Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Na Aliexpresu sam kupovao ta zastitna stakla. Kvalitetnija, tipa Nillkin H+ ili CP kostaju i do 10€ za Iphone 6 ali su vrhunska zastita za displej.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja kupio sebi i nekim drugarima te najjeftinije od 1$. Sve su super, ne grebu se niti odlepljuju, a meni su spasile ekran kad je pao telefon sa bajsa.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Staklo je prva linija odbrane telefona pa je i dobro kada pukne jer tako apsorbuje energiju koja bi, da stakla nije bilo, verovatno unistila ekran. Ona tanja, ultra thin su debljine 0.2mm i ona lako pucaju, cak i kod montaze, pa je bolje ici na redovna 0.3-0.4mm. Ima ih sada milion vrsta, sa razlicitim stepenima cvrstoce, smart stakla, diamond (sa sljokicama), sto cuda... Folije polako idu u istoriju.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Ja to i dalje zovem staklena folija 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
I ne deluje kao da je od stakla, bar sve ove koje sam imao prilike da vidim raspakovane. Pod prstima najviše liči na neki polikarbonat.
edit:
Zanimljiv tekst:
http://www.phonearena.com/news/PET-TPU- ... or_id58204
Inače, ja sam sve vrste protekcija uspeo da stavim i na suvo i sa vodom. Folija, staklo, sve to može da se skine sa telefona, opere sapunicom i tako mokro nazad zalepi. Nemojte da bacate u đubre foliju/staklo koje loše zalepite ili se zavuče neko zrno prašine. Kod ženofona je upalo zrno milimetar puta milimetar po sred ekrana ispod stakla i to je bilo neprihvatljivo, pa sam staklo lagano odlepio, oprao sapunicom, dobro isprao, očistio ekran, i tako mokro lagano zalepio.
Traje posle proces da se istera voda napolje, ali posle toga ostaje perfektno zalepljeno stako, bez bilo kakvih anomalija.
edit:
Zanimljiv tekst:
http://www.phonearena.com/news/PET-TPU- ... or_id58204
Inače, ja sam sve vrste protekcija uspeo da stavim i na suvo i sa vodom. Folija, staklo, sve to može da se skine sa telefona, opere sapunicom i tako mokro nazad zalepi. Nemojte da bacate u đubre foliju/staklo koje loše zalepite ili se zavuče neko zrno prašine. Kod ženofona je upalo zrno milimetar puta milimetar po sred ekrana ispod stakla i to je bilo neprihvatljivo, pa sam staklo lagano odlepio, oprao sapunicom, dobro isprao, očistio ekran, i tako mokro lagano zalepio.
Traje posle proces da se istera voda napolje, ali posle toga ostaje perfektno zalepljeno stako, bez bilo kakvih anomalija.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Hvala svima sa info!
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Kad pukne, onda vidis od cega je.
Uglavnom je u pitanju kaljeno staklo samo sto zbog male debljine i mase pruza plasticni smek. PET TPU je vec folija, deblja od redovnih PVC, savitljiva je i uglavnom se nudi za Samsungove Egde modele, mada postoje i redovna zakrivljena stakla.

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Moje se rasprslo kao prozor samo što ima neki gel odozdo koji ga je držao u komadu i tako je skinuto izjedna. Slično kao šoferšajbna.

LTE-A. Očekivao sam da bude brže...
Ma to su potpuno nebitne brzine na telefonu (20 je ok) nego sam očekivao bar 100/50 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Nije to neka razlika, tj. možda može i brže kod repetitora.
Telenor.

100x sam editovao dok nisam ubo pravu sliku. Ko je gledao u međuvremenu mogao je da vidi razne brzine.
Telenor.

100x sam editovao dok nisam ubo pravu sliku. Ko je gledao u međuvremenu mogao je da vidi razne brzine.

30% brže ali ja uvek dobijam ovu brzinu (tačnije varira od 55-72) a ti si ovo slučajno ubo 

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Uuu, sta ti reko...
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!