Auto do 30.000e u CH

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Auto do 30.000e u CH

Post od Xepoj87 »

Pa da,ali kakve to veze ima?

Elem, Floyd,racunaj da ti je oko 30% sigurno skuplje odrzavanje za S5 od 3.0 Tdi...
A sto se tice ustede na gorivu,nije mala,ali to treba da gleda neko ko prelazi preko 30.000km,kao ja recimo i to je jedini razlog zasto se ja lomim oko S5,nista drugo...
Racunaj optimisticno da S5 trosi oko 5l vise od 3.0 TDI i to je na 10.000km oko 750e razlike,na 20.000km je 1.500e,sto realno nije neka razlika u odnosu na dobitke...
I da te odrzavanje izadje oko 500e godisnje vise,to je 2.000e godisnje vise,sto mene ne bi odvratilo od S5,a ti razmisli...
Ne znam koliko je razlika u osiguranju... Mene licno jebe sto ja prelazim oko 40.000km godisnje,ali koliko vidim,to ce u narednih godinu,2 drasticno da se smanji,pa mozda budem i ja mogao bez straha da razmisljam o S5...
Ja licno sam video da je za 3.0 TDI po gradu 10l mission impossible,realno je oko 12l,ali koliko god da je,racunaj za S5 oko 5l vise...
I ne,razlika se na otvorenom ne smanjuje,moze samo da se poveca u korist 3.0 TDI...
Video sam jedan crveni 3.0 TDI S line restyle SportBack juce u Francuskoj ulici u BG-u i mogu ti reci da uopste ne izgleda naivno,bas je prelep...
Eto,dobro razmisli o kupovini 3.0 TDI vs S5...
Ako nista drugo,probaj,pa ces lako zameniti :)

C63 AMG je pandam RS5-ici i to je od osiguranja(kod nas registracije i osiguranj),do potrosnje i odrzavanja neki sasvim drugi nivo i za to bas treba covek biti bogatela da bi drajvao...
To je na nivou Porschea i ostalih sranjca kada su finansije u pitanju...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Heroj je u pravu. Stavise cuo sam mnogo primera gde su ljudi sa S5 presli na 3.0TDI. Za 800e pokrijes 90% razlika u eksterijeru, a branici su isti na S lineu i S5 tako da svi delovi pasu. Mada to je sad druga prica i bitno je da si ti odlucio, a S5 nikako nije greska. Zvuk benzinca nista ne moze da zameni, pa ako kupac smatra da je razlika vredna toga (i ruku na srce predobrih recaro sedista) onda samo napred :doubleup:

Nego mene vise brine ovo
Sto se S5 tice gledao bi manje felne od 20 (znam da se Scuderia nece sloziti ) i crvenu boju jer je prelep u toj boji. Ostalo su finese.
Ono sto mi se u startu ne svidja je neudobna voznja Balkanskim putevima.
:kezo:

Slika
Audi S5 Sportback by hmbautista, on Flickr

Inace svaka cast za ideju o boji, predobro mu cuci, a mislim da je svaki S u 'misano red' varijanti koja je metalik.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao: Laki ima pravo sto je protiv jakih dizela...

Pa nisam generalno protiv jakih dizela, samo u tu pricu ne bih uvlacio finansije i isplativost jednog i drugog. Ima itekako uzivanja u mocnim i tihim povlacenjima dizela... 3.0tfsi nudi osetno bolje performanse j uzivanje od 3.0tdi onda se ne treba opterecivati previse u ovoj klasi kolko koji trosi i oce te jedan izaci na kraju 500chf godisnje manje ili vise sveukupno.

Ali recimo na primeru BMW 535i i BMW 535d, koji bi uzeo? I da zanemarimo bilo kakvu ekonomsku racunicu dizel ga zestoko ubi performansama tako da nisam uopste siguran koji je lepse voziti... (zapravo mislim dizel samo da zanemarimo budjenje na hladnom vremenu)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:A sto se tice ustede na gorivu,nije mala,ali to treba da gleda neko ko prelazi preko 30.000km,kao ja recimo i to je jedini razlog zasto se ja lomim oko S5,nista drugo...
Racunaj optimisticno da S5 trosi oko 5l vise od 3.0 TDI i to je na 10.000km oko 750e razlike,na 20.000km je 1.500e,sto realno nije neka razlika u odnosu na dobitke...
Ja zapravo prelazim oko 25-30000km godisnje :ccc:
Naravno trebam jos da razmislim oko svega...
Scuderia napisao:Mada to je sad druga prica i bitno je da si ti odlucio, a S5 nikako nije greska. Zvuk benzinca nista ne moze da zameni, pa ako kupac smatra da je razlika vredna toga (i ruku na srce predobrih recaro sedista) onda samo napred :doubleup:
Ma nisam jos 100% odlucio ali za sad me drzi.
Laki021 napisao:Ali recimo na primeru BMW 535i i BMW 535d, koji bi uzeo? I da zanemarimo bilo kakvu ekonomsku racunicu dizel ga zestoko ubi performansama tako da nisam uopste siguran koji je lepse voziti... (zapravo mislim dizel samo da zanemarimo budjenje na hladnom vremenu)
Danasnji V6/R6 ili V8 dizeli su skoro savrseni...nije to problem.
Ono sto sam hteo da kazem, a to si i ti posle napisao je da je glupo obracati paznju na potrosnju u toj klasi.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Шта рећи сем врх! Срећно са куповином!

