Ne mozes to tako posmatrati. Razlikuju se potrebe.Floyd napisao:Nemaju u Srbiji ali ovde imaju. Mislim da svako ko vozi RS5 kabrio, 911, M4 i sl. može da kupi i A7 tdi.
Evo meni bi do pre 5 godina apsolutno odgovarao sportski dvosed posto nisam imao porodicu a volim da peglam...
Medjutim sada sa 2 dece mi nista ne znaci to sto za cenu A7 mogu uzeti i omiljenu Carreru kada su mi potrebe drugacije. Iako jos uvek nisam "matorac", potreban mi je porodicni auto u koji udobno mogu da se voze 4 osobe, gde ima dosta prostora u prtljazniku, auto sa kojim mogu da odem na skijanje, koji ce biti funkcionalan i maksimalno bezbedan i po suvom i po snegu.... tako da u toj varijanti mogu voleti Carreru i imati mogucnosti da je kupim, ali dzabe kad mi npr. A7 vise odgovara.
A da bi porodicni covek dosao do stadijuma kupovine RS5/911/M4 mora mnogo vise kockica da se slozi nego za mladju osobu bez porodice.
Mladji ljudi koji kupuju te automobile ili im ih kupuju roditelji ili su dobili neko nasledstvo ili jednostavno rade za dobru platu od koje mogu da otplacuju lizing a nemaju drugih tereta u zivotu.
Da bi porodican covek sebi priustio RS5/911/M4 (gde sebe svrstavam i cemu isto tezim) on prvo mora sebi da uzme vrhunski porodicni auto tipa A7/BMW5/ML..., pa mora uzeti jos jedan auto koji mozemo okarakterisati kao gradski ili zenin auto (npr. A3/Mercedes A/BMW 1/Mini Cooper...), pa mora obezbediti adekvatan krov nad glavom za svoju porodicu ali opet u skladu sa A7/Mini Cooper/Porsche Carrera voznim parkom, sto znaci da ne moze ziveti u stanu od 60m2 vec nesto daleko ekskluzivnije. Naravno, mora imati i neku gajbu na moru i vikendicu na planini.... i vec imati ekonomsku sliku za neke prioritete u zivotu (skolovanje dece, osiguranje, stvoren pasivni pruhod novca...). Pa da je vec ispunio neke svoje hirove poput zeljenih putovanja, posedovanja gedzeta koji te ispunjavaju (npr satovi za muskarca a nakit za zenu...).
I tek kada dodjes do tog stadijuma onda razmisljas o kupovini Carrere, a to se uglavnom dogadja u zrelijim godinama.
Ima i onih koji malo preskoce taj put i izmesaju prioritete ali meni je to neodgovorno ponasanje koje ne opravdavam i nikada ne bi kupio Carreru iako imam mogucnosti dok ceo zivot ne sredim kako sam zamislio.
Inace mi A7 nikako nije penzos auto, vec bas limuzina sa sportskom/mladalackom notom.