Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Floyd »

Pa reče da je arhitekata :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Koja zbrka :kezo:

Ji je arhitekta, ja sam u razvoju softvera ali kao project manager.
Poslednja izmena od Rakhil u 31 Avg 2015, 14:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Ma on je k.... na biciklu :D Pardon, dva bicikla, posto je i Paji oteo :) bicikl mislim.

Sent from my Sony
Ma nisam mislio na Rakhila. Znam da je on freestyle filozof i finansijer večitih studenata :mrgreen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Uuuuuuu, to cu stavim na vizitku sada, sabija kako zvuci :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Jer Tarabic je rekao: "kada dodje sa istoka Zuti covek, crnog oka, kad se zedan sa Morave napije,
da razume Njegoseve mudrolije.
A do sad niko nije niko nije.
U venama ce mu teci sva mudros ovog sveta."
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbt, sada sam tek provalio vezu.

Pustiće more kroz kanal.

To će onda biti BG na vodi.

Kao u onom filmu domaćem, kada su hteli da isuše jezeo i posade pamuk. Pa geometar, pogrešno izračunao, te ih more potopilo :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

superboss napisao:
Jer od privatnika drzava i zivi.
Uf, kad ovo čujem... Žive i privatnici od države.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

superboss napisao: Kad procitam tvoj post, prvo mi padne na pamet ona stara: sit gladnom ne veruje.

Ako sam shvatio dobro ti drzis neke prodavnice, sta mislis kako ce tvoj posao proci, ako ima samo mesta za smanjenje plata? Na kraju ce se zavrsiti tako sto ce svi prodavati samo hleb parnim, a mleko ili jogurt neparnim danima.

Snaja mi radi u jednoj prodavnici na Futoskom, vec je normalno kod njih postalo da se krompir kupuje na komad(dva-tri) a meso na grame....

Sto se tice preduzetnika predpostavljam da ima dobrih. Medjutim, oni kod kojih sam ja radio, i oni kod kojih rade ljudi oko mene u glavnom nisu. Kod dosta poslodavaca posao ne ide uopste lose, ali plate su i dalje 25, maksimum 30000. Velika vecina njih radnike i ne prijavljuje itd itd.
Ne drzim konkretno ja prodavnice vec radim u manjoj privatnoj firmi koja se time bavi. Plate su vec 28 godina redovne u dan, placa se prijava, autobuska i godisnji.. Samo kazem da je svaki dan sve teze u ovoj i slicnim delatnostima i da bi se sve to izguralo na vreme radi se na misice, snalazenje, iz kredita u kredit.. itd..

Nismo se razumeli, nisam ja rekao da treba smanjivati plate, nego je to danasnja slika srbije. Kada je pola stanovnika bez posla normalno je da ce i ove premale plate da padaju, neki posao za koji je bilo normalno da zaradis odredjenu cifru, javice se gomila takvih ljudi koji ce raditi i za manje.

Pre par dana mi je rodjak isao u nbg u delta holding na neki razgovor za posao, plata 35k dinara, ako to nude poljoprivrednom iznjenjeru, sta onda ocekivati da neki trgovinski lanac poput univera, merkatora i slicnih ponudi trgovkinjama i kasirkama..
Znam pouzdano da su u univerexportu u marketima plate oko 25 i ima da proliju znoj za tu lovu, odgovaraju za manjkove, popise, sve sto ne stima ide preko tih njihovih bednih 200e, pa izguraju i sa mnogo manje mesecno..
Poslednja izmena od Darko u 31 Avg 2015, 15:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Heinz napisao:
superboss napisao:
Jer od privatnika drzava i zivi.
Uf, kad ovo čujem... Žive i privatnici od države.
Ono prvo je prirodni poredak, ovo drugo je anomalija, bitna razlika. Da bi privatnici imali sta da dobiju iz budzeta, neko mora prvo da ga i napuni valjda.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Šta je ovde problem? Buni li se eparhija ili Sinod?
Koliko vidim buni je jedan raspop i par ljudi.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Neki su dobili lovu i po audi, pa cute. Drugi nisu dobili nista, pa se bune.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

A što ruše crkvu ako će već da je potope?

Taj deo mi totalno nije jasan.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Lepo kazem, mutno po obicaju
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Darko napisao:
superboss napisao: Kad procitam tvoj post, prvo mi padne na pamet ona stara: sit gladnom ne veruje.

Ako sam shvatio dobro ti drzis neke prodavnice, sta mislis kako ce tvoj posao proci, ako ima samo mesta za smanjenje plata? Na kraju ce se zavrsiti tako sto ce svi prodavati samo hleb parnim, a mleko ili jogurt neparnim danima.

Snaja mi radi u jednoj prodavnici na Futoskom, vec je normalno kod njih postalo da se krompir kupuje na komad(dva-tri) a meso na grame....

Sto se tice preduzetnika predpostavljam da ima dobrih. Medjutim, oni kod kojih sam ja radio, i oni kod kojih rade ljudi oko mene u glavnom nisu. Kod dosta poslodavaca posao ne ide uopste lose, ali plate su i dalje 25, maksimum 30000. Velika vecina njih radnike i ne prijavljuje itd itd.
Ne drzim konkretno ja prodavnice vec radim u manjoj privatnoj firmi koja se time bavi. Plate su vec 28 godina redovne u dan, placa se prijava, autobuska i godisnji.. Samo kazem da je svaki dan sve teze u ovoj i slicnim delatnostima i da bi se sve to izguralo na vreme radi se na misice, snalazenje, iz kredita u kredit.. itd..

Nismo se razumeli, nisam ja rekao da treba smanjivati plate, nego je to danasnja slika srbije. Kada je pola stanovnika bez posla normalno je da ce i ove premale plate da padaju, neki posao za koji je bilo normalno da zaradis odredjenu cifru, javice se gomila takvih ljudi koji ce raditi i za manje.

Pre par dana mi je rodjak isao u nbg u delta holding na neki razgovor za posao, plata 35k dinara, ako to nude poljoprivrednom iznjenjeru, sta onda ocekivati da neki trgovinski lanac poput univera, merkatora i slicnih ponudi trgovkinjama i kasirkama..
Znam pouzdano da su u univerexportu u marketima plate oko 25 i ima da proliju znoj za tu lovu, odgovaraju za manjkove, popise, sve sto ne stima ide preko tih njihovih bednih 200e, pa izguraju i sa mnogo manje mesecno..
Pa naravno da je trgovcima teško kad ljudi nemaju love da kupuju. Sve je to povezano i zato sve sistematski propada.

Radnik koji zaradi 200 evra mesečno (a takvih je većina) nije baš dobra mušterija.
Odgovori