BMW Serija 4 - Coupe, Cabrio, Grancoupe & M4

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: BMW Serija 4 - Coupe, Cabrio, Grancoupe & M4

Post od goblin »

Nisam odavno pratio taj odnos performansi klasi RS4/RS5, C63AMG/C63AMG Coupe, M3/M4.
Kakava je sad tu situacija?

Znam da Mercedes uglavnom nudi najvise snage, brutalna medjuubrzanja... da Audi igra na kartu 4x4 pogona ali sa vec sada zastarelim modelima... dok je BMW obicno kidao u sveukupnim performansama (kocenje, krivine, vreme po krugu...).
Kakav je trenutni poredak?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Manje vise takav :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Moj pogled na te automobile je otprilike ovakav...

BMW M4 - najbolji vozački auto
C63 - najbolji kao pojava (luksuz, zvuk, izgled...)
RS4 - porodični auto visokih performansi
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da ti objasnim u Laki stilu :)

Trenutni poredak je da je obican C63 najbrzi u prosloj generaciji, kako god okrenes, a najbrzi i dalje u c63bs verziji. Izlozili se ovi, izbacili M3 GTS, auto koji je od opreme imao fazon podizace, izbacenu zadnju klupu i slicno, totalno ojadjen, pa kao super stvar, a onda Mercedea izbaci C63 kupe Black Series, po istoj ceni, sa 100ks vise, najnormalnijom everyday upotrebom, ceo u kozi, enterijer perverzija...i naravno, osuri ojadjeni Bmw GTS.
Osuri ga po zvuku, osuri ga po vremenu na stazi, osuri ga po ubrzanju, osuri ga po dinamici, osuri ga po osecaju za volanom, osuri ga po kocenju, osuri ga po izgledu, osuri ga po enterijeru, osuri ga po everyday upotrebi, jer je standardan auto...

Slicno se ocekuje i ovaj put, mada se Bmw opasno potrudio sa sakacenjem M klase, ubacivanjem i6 motora, ne bi li uspeli sa tom nasviranom kosacicom, barem za pocetak da budu brzi, ali opet slaba vajda od toga, M odeljenje je postalo sprdacina, a AMG odeljenje je preraslo u proizvodjaca automobila i motora(uskoro ce svi v8 motori u svakom Mercedesu, biti 4.0 v8 iz amga, samo sto ce se rucno praviti samo za amg modele i bice jaci). M je postao proizvodjac dizel motora, enough said.

Za sada C63 AMG BS i dalje vlada tom klasom, videcemo da li ce ovaj m4 gts da se iskoprca, pa cekamo njegovog konkurenta, C63 AMG Black Series, da vidimo hoce li ga opet pokidati ili ne.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Sto je najcrnje sadasnji (da ne zivimo u proslosti) M3 sa 80ks manje uspeva da bude brzi od C63 S. Sta ce im GTS uraditi mozemo samo sa nestrpljenjem da iscekujemo :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

goblin napisao:Nisam odavno pratio taj odnos performansi klasi RS4/RS5, C63AMG/C63AMG Coupe, M3/M4.
Kakava je sad tu situacija?

Znam da Mercedes uglavnom nudi najvise snage, brutalna medjuubrzanja... da Audi igra na kartu 4x4 pogona ali sa vec sada zastarelim modelima... dok je BMW obicno kidao u sveukupnim performansama (kocenje, krivine, vreme po krugu...).
Kakav je trenutni poredak?
1. Cadillac ATS-V
2. Mercedes C63
3. BMW M4
4. Lexus RCF

...treba da dođu Alfa Giulia QV koja prema prvim merenjima na Ringu ide fenomenalno i daleko brže od postojeće konkurencije, Jaguar XE-R, Mercedes C63 Black, BMW 4 GTS, novi Audi RS4...biće tu interesantno.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kokice kokice :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Laki, jel i novi GTS ima divan enterijer poput proslog od 120k eura?

Slika

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

I dalje je bolji od Cadillacovog standardnog :)

Ni meni taj auto uopste nije zanimljiv, ali da ce biti brutalno brz, bice.
Zato ga i prave, cisto da bude najbrzi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ali prosli nije bio najbrzi, bio sa rol cageom i onako osakacen, sporiji od civilnog c63 bs.
I da se ispravim, nije ni klimu imao, samo recirkulaciju.

Nisi mi odgovorio, jel ovaj novi GTS ima klimu( kao da pricam o novoj Daciji, pa me i tu blam da pitam) i normalan enterijer ili je sranje kao prosli?

