Ja pored ovog imam i pravilo da ne kupujem polovan auto ako nisam mogao da kupim isti nov koliko god da se nategnem.Paja napisao:Kupuje se auto koji nije vredniji od godišnje zarade. Sve preko toga je silovanje.
Izbor za kupovinu SUV
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Izbor za kupovinu SUV
Nisam te bas skapiraoRakhil napisao:Ljudi, da ne tupimo. Broj ljudi koji posteno zarade prvih 100k evra i spucaju ih odmah na auto se meri u promilima, to je ekstrem i tako ce uvek biti. Kareru kupuje onaj kome pare padnu sa neba ili onaj ko je zaradio ko zna koliko Karera.
Stefane, ne lazi sebe zivota ti - sad da ti dam zivi kes za m4, znas kako bi odjebao 60 kvadrata na jedan

Da ustekam 100k e, naravno da ne bih kupio m4 prvo. Ali da imam npr stan normalan (a po tom pitanju nisam zahtevan), 1000e mesečno platu i da mi neko da 80k,lagano bi uzeo m4
- Rakhil
Ne bi, to ti pricam. Normalan stan i 1000 evra plata jesu realno dovoljni nekome, ali ni blizu dosta da se vozi M4, ni da ga iznajmis. Prosto ne bi to uradio.
Ako zivis u predvidivom okruzenju sa predvidivim prihodima, rashodima i predvidivim kamatama, vrlo lako mozes da izracunas i predvidis koji auto ti odgovara finansijski i apsolutno nema potrebe da stedis i stavljas na gomilu kao sto je najcesce slucaj u SRB.
Ali s 2.5-3k bi, a ovde ispade normalno 4000000e kapitala, milion u slamarici i 10k mesecno, onda smes razmisljati. To je bas preterivanje.Rakhil napisao:Ne bi, to ti pricam. Normalan stan i 1000 evra plata jesu realno dovoljni nekome, ali ni blizu dosta da se vozi M4, ni da ga iznajmis. Prosto ne bi to uradio.
A šta reći onda o našim bizbismenima koji poseduju nekretnine od par desetina miliona, voze automobile na koje pola Srbije balavi a duguju duplo više od svega što poseduju? 
Mislim da preterujete za mnoge stvari. Ovde je normalno da čovek zaradi 200k godišnje, živi u iznajmljenom stanu koji plaća 50k godišnje i vozi Carreru za koju je lizing 20k godišnje.
Ne zanima svakog da se zajabava sa kupovinom kvadrata. Ima ljudi koji uživaju u životu.

Mislim da preterujete za mnoge stvari. Ovde je normalno da čovek zaradi 200k godišnje, živi u iznajmljenom stanu koji plaća 50k godišnje i vozi Carreru za koju je lizing 20k godišnje.
Ne zanima svakog da se zajabava sa kupovinom kvadrata. Ima ljudi koji uživaju u životu.
I na kraju krajeva uziva vise od onog kome zvrji pola miliona, milion u slamarici, a gleda i cezne za tim autom u novinama. Velika vecina ljudi ga s takvim kriterijumima nikada u zivotu ne bi ni priustila.
Poslednja izmena od Scuderia u 03 Sep 2015, 21:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Pazi, bila bi borba trudim se da budem racionalan i sve to ali volem bmw.Rakhil napisao:Ne bi, to ti pricam. Normalan stan i 1000 evra plata jesu realno dovoljni nekome, ali ni blizu dosta da se vozi M4, ni da ga iznajmis. Prosto ne bi to uradio.
Realno 1000e je u Srbiji ko nema ženu i decu, a ima obezbeđen stan, solidna kinta. Računam da prvih 50k km nema održavanje osim možda guma, a već sam rekao da bi uzeo i punta za svaki dan, znaci ni za gorivo ne bi trebalo preterano.
Mada lako je pričati ovako kad se namaju pare

Solidno, ali mislim da je ipak malo za M4 kao daily car. Samo gorivo i registracija bi (u slucaju 20ak k km godisnje) bi posrkali oko 500e/mesecno, pa servis, pa delovi. A da jedes i racuni 

+1Scuderia napisao:I na kraju krajeva uziva vise od onog kome zvrji pola miliona, milion u slamarici, a gleda i cezne za tim autom u novinama. Velika vecina ljudi ga s takvim kriterijumima nikada u zivotu ne bi ni priustila.
Dobra sisa zlata vredi.
Za nov M4 oko 1500-2000 mesečno, u zavisnosti od kilometraže koja se prelazi.
Mislis ukupnih prihoda ili da auto toliko 'proguta'? 2k mi je mnogo, na cega toliko ode, ako mislis na drugi slucaj.
Stefane da radiš za 1000€ i da ti neko da 80k€ ne bi kupio M4 jer bi shvatio šta znači zaraditi tolike pare.
Za eksploataciju... finansiranje, porez, osiguranje, gorivo.
- Rakhil
Moj Focus kupljen nov kosta 300 evra mesecno da se vozi, 250 ako pripazis.