Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od sasa lbg »

Tako je svi su ocajni...ja sam u Vip u a vip ima jednu karakteristiku...dok redovno placas sve je ok rekao bi covek dusa od firme a kad imas bilo kakvu zalbu shvatis da nemas kao korisnik ama bas nikakvo pravo.
Jos jedna stvar je smesna u Becu se se sve radi obracunavaju mesecni racuni, verujem i zalbe ma smejurija ono sto vidimo u poslovnicama su statisti koji te samo upute na call centar i ajd zdravobjer tamo ponavljaju jedne te iste unapred pripremljene odgovore.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Vladapetr napisao:Može li se znati o čemu se radi, jer su iskustva za koja znam potpuno suprotna?
Moze uz neke pravne uslove, dokumentovano je. Kako ne znas za takva iskustva do sada mislim da nisi bas upucen u ovu oblast pa ti nista ne bi znacilo saznanje u detaljima.

Uglavnom, resio sam ja problem uz pomoc ekipe drugog provajdera koji su na molbu i poziv u pomoc pritekli
odmah, bezuslovno i sa dobrom zeljom da se dijagnostikuje problem tehnicke prirode.

A upravo sam najmanje ocekivao takvu susretljivost od tog provajdera. (SBB) posto uopste nije imalo veze sa njima.
Telenor se pokazao kao izuzetno neprofesionalna firma u pogledu resavanja tiket-a.

Po statistici interne firmine centrale vidim da opada broj korisnika sa brojem koji pocinje prefiksom Telenor mreze u ukupnom udelu poziva koji se obavljaju. Trenutno je oko 400.000 poziva statistiscka baza pa smatram dovoljno relevantnim izvorom.
Poslednja izmena od ljubitelj u 13 Sep 2015, 10:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

pedja napisao: I tako bi ostalo da ovom nije pukao film, pa im je svasta rekao, jer je rezervni kljuc (od prvog dana) cuvan u plasticnoj kesi, koja se nalazi u drvenoj fioci, u kuci koja je kompletno renovirana i prilicno dobro izolovana po pitanju spoljasnjih uticaja, pa i vlage...

:
Pretpostavljam da je i kuca u pustinji gde nema vlage :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:D
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

pedja napisao:. Prilicno je ozbiljno odgovorio nesto tipa "God No!" i onda dodao neke ne bas lepe epitete. Prilicno me je iznenadio, pa sam prvo mislio da se sali.
S obzirom da je Telenoru oduzimana licenca za rad u nekim zemljama EU uopste nisam iznenadjen.
sasa lbg napisao: Jos jedna stvar je smesna u Becu se se sve radi obracunavaju mesecni racuni,
Zasto smesna, pa tako funkcionisu preduzeca. Firma sa kojom saradjujem iz centrale u Duisburgu radi kompletno knjigovodstvo centralizovano za 26 podruznica u Evropi, od racuna korisniciam preko plata zaposlenih do tekuceg upravljanja magacinom.
Koriste SAP kao osnovu i ne vidim gde bi bila greska ako i VIP (koji je dalelo manja firma od ove o kojoj pricam) na slican nacin organizuje rad sluzbi.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ljubitelj
Zato sto ocigledno nema nikakvog razumevnja za bilo kakav problem i sl. korisnika u sustini jedino mozes dobiti operatera koji ti ama bas nista ne moze resiti osim da ti ponudi serviran odgovor ili da te uputi na mail adresu za zalbe koja je opet u praksi beskorisna.
Takvo je moje iskustvo i utisak da su virtuelna i na sitno prevarantska firma.
Ovde se ipak bar po mom misljenu radi o firmi koja bi morala imati interakciju sa korisnikom i osluskivati potrebe pored naplate mesecnog racuna.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

ljubitelj napisao:
pedja napisao:. Prilicno je ozbiljno odgovorio nesto tipa "God No!" i onda dodao neke ne bas lepe epitete. Prilicno me je iznenadio, pa sam prvo mislio da se sali.
S obzirom da je Telenoru oduzimana licenca za rad u nekim zemljama EU uopste nisam iznenadjen.
Ako možem info, gde je to Telenoru u EU oduzimana licenca?

Komentar nekog lika iz inostranstva ne znam zašto bi bio validan u ovoj priči, ja sam sreo 10-20 likova iz inostranstva koji koriste Telenor pa to ne govori ama baš ništa o samom kvalitetu u odnosu na druge na njihovom tržištu.

Tržište je ono šta određuje odnos firme prema klijentima, niko nije dobar, darežljiv i ljubazan ako to ne mora da bude. Po pitanju cene ovde je MTS godinama tresao sa paketima van ikakve ekonomske logike, ostali su pratili koliko su mogli. Ne može nikada jedna firma da bude osetno jeftinija od konkurentskih, pogotovo kad prodaju gotovo identičan proizvod i rade na tržištu poput ovog sa populacijom koja ima ugrađeni "daj za dinar manje" gen. Čim jedan obori cenu ostali moraju da prate, i tako dok se ne spuste do linije ispod koje se sniženje cena plaća krajcovanjem kvaliteta.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

:plusone:
Lepo i tačno rečeno.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Ceska je prva gde su zabrljali. Da ne proveravam aktuelno stanje, Telenora nema u biznisu po EU osim sto je nesto sitno ostalo u Svedskoj (cak mislim i da nije mobilna mreza nego kablovska tv). Na zapadu ih bije los glas, opravdano ili nije ne znam.
Nemam ideje zasto, i ranije si u nekim postovima bio blagonaklon prema njima.
Postoje utvrdjena pravila poslovanja, cak i zakonom regulisana u okviru licence. Trziste tu nema uticaja, samo jaka pravna drzava. Da ovde RATEL nije cista kozmetika znam kako bih resavao.

sasa lbg, tu si u pravu. Odnos i poslovna etika prema korisnicima jos imaju puno prostora za poboljsanje.
Ja sam mislio na samu organizaciju procesa rada i sto vecu efikasnost istog.

