Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]
Re: Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]
Pre neki dan vidim reklamu za iznajmljivanje minija za 11e dnevno. Pretpostavljam da je to cena kad se iznajmi na duze al u sustini to ispadne oko 350e mesecno sto nije tako lose jer jedini preostali trosak ostaje gorivo.
nidza napisao: Čak i da finansije dozvoljavaju Panameru, sasvim je realno da mi guz'ca bude u Škodi A7 ili nekom polovnjaku do 10k€, a za ostatak love da prečešljavam google maps u realnosti, ne preko kompa.
Sve u svemu putesestvije i obilizak Google lokacija u Panameri deluje kao idealna kombinacija

Ekvivalentna Panamera je oko 30% skuplja od Cayenna iako je Cayenne veci auto, sigurno i skuplji za proizvodnju.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Imaju i bubu i Smarta. Ali, sledi ono sto pise sitnim slovima:ftj napisao:Pre neki dan vidim reklamu za iznajmljivanje minija za 11e dnevno. Pretpostavljam da je to cena kad se iznajmi na duze al u sustini to ispadne oko 350e mesecno sto nije tako lose jer jedini preostali trosak ostaje gorivo.
11,99 - Odnosno 12EUR + PDV. Plus 3EUR+PDV za osnovno osiguranje (sa 700€ucesca u steti).To mu dodje 18EUR dnevno, sa ne bas zanemarljivim ucescem u steti...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Šta tek ja da kažem.nikaragva napisao:Evo moj slucaj, meni je svakako bilo jeftinije cepati busom ili linijskim do posla, nego autom.
Ali i ovako sa autom gubim puno vremena, a tako bih gubio jos vise. Jednostavno ja sam troseci pare na auto, kupovao vreme.

Eeee to je prava stvar.Laki021 napisao:Sve u svemu putesestvije i obilizak Google lokacija u Panameri deluje kao idealna kombinacija

Da se vrati na temu...
Kada bih zaista uzimao auto, ako bi bio iste veličine, bio bi opet Clio, za veći neki od Mazdi 3/6... Naravno cela priča u mom slučaju je u ovom trenutku nerealna, a i nepotrebna.