ПС
Ја бих за те новце евентуално погледао и овако нешто :)
http://www.autoscout24.de/NewMarketDeta ... bs=NewList
http://www.autoscout24.de/NewMarketDeta ... =212203552
Pozdrav
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Pazi ovu ponudu:

Audi A5 Sportback 3.0TDI quattro Stronic *EUPE:60000* (← kliknite)
34,980 EUR (Gross)
29,395 EUR (Net)
FR 12/2010
26,300 km
Number of Vehicle Owners: 1
Interior Type: Alcantara
Diesel
176 kW (239 PS)
Automatic transmission

Što bi rekli: u FULL-u a praktično nov auto, jedva da je razrađen.

Außenausstattung:
Anhängekupplung, beheizbare Außenspiegel, Colorglas, Schiebedach elektr., Nebelscheinwerfer, Xenon-Licht, Metallic, Außenspiegel elektr., Scheinwerferreinigungsanlage, Glanzpaket, LED Heckleuchten

Innenausstattung:
Lendenwirbelstütze, Mittelarmlehne, Klimaautomatik, Fensterheber elektrisch, Ablagepaket, Alcantarabezug

Technik und Sicherheit:
Einparkhilfe, Servotronic, Antiblockiersystem, Fahrer- und Beifahrerairbag, Antischlupfregelung, Kopfairbag, Zentralver. mit Fernbed., ESP (Elektronisches Stabilitätsprogramm), Geschwindigkeitsregelanlage, Wegfahrsperre, Servolenkung, Seitenairbags, Kurvenfahrtlicht, Licht- und Regensensor, Leuchtweitenregulierung, Lichtpaket, Tagesfahrlicht, Reifendruck-Kontrolle, Dieselpartikelfilter

Räder/Reifen:
Leichtmetallfelgen

Lenkräder:
Multifunktionslenkrad

Sitze:
Rücksitzbank umlegbar, Sitzheizung vorne, manuelle Sitzhöheneinstellung, Sportsitze, Kindersitzbefestigung ISOFIX

Infotainment:
Bordcomputer, Fahrer Informations System, Navigationssystem mit Farbmonitor, Handyvorbereitung, Radio, DVD Player

Bemerkungen:
Audi sound system, Sprachdialogsystem, Entfall von Modellbezeichnung und Technologie-Schriftzug, Anfahrassistent, All Season Reifen 225/50 R17, quattro, Dekoreinlagen Micrometallic platin, Einstiegsleisten mit Aluminiumeinlagen, 7-Gang-Automatikgetriebe für Allrad, Geschwindigkeitsbegrenzungsanlage, Sportback, Kraftstoffsystem Diesel, 12-Volt-Steckdose im Kofferraum, 6-Zyl.Turbodieselmotor 3, 0 L/176 KW(24V)V6, TDI Common-Rail Grundmotor ist: T41/TE1/TF1/TH1, Abgaskonzept EU5, Anschlussgarantie 3 Jahre max. 100.000 km
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@7footer
Hvala na trudu ali ipak ne bih A7 a jos manje Multitronic :)

@maxer
Definitivno odlicna ponuda ako zanemarimo boju koja mi se bas ne dopada preterano i ruzne felne (mada to nije bitno jer mogu da ostanu za zimski set).

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Imam isto mišljenje o boji i felnama ali za te pare ... :presrecan:
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Dobra cena, ali i ja se slazem za felne i boju. Felne nisu problem da se zamene, ali boja bas nikako nije za ovako atraktivan auto.
Floyd napisao:@7footer
Hvala na trudu ali ipak ne bih A7 a jos manje Multitronic :)
Tiptronic i S tronic su isli u 3.0TDI. Multitronic ide mozda u ovaj novi slabiji 3.0 sa 204ks.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Tek sam sad izvalio da je A5 isti iznutra kao A4...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ista je i platforma. Kao BMW 3 limuzina/kupe. Sad ce i 3ojku da oznacavaju sa 4, a ustvari isti auto.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jednostavno ne znam u koju temu da postavim ovo.. Ali ajd posto je ova posecena, pogledajte automobil :o
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... hurricane/

Slika
Slika
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:kuku:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Mislim da je oglas laznjak!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

maxer napisao:Imam isto mišljenje o boji i felnama ali za te pare ... :presrecan:
Cena je odlicna...valjda zato sto nemogu lako da ga prodaju :)
Scuderia napisao:Tiptronic i S tronic su isli u 3.0TDI. Multitronic ide mozda u ovaj novi slabiji 3.0 sa 204ks.
Multitronic je u onom slabijem od 204ks sa prednjim pogonom.
Drugi iz oglasa je S-tronic benzinac ali on je preskup.
Day Walker napisao:Tek sam sad izvalio da je A5 isti iznutra kao A4...
Isti je ali imas osecaj da ima vise mesta zbog petih vrata.
Razlikuju se i vrata jer nemaju okvire za prozore.
Zaključana tema