Takve stvari resava supervisor ili kontrolor kvaliteta, kod nas cesto nije ni postavljeno takva radna mesta u call centrima. Agenti sami ne smeju da ista menjaju van odobrene procedure rada, oni su najmanje krivi za taj odnos.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Vladapetr napisao:Komentar nekog lika iz inostranstva ne znam zašto bi bio validan u ovoj priči, ja sam sreo 10-20 likova iz inostranstva koji koriste Telenor pa to ne govori ama baš ništa o samom kvalitetu u odnosu na druge na njihovom tržištu.
Ma, svako ima svoje misljenje, a ja prvi pokusavam da sageldam situaciju iz vise uglova. Ovde me je iznenadio komentar coveka koji radi za Telenor.
Laki021 napisao:Pretpostavljam da je i kuca u pustinji gde nema vlage :)
Dobro de. Poenta je bila da covek zivi u normalnim uslovima, te da pokusavaju da se uhvate za glupost. Naravno da se kasnije ispostavilo da je problem druge prirode.
Da ne pricam kako su probali da ga izrade za garanciju i Porsche mobility intervenciju, ali to nije za ovi temu.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ljubitelju, dakle nije tačno to što si napisao: da je Telenoru oduzimana licenca u EU? Ako jeste molim za precizan odgovor gde i kada, po mogućstvu sa linkovima.
Može i link sa primerom nekog lošeg poslovanja, koji je kažnjavan na bilo koji način.

Tržište upravo čine kupci sa svim "propratnim" na toj teritoriji: zakoni i njihova primenjivost, platežna moć itd... Prema Telenoru jesam blagonaklon jer je moje privatno iskustvo sa njima bolje nego sa druga 2 operatera, plus mi tu radi brat pa sam malo bolje informisan kako taj sistem radi iznutra. Tako sam npr i dobio info da je veliki stručnjak web marketinga (da mu ne spominjem ime), koji već duže vreme pljucka po Telenoru u kompletu (malo po banci, malo po cenama, malo po kvalitetu itd...), nekoliko puta slao CV radi zaposlenja u toj istoj Telenor banci ;)
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

samoprozvani strucnjak web marketinga
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Možda (ali samo možda) se i ja dokopam normalnog telefona, ova dva su u opticaju (pod uslovom da ih bude).

http://www.phonearena.com/phones/compar ... /8922,9559

Ok, na papiru je ZTE impresivniji, ali ima li nešto bolje na ovom drugom? Kakvi su uopšte ti metalni telefoni, jel se greju puno i smeta li to nečemu?
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Vladapetr napisao: , plus mi tu radi brat pa sam malo bolje informisan kako taj sistem radi iznutra.

Eti ti adrese za sve sto te zanima, sasvim sam siguran da te brat moze dobro informisati. Sigurno se moze raspitati o svakom slucaju probllema sa licencama koji su imali.

Ja znam iznutra iz prve ruke ne jednog nego vise njih koji su radili ili rade u Telenoru. Znam da si ranije sirio potpuno pogresno informacije o dogadajima (jer sam aktivno ucestvovao) koji su prethodili nastanku Telenora ovde, stoga mislim da opet nisi dobro upucen u stvari. Tada sam te pitao za konkretno ime i prezime jer vrlo verovatno licno poznajem te na koje se pozivas da su ti nesto rekli ili objasnili. Ocekivano, tu si prekinuo.
Ako si mislio na mene, omasio si. Nisam web dizajner.
Jedini kontakt sa Telenorom imam kao ugovorna strana, klijent.

Nisu bili korektni, to su sami dokumentovali, slucaj sam resio, vise me ne zanima jer znam kako ubuduce mogu da resim.
Ja sam lekciju kako sa njima naucio. Ako promene ponasanje i ja cu promeniti misljenje.

ps., ako ti brat ne pomogne onda se javi.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

O čemu ti sad pričaš, da pitam burazera da spopada po firmi sa pitanjem "jel neko od vas čuo da nam je negde u EU uzeta licenca, i zbog čega?". Ako si nešto napisao onda to i argumentuj, ako može linkom ili bilo kako kratko i precizno. Nemoj da potapaš u kilometarski post svoje neznanje ili čak neistinu.

Konkretno navođenje imena je na forumu neprilično, pogotovo ovde gde je razlika između stvarnog i forumaškog života vrlo maglovita pa je svako tumači kako mu volja (tj kako mu je bes).

Ili ovako, da ubrzamo stvari:
ljubitelj napisao:ps., ako ti brat ne pomogne onda se javi.
Zvao sam burazera i ne može da mi pomogne, molim te argumentuj to što si rekao. Hvala unapred ;)
Odgovori