Širim haos!
Ford Focus 1.4 klot, 850e mesecno.ftj napisao:Pre neki dan vidim reklamu za iznajmljivanje minija za 11e dnevno. Pretpostavljam da je to cena kad se iznajmi na duze al u sustini to ispadne oko 350e mesecno sto nije tako lose jer jedini preostali trosak ostaje gorivo.
Mini tesko da je porodican auto, a i to je ko zna koja limited ponuda.
Nesto najjeftinije sto sam video, jeste oko 600e mesecno za slican, malo manji auto od Focusa, posto je on dosta veliki.
Da se uzme ukupno mesec dana na rentu godisnje, izaci ce vise, ali da se sklopi poseban ugovor, to je oko 500e godisnje da nemas auto kad god ti treba, da se vozas taxijem, da ides autobusom.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Razumeo sam da Rakhil ne bi placao mesecnu rentu non stop, nego samo kada mu treba auto, jedan, pet, deset, koliko bilo dana.
Ja bih jako voleo da čujem tu računicu, kao i onu za stan, bez zajebancije, može i u drugoj temi gde ne bi bilo off... Pa da se diskutuje...
Sent from my D5503 using Tapatalk
Sent from my D5503 using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Za auto ko nije lud za posedovanjem istog i kome ne treba svakodnevno se sigurno isplati ili je tu negde kada se sracuna pad vrednosti i troskovi redovnog i vandrednog odrzavanja. Ima smisla, ali opet kazem ko ne voli auta i bitno mu je samo da se dotaljiga od A do B.
Sto se tice nekretnine, koja se koristi za zivot ili posao, tu ne postoji racunica koja moze da opravda rentu na duzi vremenski period. Prvo gubitak vrednosti nine znacajan u racunici, postojan je i ostatak vrednosti nakon perioda otplate, troskovi odrzavanja su minimalni. A ono najbitnije je sigurnost pod stare dane i smanjenje prihoda i spokojstvo. A i ostatak vrednosti kada se ode u vecna lovista.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Sto se tice nekretnine, koja se koristi za zivot ili posao, tu ne postoji racunica koja moze da opravda rentu na duzi vremenski period. Prvo gubitak vrednosti nine znacajan u racunici, postojan je i ostatak vrednosti nakon perioda otplate, troskovi odrzavanja su minimalni. A ono najbitnije je sigurnost pod stare dane i smanjenje prihoda i spokojstvo. A i ostatak vrednosti kada se ode u vecna lovista.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Gubitak vrednosti. U ovakvih slučajevima trošak broj jedan. Što je auto skuplji, i što se ređe koristi, to je isplativija priča sa rentacarom. Evo npr. ako Rakhil hoće da uzme neki malo napucaniji S-Max to je 30-35k. Gledam na polovni automobili, ima par komada iz 2009, nešto sad nema iz 2010-2011. Ti 6 godina stari koštaju 8-9000. I ako ga prodaš kao prvi vlasnik, mala kilometraža, garažiran, teško da možeš da ga prodaš za duplo, možda dobiješ 10-20% više. Jbg. Ford ne drži cenu kod nas, to je činjenica bilo to opravdano ili ne. Za 6 godina to je 20.000e u gubitku vrednosti, ili približno 3500e godišnje. Kasko za taj auto je red veličine 1000e u početku, posle pada. Kad dodaš servis i registraciju, dođeš lako do 4500e godišnje, ako ne i više. Za tolike pare mogu da se prave razne računice sa rentacarom.
Da ne ulazim sad u to da li je to izvodljivo i praktično, naročito ako je jedini auto u kući. Za mene bi to bilo neprihvatljivo čak i za drugi auto koji se povremeno vozi, jer hoću da mi je na raspolaganju kad god mi zatreba u roku od odmah. Samo sam hteo da stavim na papir koliki može da bude pad vrednosti i kako ostali troškovi mogu da budu smešni spram toga. Da ne pominjemo sad skuplji auto od 50-60.000 kojim bi se išlo par puta godišnje na duži put. To je tek neisplativo.
Da ne ulazim sad u to da li je to izvodljivo i praktično, naročito ako je jedini auto u kući. Za mene bi to bilo neprihvatljivo čak i za drugi auto koji se povremeno vozi, jer hoću da mi je na raspolaganju kad god mi zatreba u roku od odmah. Samo sam hteo da stavim na papir koliki može da bude pad vrednosti i kako ostali troškovi mogu da budu smešni spram toga. Da ne pominjemo sad skuplji auto od 50-60.000 kojim bi se išlo par puta godišnje na duži put. To je tek neisplativo.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Jbg tako mozes da se oblacis na pijaci, da ne pijes pice u gradu, da ne jedes u gradu, da ides u vkjbnu na odmor, da zivis na selu i proizvodis skoro sve neophodno za ishranu i treba ti traktor a ne auto. 

Pa očito da ima ljudi koji bi prodali svoju dušu za uštedu od 2 evra 
(ne mislim ni na koga konkretno ovde, ako se neko oseti prozvanim to je do njega)
Meni je sledeći auto neki kabriolet s volanom na desnoj strani, videćemo koji, razmatraju se mnoge opcije

(ne mislim ni na koga konkretno ovde, ako se neko oseti prozvanim to je do njega)
Meni je sledeći auto neki kabriolet s volanom na desnoj strani, videćemo koji, razmatraju se mnoge opcije

Grujicu, ali onda noras porediti i sa rentom automobila od 50,60k eura.
Jedna E klasa, koja kosta 40-50k da se kupi, kosta oko 1500e mesecno da se rentira.
To je ok, ako ti vec nemas taj auto i moras da ga kupis, a koristis ga samo mesec dana godisnje.
Sent from my Sony
Jedna E klasa, koja kosta 40-50k da se kupi, kosta oko 1500e mesecno da se rentira.
To je ok, ako ti vec nemas taj auto i moras da ga kupis, a koristis ga samo mesec dana godisnje.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 14 Sep 2015, 11:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Zašto volan na desnoj strani?
Onda meni samo traktor falidag81 napisao:Jbg tako mozes da se oblacis na pijaci, da ne pijes pice u gradu, da ne jedes u gradu, da ides u vkjbnu na odmor, da zivis na selu i proizvodis skoro sve neophodno za ishranu i treba ti traktor a ne auto.

Verovatno se seli negde.
Sro se toga tice, Aston Martin je dobar izbor
Sent from my Sony
Sro se toga tice, Aston Martin je dobar izbor

Sent from my Sony