Izbor za kupovinu SUV

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Izbor za kupovinu SUV

Post od goblin »

Ne razumem sta si hteo da kazes?
Evo konkretno da ovbjasnim.

Ako imas X5 3.0d i X5 3.0i.
Dizel ces prodati za 25.000e za kes, mozda ces se njakati oko prodaje par meseci a ako odlucis da ga zavalis u kompenzaciji svi ce ga prihvatiti na keca i jos ces u toj varijanti podici cenu.
Sa benzincem je slucaj takav da ces ga prodavati npr 8.000e jeftinije a i to ti je dzabe posto se takvi benzinci neretko vrte u oglasima i po par godina, tako da je bukvalno nemoguce na nasem trzistu za takav polovnjak izvuci iole realan kes. E onda ti preostaju dve varijante, prva da ga dajes debelo ispod trzisne vrednosti ili druga da ga uvaljas u kompenzaciji a to ces jedva naci posao i partnera koji ga prihvata.

Ovo vam je realnost naseg trzista kada su u pitanju polovni luksuzniji benzinci velike kubikaze, i najbitniji razlog zasto ih izbegavam iako najvise volim benzince.

Sent from my C6903 using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma u CH jaki benzinci gube puno na ceni. 3 godine star X5M i M50d koštaju isto iako je prvi kao nov bio 50% skuplji.

Gledam i za 335i koji je nekih 30% skuplji od ekvivalentno opremljenog 320d a posle 5 godina im je manje više slična cena.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

https://youtu.be/2kh-3vz9aNY

Merc pokidao :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ovde je jos veci problem uopste doci do kupca takvog auta.
Jako je mali procenat kupaca polovnih luksuznih benzinaca velike kubikaze. Kao nove ih kupuju zaljubljenici koje boli uvo za troskove i potrosnje i odrzavanja, jednostavno pljusnu 100.000e za auto i zabole ih za potrosnju (iako zastupam teoriju da i kupci takvih auta uglavnom itekako vode racuna o potrosnji, i to mi je potpuno normalno).
Medjutim, kasnije takve automobile kao polovnjake vise ne kupuju likovi koje zabole za troskove potrosnje, posto takvi likovi kupuju samo novo. A oni koji kupuju polovnjake za 50% ili drasticno nize od pune cene, itekako pogadja sto moraju da placaju registraciju preko 1.000e + svakih 100km preko 2.000din za gorivo.
I jos na sve to dodajte presudni faktor o kojem trzistu diskutujemo (Srbija), gde je generalno problem prodati auto vise klase, pa tek onda veliku kubikazu i jos kao slag na torti benzinac koji pri forsiranju opusteno popije i 20L.
E znate li koliko ima kupaca za takav auto koji su spremni da izdvoje kes za njega? Bukvalno nemoguca misija pronaci takve!

E to je glavni problem, a ne samo cena. Problem je sto ih jednostavno nema i sto je vlasnik u postprodaji primoran da trazi razne kombinacije, uvaljivanje, kompenzacije, otplatu na rate, drasticno spusta cenu... da bi se "otarasio" takvog auta.

Pa evo, znate li kako sam prodao S63AMG.
Uzeo sam u zamenu S500 4-Matic Lang stari model, a za ostatak vrednosti 6 meseci izvlacio alkoholna pica iz jedne domace fabrike.
A onda sam dalje taj S500 dao u kompenzaciju za deo vrednosti nekretnie koju sam kupovao. A alkohol koji sam izvlacio 6 meseci, onda sam morao da prodavam 10% ispod cene i opet na otplatu od 2-3 meseca, tako da sam do dela love dosao tek nakon skoro godinu kombinovanja.
Sta mislite, da li bi se toliko mucio za prodaju S350 dizel 4-Matic Lang AMG optic, totalni ful od opreme, 50.000km, 3 god star, top stanje.... ? ;)

