Izbor za kupovinu SUV

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Izbor za kupovinu SUV

Post od Xepoj87 »

Onda se pogleda da vecina ljudi koji kupuju suv, ima preko 40 godina i vevinu ih boli uvo da li isti ubrzava za 8 ili 7s. On ce uzeti kao vaznije da mu je potrosnja manja za 2l po gradu, da registraciju i osiguranje placa upola.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ma sve ok al valja se da suv poput x5 ima bar 6 cilindara. Nije mi 4 cilindra prirodno pa makar i taj biturbo. Pre bih i taj 3.0 atmo sve i da je 2.0 jaci i manje trosi.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

@Rotor, super mi je SQ5 ali ga nikada ne bi uzeo za sebe.
Razlog je sto nema dovoljno prostora i prakticno ne dobijam nista posebno vise od A4, a zelim visu klasu u svakom pogledu. Ni prtljazni prostor ne moze da mu se nosi sa visom klasom koju gledam (X5, Cayenne i RR Sport). Pa onda nedostatci u ponudi opreme poput vazdusnog ogibljenja... a na sve to i dalje ima "negativne" karakteristike SUV klase zbog koji se i dvoumim da li je ta klasa uopste za mene.
On je fantastican sto se tice parformanse i motorizacije i imidza i dizajna... ali ostale stvari mi ne odgovaraju.

Kada bi se odlucio za SUV klasu to bi onda bili iskljucivo X5 4.0d (moze i 3.0d ali kada bi ga vec trazio insistirao bi na nesto jacem motoru kada vec ima u ponudi a nije nenormalna razlika u ceni), Range Rover Sport TDV8 ili TDV6, Porsche Cayenne Diesel S 4.2TDI ili klasican 3.0TDI.
Od njih prihvatam da su bolji iskljucivo Range Rover VOG ali koji nije u skladu sa mojim potrebama ni mogucnostima, i modeli poput G klasi ako su nekome bitnije off-road karakteristike i specifican imidz.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Q5 je ženomobil.

Ako hoćeš SUV, X5 M50d je pravi izbor za tebe ali ja lično mislim da je limuzina bolji izbor. Evo ti nova 7ica :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

ftj napisao:Ma sve ok al valja se da suv poput x5 ima bar 6 cilindara. Nije mi 4 cilindra prirodno pa makar i taj biturbo. Pre bih i taj 3.0 atmo sve i da je 2.0 jaci i manje trosi.
+1
Ja isto ovako razmisljam.
Mozda to nije dobro i mozda "zaostajem" za tehnoloskim napretkom tih manjih kubikaza, i imam predrasude... ali meni to nikako ne ide. Kad cujem 2.000ccm ili 4 cilindra u automobilima poput X5, A8, S klasa... to mi je skroz bezveze.

Ako neko misli da je bitan parametar to sto sadasnji 2.0d ima performanse starog 3.0i ili 3.0d i to koristi kao argument da auto sa tim motorom ima OK performanse. Ja uvek odgovorim da automobile posmatram u sadasnjem a ne proslom vremenu, a sadasnji X5 bi trebao da ima optimalne performanse sa 3.0d a to je itekako daleko brze od 2.0d, a da ne pominjemo sta je sve u ponudi i da cak ni taj 3.0d nije nikakvo cudo vec samo osnovni optimum za tu klasu.
Jbg nekada je i 150KS bilo WOW, ali vremena se menjaju i prirodno je da se ide napred, to sto je nekada bilo WOW sada ne zadovoljava ni optimum, i to tako treba posmatrati. A snage nikada nije dovoljno, uvek je dobro kada vozac ima visak snage na raspolaganju...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Floyd napisao:Q5 je ženomobil.

Ako hoćeš SUV, X5 M50d je pravi izbor za tebe ali ja lično mislim da je limuzina bolji izbor. Evo ti nova 7ica :)
Q3/Evoq/Macan, to su mi zenomobili
SQ5 jos u toj S varijani i nije zenomobil, ali nije ni automobil za cetvoroclanu porodicu i duza putovanja, vec vise na momcica...

X5 M50d je top ali je i cena nagrdjena, a ipak ga nikada ne bi platio preko Cayenna 4.2TDI.
Limuzine te najvise klase isto imaju jednu specificnost kod poslednjih generacija. Ne znam da li je jos neko zapazio, ali sve imaju stravicno male prtljaznike, ja sam se zabezeknu kada sam video koliki je gepek na novoj S klasi i A8, a kada sam pitao dilere zbog cega je to tako dobio sam odgovor kako fabrika tu klasu smatra za "biznis klasu" i ti automobili se ne projektuju kao porodicni, pa se ne smatra da je potreban veci gepek. Npr A6 i A7 imaju veci gepek od A8. A tu je na kraju i dizajn i imidz na strani malo manjih limzina.
Tako da su moji favoriti: BMW 640xd, Audi A7 3.0 Bi-TDI, Mercedes CLS 4-Matic, Porsche Panamera, Maserati Ghibli, Jaguar JX
A uz njih me mnogo kopka i A6 Allroad Quattro 3.0Bi-TDI kao klasa za sebe i auto izuzetno interesantnom koncepcijom za moje potrebe.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Naravno da je 3.0 minimum, kao i meni, ali mislim da ste propustili deo mog posta koji se odnosi na godine prosecnog kupca.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Zezam se za Q5, meni je ok ta klasa... ima prednosti u odnosu na veću. Jedini problem kod aktuelnog Q5 je što ga je vreme pregazilo. Dizajn enterijera u fazonu A6 C6 ili A4 B8 je već zastareo. To bi bio jedini razlog zašto taj auto ne bih uzeo u razmatranje.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Naravno da ima ljudi kojima ce i 2.0d biti sasvim dovoljan, ali bice i onih koji ce uzimati taj 2.0d samo da bi sto lakse/jeftinije uskocili u tako visoku klasu iz daleko nize troskove, a to ipak nije klasa za takve kupce, niti taj 2.0d i pored lepih brojki pruza sve sto savremeni X5 u svojoj klasi treba da pruzi svom vlasniku.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ko to odredjuje da li je neko za tu klasu vozila ili ne?!

Ne mozes reci da neko ko uzme 2.0d u novom X5 nije dostojan te klase...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kako ko, pa mi ;)
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Meni se izbor sveo na SQ5 ili na A7.

E sad SQ5 sa svom opremo koju sam želeo (navigacija, b&o ozvučenje, panorama, alkantara nebo, 21" felne, ravan vola, karbon, sa paketom asistencija) mi izađe oko 69.000 evra, a A7 oko 83.000 (vazdušna, bose, šiber, s line, 21" felne, navigacija, matrix led, bez paketa asistencija...). Opet SQ5 je bitdi 313, a A7 tdi 272 (nisam razmatrao bitdi jer bi diglo cenu dosta).

A7 baš upada u oči i nikako nije praktičan za porodicu(malo mesta pozaci i nizak, ali lak prilaz gepeku), dok je SQ5 dosta praktičniji za porodicu sa malom decom. Lakši je za manevrisanje po gradu, nije toliko upadljiv kao A7 a opet je posebaj jer ima S oznaku i sa čipom ide na 380ks.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

A7 bez trunke razmisljanja. Uostalom, nit imas decu, nit ce A7 docekati da porastu da im smeta nizak krov :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Planiram da vozim auto minimum 7 godina pa moram da razmišljam o svemu.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pa i ako sutra dobijes decu nece im smetati krov do sedme godine ni u 911, a kamoli A7 :D
Odgovori