Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Rakhil »

NE ISKUSAVAJ ME SATANO PRINCE TAME!!!!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Zar ti Veljo nisi rekao da nećeš sa nama? :djavo:

Nikaragvo, ne brini, daleko je Nikaragva. :cool!:

Edit:
Spremi se, spremi Rakhile :djavo:

http://www.youtube.com/watch?v=aO2f7nvnCzM
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Velja vec planira za svaki slucaj, ko god da dodje na vlast on je spreman :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Velja... Ilić :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Momci a da ja vama uzmem avans na vreme?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Paja napisao:Momci a da ja vama uzmem avans na vreme?
Bolje uzmi posle. Imaćeš opravdanje da si nam pomagao dok smo bili golje. Moći ćeš da tražiš više, a i mi biti ćemo ruke široke. :kezo:

@Velja

Botovi samo ostaju :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ovo obrazlozenje Predraga Markovica dosta govori o tome kako intelektualna elita zamislja svoje polje delovanja, i meni je to velik bedak. Lakse bi mi bilo da znam sigurno da je covek govno i hoce da bude u UO javnog preduzeca nego ovo sto je izjavio (pod pretpostavkom da ne baronise). Par bitnih detalja:
Замишљам да ћу повећати обим онога што и иначе радим. Дакле, поваздан размишљам о томе куда иде Србија, шта је чека, да ли можемо да искористимо искуства из прошлости да се припремимо за те мутне вирове и брзаке страшног историјског тока. Које идеје и искуства нам користе? Шта да одбацимо? Појединац, нити може да схвати сву сложеност наше стварности, нити може да утиче на њу. Моћна организација као што је СПС, може да умрежи мислеће људе широм Србије. То ме је определило за СПС. Сви знате да сам претходно подржавао једну сасвим другачију опцију, коју заступају људи које и даље веома ценим и поштујем. Међутим СПС ми омогућава шири делокруг.

Da bi se bavio umnim radom i planiranjem neke putanje celog naroda, coveku je resenje da postane potpredsednik (izvrsna funkcija, totalno kontra od ideoloske) partije koja je na vlasti sada a ima nesto preko 10% podrske, pri tom vuce ubedljivo najgori teret sa sobom.
Неће ми бити тешко да обилазим села и градове наше земље, да сазнам шта тамо људи мисле, како виде Србију за 10 или 20 година? Волео бих да такву расправу потпуно демократизујемо и да је покренемо на друштвеним мрежама. Пуна је Србија паметних и предузимљивих људи, који већ граде будућност. Хајде да направимо „брејнсторминг“ на националном нивоу.
Prazna prica, ovo smo culi od svakog politicara ikad igde.
Хајде да онда створимо идејну платформу за будућност, засновану на неспорним идејама, које прихвата већина народа, или макар његов најумнији део. А које су то идеје? Њихов пун обим ћемо сазнати након овог великог посла. Али, чини ми се да су два основна начела нужни део сваке озбиљне политичке платформе. То су социјална правда и национално достојанство.
I dolazimo konacno do najgoreg dela. Stvaramo u okviru najgore partije ikada idejnu platformu koju prihvata vecina naroda ili makar njegov najumniji deo! Zamislite najumniji deo koji skuplja SPS tako sto "umrezi mislece ljude sirom Srbije"? Naravno, odlucivanje ko je najumniji nece biti na Predragu Markovicu, to bi i njemu trebalo biti jasno...

I slag na kraju, socijalna pravda i nacionalno dostojanstvo - dve teme u kojima slepac moze da vidi 20 godina sistematskog unistavanja od strane partije o kojoj pricamo. Isti ljudi koji ce da ga izglasaju na sednici su oni koji seru na dnevnoj bazi po glavama gradjana pozivajuci se na socijalnu pravdu i nacionalno dostojanstvo.

Ako nam je intelektualna elita sposobna za ovakve kopernikanske obrte, sta ocekivati od prosecnog gradjanina nego da se vrti kako vetar duva, bez ikakve konkretne ideje za buducnost osim ispranih floskula koje mu serviraju politicari?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Jedino sto znam za P. M. je uspeh u kviz takmicenju. Sta i koji on posao konkrektno radi godinama mi nikako nije jasno. Sedi u nekoj drzavnoj kancelariji, proucava proslost iz knjiga i ....?
Takozvani drzavni instituti koji postoje radi sebe samih, ima li neki rezultat njegovog rada?

Zasto je primao novac poreskih obveznika (na platnom spisku RTSa), ima li nekog rezultata njegovog rada? Nece da sedi u UO od danas?

SPS i socijalna pravda, koja sprdnja. Intelektualna elita po njemu SPS. Kao da je pao sa Marsa spavajuci 30 godina ili mozda se samo ruga onima koji ne gube pamcenje kakva je JUL/SPS kul masina za otimanje para.
Sa fantasticnim rezultatima razvoja drustva tokom 90tih.

Kao da slusam novu Miru Markovic iz faze pre dolaska na vlast...
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Ja sam ga smatrao za ozbiljnog čoveka. :kuku:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ogroman IQ i brdo knjiga koje je pročitao ne mogu da nadglasaju tunjavog, prevrtljivog i prikrivenog fašistu koji čuči negde ispod te hipi frizure.
Ukratko, Šešelj bez muda.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Rakhil napisao:ali da postanes potpredsednik najkriminalnije partije na ovim prostorima u zadnjih 50 godina,

Iako je kratko postojao, JUL mi je ubedljivo prvi ako ih rangiramo po ovom kriterijumu. SPS sledi...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Moze se i tako gledati, mada ja to posmatram kao jednu stranku, jer JUL nikad ne bi iznikao i napravio sta je napravio da nije bilo SPS-a. Formalno, primedba ti je na mestu :kezo:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ništa ovde nije čudno, Marković je pripremio teren na vreme kroz aktivno učešće u onom "istorijskom pomirenju", došlo vreme za naplatu.
Ono što treba da brine jeste činjenica da SPS jača a eto, on je procenio da u budućnosti mogu da doguraju do ozbiljne opozicije aktuelne vlasti.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Mene je razočaralo to pomalo, ali u suštini sve je jasno, ovde je partokratija na delu, i to zna i običan srpski ''avridž'' koji se učlanjuje i menja, glasa, kako vetar duva pa tako i ovi kojekakvi intelektualci. Svako ima neki interes, a opet i da si najpametniji na svetu i da samo želiš dobro svojoj državi opet moraš u politiku, moraš tamo gde je moć i vlast, od pisanja pametnih stvari po internetima, novinama itd. nema ništa. A da li ćeš i preko politike nešto konkretno uraditi to niko ne zna. To je močvara i treba znati plivati u tome.
Odgovori