Izbor za kupovinu SUV

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Izbor za kupovinu SUV

Post od goblin »

Floyd napisao:Nemaju u Srbiji ali ovde imaju. Mislim da svako ko vozi RS5 kabrio, 911, M4 i sl. može da kupi i A7 tdi.
Ne mozes to tako posmatrati. Razlikuju se potrebe.
Evo meni bi do pre 5 godina apsolutno odgovarao sportski dvosed posto nisam imao porodicu a volim da peglam...
Medjutim sada sa 2 dece mi nista ne znaci to sto za cenu A7 mogu uzeti i omiljenu Carreru kada su mi potrebe drugacije. Iako jos uvek nisam "matorac", potreban mi je porodicni auto u koji udobno mogu da se voze 4 osobe, gde ima dosta prostora u prtljazniku, auto sa kojim mogu da odem na skijanje, koji ce biti funkcionalan i maksimalno bezbedan i po suvom i po snegu.... tako da u toj varijanti mogu voleti Carreru i imati mogucnosti da je kupim, ali dzabe kad mi npr. A7 vise odgovara.

A da bi porodicni covek dosao do stadijuma kupovine RS5/911/M4 mora mnogo vise kockica da se slozi nego za mladju osobu bez porodice.
Mladji ljudi koji kupuju te automobile ili im ih kupuju roditelji ili su dobili neko nasledstvo ili jednostavno rade za dobru platu od koje mogu da otplacuju lizing a nemaju drugih tereta u zivotu.
Da bi porodican covek sebi priustio RS5/911/M4 (gde sebe svrstavam i cemu isto tezim) on prvo mora sebi da uzme vrhunski porodicni auto tipa A7/BMW5/ML..., pa mora uzeti jos jedan auto koji mozemo okarakterisati kao gradski ili zenin auto (npr. A3/Mercedes A/BMW 1/Mini Cooper...), pa mora obezbediti adekvatan krov nad glavom za svoju porodicu ali opet u skladu sa A7/Mini Cooper/Porsche Carrera voznim parkom, sto znaci da ne moze ziveti u stanu od 60m2 vec nesto daleko ekskluzivnije. Naravno, mora imati i neku gajbu na moru i vikendicu na planini.... i vec imati ekonomsku sliku za neke prioritete u zivotu (skolovanje dece, osiguranje, stvoren pasivni pruhod novca...). Pa da je vec ispunio neke svoje hirove poput zeljenih putovanja, posedovanja gedzeta koji te ispunjavaju (npr satovi za muskarca a nakit za zenu...).
I tek kada dodjes do tog stadijuma onda razmisljas o kupovini Carrere, a to se uglavnom dogadja u zrelijim godinama.
Ima i onih koji malo preskoce taj put i izmesaju prioritete ali meni je to neodgovorno ponasanje koje ne opravdavam i nikada ne bi kupio Carreru iako imam mogucnosti dok ceo zivot ne sredim kako sam zamislio.

Inace mi A7 nikako nije penzos auto, vec bas limuzina sa sportskom/mladalackom notom.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ne da si preterao, negooo :mrgreen:
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Znaci covek mora da spuca minimum pola miliona da bi bilo legit da vozi 911 ili M4. :kuku:
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Razumem da su to neki njegovi prioriteti, ali meni je sve navedeno sem ''krov nad glavom/sigurna primanja/obezbedjena porodica'' cista glupost. Pogotovo ako si malo ozbiljniji auto entuzijasta, sigurno neces cekati 3 auta, 2 jahte, 5 satova, 2 stana na moru/planini, lux vilu i sta ti ja znam da bi kupio M4.
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Na stranu njegovi prioriteti, ali je malo predimenzionisano. Za te dve vikendice, precenjene male automobile, satove i ostalo, mozes da putujes ceo zivot po celom svetu i da ti ostane, a ko voli 911 ce da vozi svaki dan. :)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pa to i kazem, njemu jeste prioritet tako nesto, meni (i verovatno velikoj vecini) ni u snu.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Voze ljudi kao porodični auto i Golfa pa im ništa ne fali :)

Mislim da se preteruje sa mišljenjem da je za porodicu SUV ili limuzina E segmenta minimum.

Ako neko voli sportski auto, ima stabilan posao i lepa primanja, ne vidim zašto bi trebao da čeka da (možda) postane milioner, da bi sebi ispunio neki hir. Ako može da kupi RS3, treba da ga kupi a ne da laže sebe kako mu ništa ispod A6 karavana ne odgovara pa makar taj A6 bio i 2.0 dizel.

Naravno da je sve stvar ličnih prioriteta ali A7 nije nikako mladalački auto. Naravno da to ne znači da je zabranjeno mladima da ga voze :)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

:plusone:
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Razumem ja sta goblin prica, i tako mozda prodje obrazovan covek u nekoj uredjenoj zemlji. U Srbiji u najsrecnijem slucaju obezbedis stan, odskolujes decu, sagradis vikendicu u Vrcinu i umres.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

A mozda i ne iskolujes decu, samo sagradis kucu u vrcinu. :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja kapiram osnovnu premisu onoga sto Goblin prica, mada mi je njegovo gadjanje brendovima i opsesija slikom koju projektuje totalno strano. Stoji da neke stvari koje su generalno zamisljene kao luksuz i odraz hedonizma treba da imaju neke druge stvari kao podlogu. Izuzetaka ce uvek biti, i svako sa svojim parama treba da radi ono sto zeli, ali jeste tacno da neke stvari treba da zasluzis - ne u ocima drugih nego sam pred sobom.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Da je to postavljeno kao aksiom i korisceno za svakoga svet bi bio one kuce od cokolade i prozori od marmelade.
Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

+1 svi osim goblina :D

Gobline mislim da ti uopste nisi ljubitelj automobila vec ljubitelj luksuznih stvari, inace ne bi dao cca 50k za a4 koji kazes da je vise primeren momcicu, a cije performanse su u rangu clia 1.2tc.

Opet sve je to ok, prema svojim potrebama i ukusima, ali recimo sta fali ovom liku koji je uzeo s4 karavana i imao odlican spoj sportskog/porodicnog itd. I nabijao 35kkm godisnje sa njim.

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=275180154

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Skrenuli ste sa teme.

Evo jedna da se divite. Dobra je i ova daytona grey boja.

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Samo plavi sq5 Rotore, samo plavi.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Odgovori