Računari
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Računari
Može li preporuka za laptop, 15', služio bi isključivo za ofis varijante i možda nešto malo multimedije. Ništa igrice niti slične zgubidan varijante.
Budžet do 50k dinara.
Budžet do 50k dinara.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
TheWickerMan napisao:neki i3,oko 40ak k dinara , tipa Acera ovakvog http://www.uspon.rs/proizvodi/Laptopovi ... nxmesex009 , moj je isti samo imam integralku grafiku, baterija traje preko 4 sata.dragvorl napisao:Sta preporucujete od 15" laptopova za neku office upotrebu, treba hdd bar 500 GB, moze i veci, 3-4 GB rama, da bude pouzdano? Koliko para treba okvirno spremiti?
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- Vladapetr
Ne znam zašto, ali mi ostalo u pamćenju iz perioda kad sam uzimao sebi laptop (pre neke 3 god) da Acer nije toliko pouzdana opcija. Asus bi valjda trebao da je bolji?
Okej je Acer. Ja bih nekako uzeo Lenovo za svoje pare, ili barem prvo kod njih video šta ima.
Tapatalk
Tapatalk
- Vladapetr
Lenovo i Dell su i meni ostali kao sinonim kvaliteta, mada često nalazim da se i na njih žale.
Sad ću bacim pogled da vidim šta Lenovljani nude
Sad ću bacim pogled da vidim šta Lenovljani nude
U budzetskoj verziji ti se retko koji proizvodjac istice kao najbolji. Ja prvo sto bih radio gledao koji nudi vise za te pare, onda pogledao uzivo, okrenuo naopako (da vidim jel musko ili zensko
) zbog hladjenja i kasnijeg ciscenja pa tako i odlucio sta mi je ciniti.
- Vladapetr
Ma ovo je za koleginicu, tražila da joj pošaljem link gde i šta da kupi. Da ga za sebe uzimam, druge bih prioritete postavio.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
za tu cifru , manje vise su svi slicnih karakteristika.
Imam dell 3521 vec dve godine i stvarno je odlicam laptop. Pre toga neki msi, cija konfiguracija nije bila toliko losa za to vreme, ali sam racunar bbukvalno bacio koliko se sva plastika sjebala. Uzas Zivi
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Imam dell 3521 vec dve godine i stvarno je odlicam laptop. Pre toga neki msi, cija konfiguracija nije bila toliko losa za to vreme, ali sam racunar bbukvalno bacio koliko se sva plastika sjebala. Uzas Zivi
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- Vladapetr
A jel postoje laptopovi sa SSD diskom umesto HDD-a? I ako ima, koliko je to pametna kupovina?
Uzmes sam ssd i zamenis, od toga se ne gubi garancija, ako je hdd pristupacan. Neka me ispravi neko ako gresim.
- Vladapetr
Ma ja bih da joj pošaljem link i da to pazari, nema šanse da se sa time majem. Na stranu što ne verujem da bi ti garancija važila ukoliko bi sam otvarao laptop i menjao disk.
Zavisi od firme do firme. To trebas proveriti sa njima, ali uglavnom laptopovi koji vec imaju ssd su dosta skuplji jer ukljucuju i druge delove koji su kvalitetniji od onih koji su u laptopovima od 30-50000 dinara.
I da nije prstupačan, optika je uglavnom slim i vadi se kao kertridž. Postoji kod kineza rack u obliku optike u koji se ubaci SSD.sebekkg napisao:Uzmes sam ssd i zamenis, od toga se ne gubi garancija, ako je hdd pristupacan. Neka me ispravi neko ako gresim.
Optiku i tako niko živi više ne pipa nakon što instalira sistem.
Tapatalk
Koriste moja deca. Imaju gomilu nekih CDova i DVDova, koje mi guraju u laptop. Samo cekam, kada ce mi uvaliti i neki plastelin unutra 
Lenovo ih ima, ja uzeo pocetkom godine flexpad sa SSD i sa moje strane preporuka.Vladapetr napisao:A jel postoje laptopovi sa SSD diskom umesto HDD-a? I ako ima, koliko je to pametna kupovina?