Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Post od starac vujadin »

Razlika u težini potrošnji nije zanemarljiva uzimajući u obzir kategoriju vozila, nego je nasuprot tome velika. Prozivođači se ubijau od truda ne bi li skinuli po 50kg od ukupne težine vozila. Znam da Captur ima više mesta pozadi i veći prtljažnik i to je doborm delu vlasnika bitno. Prednosti Captura ne sporim, ali ni prednosti Clia ne treba relativizovati, pogotovu štu su sve u svemu bitnije nego što su prednosti Captura.
Što se tiče prednosti zbog klirensa u realnom životu prosečnom vozaču se one ukažu toliko retko da se one jedva mogu spomenuti kao neka prednost. Uz to Captur nema 4x4 pa njegova prednost u težim uslovima vožnje je limitirana samo na taj deo. U svim ostalim elementima vožnje pod otežanim uslovima upravo će bolje ponašanje na putu, manja težina, bolje perfomanse značiti više vozaču.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Blackshadow napisao:Možd a ako bih složio kockice....
Slika
Slika
Naravno 2.0 d

Njima oće da pukne lanac?

A preteraste ga sa tim ležanjem SUVa.
Poslednja izmena od HKS u 17 Sep 2015, 01:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pa sad, to što je njima teško da skinu 50kg ne znači i da je bitno. Nismo na stazi. To je manje od 5%, ili sitnija devojka pored. Na lakom Z101 od 55ks sam osećao kad neko izađe, ali na svemu jačem i težem od toga nisam mogao da primetim jednu osobu manje ili više, bar ne da čini bitnu razliku. Realno najveća razlika je u ceni.
Inače novi Clio me je razočarao koliko je porastao. Kad ga vidim pored starije generacije uopšte mi ne izgleda kao gradski auto.
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Ji 4Tze napisao:Kako kome, meni je šokantno da toliko lima ima tako malo gepeka. Tek kad se ode u broj veće modele, imaš gepek adekvatne zapremine. Žali mi se koleginica sa Sportage-om da jedva kolica stanu :)
Juče sam baš utovarao nešto u novi Sportage. Totalno razočarenje zapremina i oblik gepeka. Nije mi jasno kako du uspeli tako loše da ga odrade.

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

grujicd napisao: Inače novi Clio me je razočarao koliko je porastao. Kad ga vidim pored starije generacije uopšte mi ne izgleda kao gradski auto.
klio 4 je duzi 3,5cm u odnosu na klio 3 ph2.
klio 3 ph2 je u odnosu na klio 3 ph1 duzi 4cm.
cisto radi slike u kolikoj si zabludi...
klio 4 je od prethodnika duzi 3,5cm, siri 2,5cm i nizi 4,5cm. po tovjim kriterijumima bi poslednji gradski klio bila neka dvojka...
posto sam vozio/vozim oba vec dugo, razlika izmedju klija 2 i 3 je stvarno velika, ali izmedju 3 i 4 je zanemariva... sa jedne strane pravi gradski auto jeste dvojka, ali s obzirom na to da je jos pretposlednji polo velicine, da ne kazem veci od golfa dvojke, klio 4 je bas toliki koliki bi trebao da bude u toj klasi...
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

HKS napisao:
Blackshadow napisao:Možd a ako bih složio kockice....
Slika
Slika
Naravno 2.0 d

Njima oće da pukne lanac?

A preteraste ga sa tim ležanjem SUVa.
Navodno je ispravljeno na restajlu od 177 konja a i da nije svejedno bi ga kupio pa nek puca...nego dobro drže cenu mamu im bavarsku! :-)
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Sto je 525d? On bi trebalo da je pouzdaniji, a sad kad promene ovo oko registracije ne verujem da će biti skuplji mnogo da se registruje
Poslednja izmena od stefanan u 17 Sep 2015, 03:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Jel ima negde okvir po kome ce se sada vrsiti registracija?
Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

nidza napisao:Meni je dosadan. Performanse svaka čast, ali momenat vozačke zabave u svakom Audiju koji sam vozio je čista nula.

Naravno da bih odabrao Bimer 5icu da me neko puškom tera da uzmem E segment karavan.

Ovim ne prigovaram ništa vašem subjektivnom izboru, samo argumentujem da RS6 nije idealan jedini auto za nekog sa parama. :-)

Tapatalk
A koji si najbolji audi vozio?

Po mene je drugar došao juče na aerodrom sa RS5 (nije greška u kucanju broja, posle ću o RS6 pisati), ono je neverovatno dobar auto. Kad se kod arene okupimo ponekad čuješ ga dva bloka ranije nego što ga vidiš i neverovatno je brutalan u svakom smislu.

