Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Re: Biciklizam

Post od branja »

Moras sesti na njega. Kenjac ima malko drugaciju geometriju od ostalih. A i oprema im je 0. Pogledaj neki Scott, ima dobrih za male pare.

@ Mića: koji dan mislis da vozis? Subotom se placa parking ali ima mesta gde nije zona. Ili ga ostavi kod hotela Tamis ili uz kej kod mlina, tu ima parking koji se ne placa, a imas i malo ispod na sodari kod Ideje na Tamis kapiji.
Poslednja izmena od branja u 16 Sep 2015, 07:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

nikaragva napisao:Sta mu znace te bele perle po zbicama?
Samo svetle

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne svidja mi se kod tih zvucnih marki, sto stave menjace Deore i onda neke Quando nable ... :kuku:

Nemam nista protiv njih, ali mogli bi da isprate, da bude i to Deore. Ne verujem da ne moze za 80 i kusur hiljada.

Prednja deore kosta 1500-2000, zadnja 3600.

Prilicno lako. Samo kada se ima alat.

https://www.youtube.com/watch?v=GPX1sFm4kwg
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ispratim danas decu u školu oko 13:10 i krenem u vožnju pošto sam imao lufta do 17h kada se vraćaju iz škole, napravim krug od 32km nešto asfalt nešto poljski putevi uglavnom nasip. Negde u samoj divljini na nasipu nađem u šumi pored Save klupu i reko da se odmorim malo, siđem sa nasipa i jedno 200m kroz šumu dođem baš do Save
Slika
izgleda ovako
Slika
Neko napravio mesto verovatno za pecanje. Sedeo tu jedno 15m i krenem dalje samo što sam seo na bajs vidim sa nasipa se spušta baš prema ovim klupama Fiat Punto MK1 SU table i u njemu neki lik od jedno 25 godina sa naočarima za sunce na očima. Prvo što sam pomislio došao čovek da peca u tu vukojebinu. Siđem sa bajsa jer je doša skroz do klupa pa nisam mogao da prođem od njega kako sam mu prilazio kolima vidim da je drogiran kao letva. I ladno me pita Bato jel ovo put za Umku :kezo: Jeste bato samo pravo i gas do daske :kezo: Objasnim mentolu gde da se vrati i kuda da ide da prvo stigne do Obrenovca ako je nešto uopšte došlo do njegovog mozga, ubaci u rikverc i udari po gasu kad je počeo Punto da skače po rupama reko raspade se auto. :rofl:
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

@branja,
Subota, krenucu od hotela, to mi je najbolje, hvala na info [WHITE SMILING FACE]
@sharance,
Zasto ne pogledas neki city-touring bicikl? Po tvojim rutamamislim da bi ti to najvise odgovaralo. Koj ce ti mtb!?! Ja sam spletom okolnosti zajasio ove sezone touring i prezadovoljan sam, odlican prenos, lak je, podvozan, ima sve, branike, gepek...a ispostavilo se da mi je to korisno. Naravno, planiram cist drumas ispod 9 kg za svoju dusu i zadovoljstvo [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ja drumaše ne volim ne planiram nikada da idem negde ozbiljnije sa bajsom a i maksimalno izbegavam saobracaj, u Obrenovcu i okolini pogotovo kada pređem na Sremsku stranu imam mnogo alternativa za vožnju kroz prirodu, lepše mi da se vozim po prirodi i da slušam cvrkut ptica nego da automobili, autobusi i kamioni zuje pored mene.
Ja sam sa ovim mojim bajsem baš zadovoljan ide lepo odgovara mi jedino što je neudoban za nasipe i van puta gde najviše i vozim zbog guma, mada ne bunim se, baj se arči bukvalno svaki dan. Žao mi je da ga prodam jel sam uložio u njega i sve je novo, ali probao sam i MTB 29ER i bukvalno vidim da je on pravi za mene pogotovo gde ja vozim i pro ovog Trekinga sam imao MTB.
Sledeću sezonu sigurno počinjem sa novim bajsom MTB 29er 90% jedino ako mi baš nešto ne iskrsne da ga ne kupim. Imam tri solucije:
1. Stavljam bajs u oglase još sutra cena će biti fiksna jer baš i ne želim da ga dajem u bescenje. To mi je i najbolja solucija
2. Da menjam bajs uz moju doplatu sa maksimalnom doplatom od 200e
Ako ništa ne uradim od ta dva ostavljam bajs ćaletu jer bolje da ga dam ocu nego nekome za malu lovu + će i žena imati bajs ako se nekada smiluje da svoju guzicu izvuče iz kola i provoza se malo bajsom samnom. To će biti možda jednom ili najverovatnije ni jednom, ali uglavnom zna da sere kako samo kupujem sebi a njoj ništa ko ima ženu razume šta pričam ali to za neku drugu priču :kezo:
3. Opcija mi je da kupim nov bajs u planetu 500 i + € ne mogu da dam u kešu jer me prošlogodišnja poplava totalno finansijski dotukla, a u planetu mogu da kupim bajs na 12 rata preko moje firme bez kamate.
Gledaću isključivo da ram bude kvalitetan i sa dobrom geometrijom, da bude solidna oprema jer opremu mogu i naknadno da dokupljujem i menjam ako mi bude baš nešto smetalo. U tome će mi nadam se pomoći Paja i Bajker što se kvaliteta rama tiče :)
ali otom potom to tek planiram posle nove godine. Jedino šta je sigurno da ću sledeći mesec kupiti druge spoljne gume u istoj dimenziji 29 samo bez krampona ili Schwalbe Maraton ili neku kontinentalku sa zaštitom od bušenja da skinem jedan trošak odmah.
Ono što mi se sviđa u planetu je onaj cannondale što sam ostavljao link ili onaj SCOTT takođe što je neko ostavio link, ali otom potom kad dođe vreme pitaćemo.
P.S. Cepanjem bajsa svaki dan i regulacijom ishrane od aprila do danas sa 108kg sam se trenutno svukao na 90kg idemo još dole :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Sh@rance napisao:ili onaj SCOTT takođe što je neko ostavio link,
Hm, to sam ja ostavio.

