima samo mesta za smanjenje plata? Na kraju ce se zavrsiti tako sto ce svi prodavati samo hleb parnim, a mleko ili jogurt neparnim danima.
Snaja mi radi u jednoj prodavnici na Futoskom, vec je normalno kod njih postalo da se krompir kupuje na komad(dva-tri) a meso na grame....
Sto se tice preduzetnika predpostavljam da ima dobrih. Medjutim, oni kod kojih sam ja radio, i oni kod kojih rade ljudi oko mene u glavnom nisu. Kod dosta poslodavaca posao ne ide uopste lose, ali plate su i dalje 25, maksimum 30000. Velika vecina njih radnike i ne prijavljuje itd itd.
What i do for the livin'? I live for the livin'.