Shvatate poentu.
Kod nas je polovan luksuzni automobil velike kubikaze i benzinac, jednostavno vencanica. Nije poenta samo u vecem gubitku vrednosti vec i o ozbiljnom problemu same prodaje.
I zamisli onda moras da se pomiris unapred da ces na gorivo potrositi drasticno vise, da ces na post prodaji izgubiti mnogo vise, jos se useru na tebe kao da prodajes govno (da oprostite) a ne vrhunski automobil.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Floyd napisao:https://youtu.be/2kh-3vz9aNY

Merc pokidao :)
I to Q5 ima S-line, X3 ima dynamic dumper control, a GLC ima, em exclusive paket, koji je suprotnost sportskog AMG paketa, em off-road paket, koji odmaze na stazi, jer je dodatno podignut. Mogu misliti kako bi se tek lepo ponasao sa sportskim ogibljenjem ili Air Body Control-om, koji ga moze spustiti za 1.5cm i bas dosta ukrutiti ogibljenje.
Vidim da ovaj 9G-tronic valja, cim 220D samo 0.2s kaska za 20ks jacim 20D-om.

Moj izbor bi bio GLC 250 4matic, 2.0 benzinac, sa 211ks i 350Nm, koji trosi 8l po gradu(sto znaci 10l realno), a ide 7.3s do 100, sto je po meni super za suv, a cipovan ide oko 6.5-6.8s i ima 260ks, sa preko 400Nm, sto su brojke i performanse jakih HH-eva.
Poenta je da kosta malo manje od 220D ili 20D kod Bmw-a, na ustrb malo vece potrosnje.

Air Body Control mu omogucava da podesava klirens gore, dole 3cm(-1.5mm u sport modu i +1.5cm u comfort modu), i dodatnih 5cm sa off-road paketom.

Trenutno, verovatno najsposobniji mid SUV. Iznenadilo me je da je dobar i na stazi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Benzinac GLC sa 1800+ kg 10l po gradu, hmm cisto sumnjam.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Videcemo, sumnjam da ce biti vise od 2l razlike u realnim uslovima, nova generacija motora.

Nego morali su spomenuti fejk izduve kod mecke :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Naravno, samo i dalje sumnjam. Jeste nova generacija, ali ako par stotina kg laksi Golf R trosi 15-20l po gradu onda mi 10l za ovaj ne deluje realno (iako je slabiji 60ks).
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Moj izbor bi bio GLC 250 4matic, 2.0 benzinac, sa 211ks i 350Nm, koji trosi 8l po gradu(sto znaci 10l realno), a ide 7.3s do 100, sto je po meni super za suv, a cipovan ide oko 6.5-6.8s i ima 260ks, sa preko 400Nm, sto su brojke i performanse jakih HH-eva.
Poenta je da kosta malo manje od 220D ili 20D kod Bmw-a, na ustrb malo vece potrosnje.
Nema potrebe da ga čipuješ jer će verovatno biti i "fabrički čipovan" GLC 300 za 1000-2000e više :)

S druge strane, ja mislim da je dizel bolji izbor za ovakav auto.

Ovaj Q5 izgleda kao da je model iz 2000.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

A jeste, mislim da se dalo zakljuciti da sam naklonjeniji x3, ali izgleda ne mogu da kazem zastarelo, ali definitivno manje sveze od q5.

Послато са GT-N7100
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Meni se X3 kao celina ne dopada iako ima svojih prednosti.

Poredim GLC i Q5. Tu Q5 dosta zaostaje.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Zaostaje, ali najmanje vizuelno, znas na sta su licili suv-ovi sa pocetka milenijuma, kockaste kante, ni rr nije bio lep.

Nego zaboravio spomenuti spominju delove tvrde/nekvalitetne plastike u q5, a audi se uvek busao sa kvalitetom enterijera.

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Od svih novijih, GLK mi je ubedljivo najlepsi. Ima taj kockasti smek :)
Slika
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Meni je bas ruzan zbog toga, mozda simpaticno ruzan, ali rizan :D

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Meni se nekada svviđao GLK, ali sad ne. GLC je dosta bolje izveden.
Odgovori