I ja bih vrlo rado uzeo neki od ta dva biciklija. Svejedno Scoott ili Canon, mislim da nema neke razlike u kvalitetu. A i cena je gotovo ista (po meni prevelika, ali valjda naplacuju tu svoju geometriju).
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Rece mi poznanik iz PB da su poslednjih godina dosta Scott bajseva kupovali Rusi i nasi ljudi koji zive preko, naravno da bi ih odneli preko. Navodno im se isplati. U subotu sam bio tamo i covek je kupio bajs od 180 za 140 hiljada. Lepo rekao da bi mu igralo sve ispod 140, da pozovu koga treba da pitaju i za toliko ga je i dobio. 27.5", lep bajs.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Moj prijatelj drzi prodavnicu biciklova, mi je rekao da su preko, vec u Madjarskoj, dosta skuplji biciklovi.

Cesto se tamo bez 1000e ne ide po biciklo.

Sad da li su u pitanju isti biciklovi, nemam pojma.
Mozda su isti ramovi i neki delovi, a oprema slabija kod nas.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

U Madjarskoj sasvim sigurno jesu skuplji. Povremeno gledam ponudu u Sparu i bukvalno se ne isplati ni sitnice uzimati, tipa Cateye opreme, Shimano komponenata, sedista i sl. Gledam i kompletne bajseve, 400€, a oprema Tourney, Promax i Zoom delovi, sediste koje je kod nas 1.000 dinara... Capriolo i Polar su za tu cenu 50% ozbiljniji. Kada sam kupovao Meridu, u Madjarskoj je isti bajs na akciji kostao oko 120.000 ft, sto je oko 400€, dok sam ga ja kupio za 280€. Jeste da sam dobio popust i da sam isao u Backu Topolu po njega, ali se isplatilo. I u Poljskoj je bio dosta skuplji, sad se setih da sam ga video na Netu.

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Sloba napisao:covek je kupio bajs od 180 za 140 hiljada. Lepo rekao da bi mu igralo sve ispod 140, da pozovu koga treba da pitaju i za toliko ga je i dobio
Da li je moguce da su toliko spustili cenu?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Bio i video. Kraj sezone je, bar kada je u pitanju polet da se pare trose na bicikl. Ne znam za njih konkretno, ali znam da se u trgovini u slicnim situacijama roba daje po nabavnoj ceni + pdv, eventualno sa 4-5% zarade. Ide im sezona skija, izvlace pare. Covek je zubar, njihova stara musterija. Pitao i dobio.

Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Pozdrav iz Bojčinske šume :)
Slika

TT Asus Zenfone 2
Odgovori