Bez uvrede, ali što se RS6 tiče mislim da ne možeš da shvatiš koliko je to brz auto. Da možeš, ne bi napisao to što jesi. Taj auto ubrzava skoro na nivou ferarija ili nisana gtr. Ako si se vozio u autu koji ubrzava do 100 za recimo 5 sekundi, treba da znaš da je neshvatljivo koliko je RS6 brži od toga. To što si ti u nekom tripu kako je nešto zabavno po krivini tipa mazda mx5, zajebi što će takav auto da ti digne adrenalin kao RS6. A pretpostavljam da je i alfa 159 zanimljivija za vožnju?

Kuzmanovic, to je taj koji si video :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sve se slažem oko objektivnih performansi, nego ti mene ne razumeš šta sam želeo da napišem.

Štoperica nije parametar relevantan niti sporim koliko tebi RS6 vredi. Samo osporavam tvoju rečenicu da je u pitanju idealan auto za svakoga. Za mene nije, ne dopada mi se. Drugačije bih potrošio taj novac potpuno izvesno. Ovi ne znači da ne poštujem taj automobil i ne razumem ljude kojima je on favorit. Dapače. Samo nije moj izbor.

Vozio sam karavan S Line A6 3.0 TDI opremljen do daske.

Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ne zelim da idem ni na ciju stranu ali 3.0tdi sline nije isto sto i rs6. ;)
Ali svako bi sa svojim parama uradio sta njemu odgovara normalno.
Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ok Nidzo, i ja samo kažem da očito nisi svestan da je RS6 jak kao taj 3.0 plus tvoja alfa plus još jedna tvoja alfa.

Ili 2x taj A6 plus još jedan normalan auto.

Naravno da su ukusi drugačiji i ni ne osporavam recimo Lakija, Heroja i Starca koji su izneli slične mega moćne aute, ali nema šta da se diskutuje o zanimljivosti auta od 560ks a ti si to uradio, zbog toga ti i pišem. Ja ne znam nikoga da je seo u RS6 i nije ostao zapanjen, a znam bar 15 ljudi koji su se vozili u tom RS6 samo dok sam ja bio tu.

Pritom, većina tih ljudi se vozila ili u mom M3 ili u evu i svi su u fazonu jbt, šta je ovo?!? Takva je i moja reakcija bila. Nismo pokupili nekoga ko je vozio samo bicikl do tada.
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Svojevremeno dok sam imao C6 sa 240 ps vozikao sam nedelju dana non-stop rodjakov RS4 B7
I on sa svojih 450ps je bio ludaacki auto naspram mog ... Duplo brzi, stabilniji ohoho , kocnice, zvuk ...
Moj auto naspram tog RS je normalan auto ... Bzv mi je bilo kada sem se vracao u svoj ...
A vozio sam se u RS6 C6 MTM 700ps sa njihovim test vozacem
Kakvo je ono iskustvo ... Brutalnost do krajnih granica ...
Tako da obicni Audiji nemaju veze sa vezom sa RS.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

dragan napisao: klio 4 je duzi 3,5cm u odnosu na klio 3 ph2.
klio 3 ph2 je u odnosu na klio 3 ph1 duzi 4cm.
cisto radi slike u kolikoj si zabludi...
klio 4 je od prethodnika duzi 3,5cm, siri 2,5cm i nizi 4,5cm. po tovjim kriterijumima bi poslednji gradski klio bila neka dvojka...
posto sam vozio/vozim oba vec dugo, razlika izmedju klija 2 i 3 je stvarno velika, ali izmedju 3 i 4 je zanemariva... sa jedne strane pravi gradski auto jeste dvojka, ali s obzirom na to da je jos pretposlednji polo velicine, da ne kazem veci od golfa dvojke, klio 4 je bas toliki koliki bi trebao da bude u toj klasi...
U pravu si, verovatno sam ga gledao pored Klia 2, tu je bila baš velika razlika. Evo sad vidim Clio 4 je 4.09m. Po meni je to baš mnogo za gradski auto. Ne kažem da je Reno tu nešto posebno loš, to je globalna pojava. I novi Jazz je 10cm veći od mog. Iz generaciju u generaciju sve veća kola, kao da su se i parkinzi povećali. Baš je slab izbor ispod 4m, a meni je zbog tesnog parking mesta ispod zgrade baš poželjno da bude ispod te granice. Opet, nisu ni oni blesavi, malo je ljudi koji moraju ovako da gledaju na svaki cm. Većina će da dođe u salon, da se oduševi kako ima više mesta nego u prethodnoj generaciji i neće im puno smetati što je i spolja malo porastao.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Aco, to sto Nidza pise ces naci na svakom testu. Daleko od toga da RS6 nije fantastican auto, nenormalno je brz a nama normalnim ljudima i hiper zanimljiv, ali kad god ga porede sa M5 uvek kazu kako je Audi dosadan naspram njega(iako je mozda i brzi).
Odgovori