Grčka
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Grčka
Super, pristojno prazno, bar deo oko hotela. Nije gužva čak ni za doručak/večeru. Realno da nismo tu, ima lepših plaža...
Inače hotel radi do posle 15. oktobra, nisam baš siguran da je sezona skroz gotova. More je idealno, toplo na svim dubinama, milina.
Inače hotel radi do posle 15. oktobra, nisam baš siguran da je sezona skroz gotova. More je idealno, toplo na svim dubinama, milina.
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 18 Sep 2015, 10:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Mi smo prosle godine isli na Lefkadu a ove na Krf. Na koju god plazu smo otisli na Krfu, nismo mogli da se odusevimo, a prilaz skoro svim dobrim plazama je mnogo gori nego na Lefkadi, ne pravite nasu greskusteva_anya napisao:Xaxa
Vec je gledala Krf i Sitoniju za sledecu godinu

- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Inače i ja se noćas vratio sa Lefkade. Nakon letovanja u Nea Skioniju u junu, ovo je bila druga, pomalo neplanirana poseta Grčke ove godine.
Plan je bio da idemo u Pargu zbog lošijeg vremena najavljenog za Lefkadu, ali kada smo stigli u Pargu, samo sam produžio do Lefkade uz mali rizik zbog vremena.
Bio je to pravi potez, a i vreme nas je poslužilo extra, samo je jedan dan bio malo oblačan, ali dobar za kupanje, ostalo sve sunce i oko 30 stepeni...
O Lefkadi nema smisla da pišem, sve je već rečeno. Smestili smo se u selu Frini kod Lefkade u smeštaju Alexaria Holliday apartments i stvarno je za svaku preporuku, pogotovo besprekorna čistoća i održavanje.
Veoma mi se svideo grad Lefkada od kojeg smo bili udaljeni oko 1,5 km. Ima još lepih mesta, bukvalno smo obišli celu Lefkadu i to i obalu, a i sela po Lefkadi (Exanthia, Karya, Drymonas...).
O plažama neću puno pisati, oduševio sam se uživo bojom vode i plažama. Prilazi su OK, čak sam i Leonom silazio i na plaže kod Kalamitsija koje su ipak malo nezgodne.
Putevi su sasvim OK i uživancija je voziti se Leon-om po krivudavim putevima Lefkade. Za 10 dana sam napravio po Lefkadi oko 600 km.
Bilo je ovo jedno od boljih letovanja i jedino mi je žao što i ranije nisam bio na Lefkadi.
Plan je bio da idemo u Pargu zbog lošijeg vremena najavljenog za Lefkadu, ali kada smo stigli u Pargu, samo sam produžio do Lefkade uz mali rizik zbog vremena.
Bio je to pravi potez, a i vreme nas je poslužilo extra, samo je jedan dan bio malo oblačan, ali dobar za kupanje, ostalo sve sunce i oko 30 stepeni...
O Lefkadi nema smisla da pišem, sve je već rečeno. Smestili smo se u selu Frini kod Lefkade u smeštaju Alexaria Holliday apartments i stvarno je za svaku preporuku, pogotovo besprekorna čistoća i održavanje.
Veoma mi se svideo grad Lefkada od kojeg smo bili udaljeni oko 1,5 km. Ima još lepih mesta, bukvalno smo obišli celu Lefkadu i to i obalu, a i sela po Lefkadi (Exanthia, Karya, Drymonas...).
O plažama neću puno pisati, oduševio sam se uživo bojom vode i plažama. Prilazi su OK, čak sam i Leonom silazio i na plaže kod Kalamitsija koje su ipak malo nezgodne.
Putevi su sasvim OK i uživancija je voziti se Leon-om po krivudavim putevima Lefkade. Za 10 dana sam napravio po Lefkadi oko 600 km.
Bilo je ovo jedno od boljih letovanja i jedino mi je žao što i ranije nisam bio na Lefkadi.
Ne znam, svako ostrvo u grckoj je druga prica i sva su razlicita po svemu, bio i na zakintosu i ove god.na kefaloniji. Tesko je reci koje je lepse, kefaloniju treba doziveti, natera te i uspe u tome da se opustis 101% pa ti ni ne smeta sto vozis 50 na sat, a gde pa i da zuris i gde to treba da stignes!?! Na odmoru si, to je poenta odmora, valjdaivica122 napisao:