Sent from my Sony
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Cadillac? Daj Starče uozbilji se :)

To jeste solidan auto ali za Evropu potpuno irelevantan model... kao i taj Lexus.

Ne kontam zašto imaš potrebu da u svakoj temi uguraš Amere. Više je tebi u interesu da im radiš promociju u Evropi nego njima :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Kako bih ja to mogao znati i kakve to veze ima sa tim da li ce biti brzi od konkurentskog Merca?

Ne rekoh nigde da ce biti luksuzniji zar ne?
Ja bas zbog toga i pricah da je sramota sto su poredili C63 sa Cadillacom, jer iako je Cadillak sam za sebe dobar auto, oni nisu konkurencija, samo ispada poluproizvod u toj grupi.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Floyd

Nema ništa netačno u mom odgovoru na pitanje koje je postavljeno. Čovek je pitao kako stoje stvari sa perfomansama. Cadillac je najbrži i sve u svemu je odličan auto, a pogotovu u odnosu na svoju cenu. To je uvek adut Amera u poređenju s skupljom konkurecijom.

Lexus je konkurent. Kakav je takav je - tu je.

Da li u svakoj temi guram Amere to se može faktički utvrditi. To što nekim bode oči da se oni uopšte spominju to je jedna stvar, a druga je kada se oni pominju u realnom kontekstu.

Ovaj GTS će inače po svom karakteru i konstrukciji biti više konkurencija 911 GT3, kao što je nekada bio M3 CSL bio, jer će više biti track day auto i za naoštrene entuzijaste kojima je luksuz u drugom planu. U tom fazonu će biti i Mercedes C63 Black, tako da bi njih dvoje trebalo sagledavati kao posebne konkurente. Videćemo da li će još neko napraviti takve verzije...tj, ima ih već sada i to su opet Ameri u pitanju...jbg ga :)
Poslednja izmena od starac vujadin u 07 Sep 2015, 23:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

@Laki
Pa mozda, ali ima aspekte koji ce se nekome svideti, kao sto je i m3/4 proizvod nize klase sa i6 motorom i vestackim zvukom na zvucnike, kao da je u pitanju sony play station, u odnosu na c 63 amg...
Svaki poluproizvod ima neku prednost, zbog koje ce ga neko kupiti i svako renkira automobile onako kako mu se svidjaju.
Tebi smeta enterijer kod Cadillaca a meni smeta vestacki zvuk kod Bmwa.
Cadilla i pored turbo sestaka, ima super zvuk, dok se Bmw ustekao jos od M5, pa onda nastavio tradiciju unistavanja zvuka motora i zamenom za vestacki zvuk preko radia... Dao Bog, da nikada ne probije neki zvucnik, pa krene "zvuk mocnog M-a" da krci kao pocepan karton.

Cadillac je bolji vozacki auto od m-a, brzi, dok ga je c63 osurio u svakom pogledu. Realne mane nema, osim sto ce neki fanatik pokusati da izmisli nesto.
Meni je Cadillac dobar auto, cak ni enterijer nije los toliko.

Kako nema Laki? Pa Mercedes nikada nece imati konkurenta GTS-u, jer nisu ludi da prave tako neozbiljan automobil.
Naprave duplo bolji BS i uniste ga u svakom pogledu, cak i tamo gde bi ovaj trebao da je najjaci.

Meni nije jasno da se ti kao ljubitelj Bmwa, mozes zaista kurciti naslednikom onakve spodobe od automobila.
Ja bi Mercedes napljuvao da izbaci onakvo nesto.
Prodaju 30ks i pocupan enterijer po ceni preozbiljne Porsche Carrere...u prevodu, muda za bubrege.
Mada, ti nisi ljubitelj, vec fanatik, sto je jasno svakome ko je tri puta usao na forum :)

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 07 Sep 2015, 23:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:Floyd

Nema ništa netačno u mom odgovoru na pitanje koje je postavljeno. Čovek je pitao kako stoje stvari sa perfomansama. Cadillac je najbrži i sve u svemu je odličan auto, a pogotovu u odnosu na svoju cenu. To je uvek adut Amera u poređenju s skupljom konkurecijom.
Nije ni pitao za Cadillac-a već si ga ti ubacio. Kao da neko pita koji je najbrži između RS3, M2 i A45 a neko uskoči i kaže pa Rešo Megi bla bla edišn.

Ne bode mi to oči samo mi je simpatično kako imaš potrebu da svaku priču o "premijum nemcima" začiniš nekim Amerom :)
Poslednja izmena od Floyd u 07 Sep 2015, 23:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori