Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Imam neki stari Acatel koji koristim samo za navigaciju (igo) i primetio sam da mi se za neka 4h upotrebe tel. skroz isprazni iako je sve vreme na auto punjaču a bat.pri kretanju puna. Jednostavno ne uspeva da je dopuni toliko koliko se ova prazni. Da menjam autopunjač ili bateriju?
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
punjac ,ja sam sjebao sada na fonu punjac , i kupio neki kineski punjac i isto mi se praxni kada koristim fon dok se puni
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Sta kazete za Lenovo A328? Keva zapela, hoce nesto da tera navigaciju i ostale svakodnevne stvari. Jel valja sta?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja ne bih za sebe uzimao taj telefon. Ne volim mediatek koji se ubacuje i bez obzira sto tu pise quad core nisu to te "brzine", kojima bi se nadao.
Do koliko para gledate telefon?
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Mediatek SoC su poceli da koriste ozbiljni brendovi (Samsung, HTC, LG, Sony) za low-midrange telefone. kapiram da je cena procesora takva da im se vise isplati, a pruzaju dovoljno dobre performanse za tu klasu.
veci problem kod kineza je manjak RAM memorije i losa optimizacija softvera.
veci problem kod kineza je manjak RAM memorije i losa optimizacija softvera.
Samo ti je slab punjač. Evo ja ne mogu da nađem punjač koji ima snage da puni Note dok je navigacija. Imam drugi koji je slab, ali završava posao ako se stavi telefon u power saving.dunx81 napisao:Imam neki stari Acatel koji koristim samo za navigaciju (igo) i primetio sam da mi se za neka 4h upotrebe tel. skroz isprazni iako je sve vreme na auto punjaču a bat.pri kretanju puna. Jednostavno ne uspeva da je dopuni toliko koliko se ova prazni. Da menjam autopunjač ili bateriju?
Ako Alcatel ima takav mod to ti je rešenje, ili jači punjač.
Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Za rad klasične "solo" navigacije treba punjač od bar 1A (a još ona obavlja samo tu funkciju, za razliku od telefona), a ovi za telefone su najčešće od 0.4 do 0.7A, tako da su često nedovoljni). 
TT

TT
Ja imam neki od 2A, koji radi super
Koliko stvarno ima, ne znam, ali puni odlicno
Koliko stvarno ima, ne znam, ali puni odlicno
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tu do 100-ak eura.sebekkg napisao:Ja ne bih za sebe uzimao taj telefon. Ne volim mediatek koji se ubacuje i bez obzira sto tu pise quad core nisu to te "brzine", kojima bi se nadao.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Valjda i ti punjaci vremenom dotraju, zameni za novi, meni se na oem samsung punjacu polako praznila baterija dok radi navigacija i uzeo drugi, isto 0.7A i puni se dok radi navigacija/3g i ekran upaljen stalno.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100

I ovaj je nov al je onaj od 400dindzi. Imao sam navodno Samsungov od 1200din pa riknuo posle god.dana.
Inače primetio sam da se uopšte ne greje dok puni a grejao se do nedavno.
t
Ja sam kupio u Rodi Omega autopunjac sa dva izlaza, maksimalno na jednom izlazu moze da bude 2A. Meni note 3 sa 3600mA baterijom napuni sa ukljucenom navigacijom za 45min. Doduse ja nosim njegov usb 3.0 kablic za punjenje, ne znam za obicne kako bi punili.nidza napisao: Samo ti je slab punjač. Evo ja ne mogu da nađem punjač koji ima snage da puni Note dok je navigacija. Imam drugi koji je slab, ali završava posao ako se stavi telefon u power saving.
Ako Alcatel ima takav mod to ti je rešenje, ili jači punjač.
Tapatalk
Bio sam skeptican kad sam uzimao ali radi dobro posao. 750-800din kosta.

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Meni mirise da ces uskoro menjati bateriju na telefonu.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Normalno stanje kako je i predvidjeno da radi. Nista tu ne treba menjati. Taj Alcatel mislim da ima neku malu bateriju tipa 1300-1600mAh i to ti je uzrok rada 4 sata pri max opterecenju.dunx81 napisao:Imam neki stari Acatel koji koristim samo za navigaciju (igo) i primetio sam da mi se za neka 4h upotrebe tel. skroz isprazni iako je sve vreme na auto punjaču a bat.pri kretanju puna. Jednostavno ne uspeva da je dopuni toliko koliko se ova prazni. Da menjam autopunjač ili bateriju?
Oko 3 i po sata je meni izdrzavao HP Ipaq i kada je bio nov, i sa zamenskom baterijom, prosto takav je. Punjac je 1000mA nominalno.
Za navaigaciju koja je najveci moguci potrosac na telefonu potrebna je veca baterija, sledeci uredjaj kada budes birao gledaj da uzmes sa baterijom sto veceg kapaciteta. Nesto tipa 3000-4000mAh.
Gigabyte mi izdrzi sa 3000 baterijom oko 11 sati navigacije.
Punjaci za ekstra brzo punjene baterija obicno privremeno poboljsaju brzinu punjenja ali istovremeno ekspresno dovode do starenja baterije i time gubljenja kapaciteta. (pregrevaju bateriju pri punjenju prejakom strujom).
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Dunx81, pa nije taj slab, ako dobro vidim sa slike na telefonu - on je od 1.8A. Verovatno je neispravan.
TT
TT