Neko je napisao da problem indukcione ploče to što nema podešavanje za kuvanje na tzv. "Laganoj vatri". Ili radi gas do daske, ili ne radi uopšte. Žena mi se stalno žali na to. Navikla je na plin. Radi se o Gorenje indukcionoj ploči od 35.000din. Nisam obraćao pažnju da postoje razlike među indukc.plocama i da su te Gorenje slabijeg kvaliteta i da su Bosch od 60.000+ mnogo bolje. Ali šta je, tu je.
Postoji regulacija od 1 do 9, ali to funkcioniše tako što se na 1 pali grejač na lupam 20 sekundi i radi 3sekunde, na 4 se pali na svakih 10 sekundi i radi 5 sekundi , na 7 se pali na svakih 5 sekundi i radi 10sekundi, i na 9 radi neprekidno.
Ni meni nije jasno da to tako mora, i ne kontam kako tu radi kuvanje na laganoj vatri.
Ja sam kupovao Gorenje iz čisto praktičnih razloga jer mi je ovlašćeni servis na 500metara od stana, i imam poznanika tamo.
Inače, prodajni savetnici ne znaju ništa sem onog što je napisano u prospektu. Ali ni ne krivim ih. Odlično i rade s obzirom kakve su im plate.
Tako isto radi i obična termička ploča, pali gasi u intervalima.
Indukciona isto radi u impulsima, ali sa dobrom šerpom to nije problem. Uzmi ženi dobru šerpu sa debelim dnom i amortizovaće oscilacije. Tiganj u kom spremam meso i biftek čak i kad sklonim na dasku nastavi da cvrči još 5 minuta.
Nije problem u posudju, ima kompletno nove Metalac inox. Tu je već problem što je kuvanje na plin zakon što se tiče komfora kuvanja. Ali problem kod plina je što sudje pocrni, pa posle 1god.izgleda ko da je staro 10god.
Loša regulacija, ispada da je ta ringla on/off (max snaga i pauze).
Lepo se krčka na Bosch ploči na 4-5 podeoku, mi stvarno do sada nismo našli manu. Kao ni ex šef kuhinje
Kuvao sam pre neki dan na indukcionoj i ništa mi nije smetalo, više mi odgovara nego klasična termo ploča. Može i lagano da se kuva bez bilo kakvih problema. Em posuđe ima neku svoju inerciju pri zagrevanju i hlađenju, em sama hrana unutar posuđa, a pogotovo ako je neka supa, čorba, nema šanse da mnogo oscilira sa temperaturom.
Ja ću da rizikujem sa full indukcijom, pa ako ne valja zameniće se. Takođe sam u vreme starih šporeta najviše voleo plin, jer su ringle bile katastrofa, ali ove ploče i termo i indukcione mi skroz završavaju posao. Grejanje je ravnomerno, izjednačeno na čitavoj površini posuđa, što na plinu nije baš slučaj sem kod malo ozbiljnijih šporeta.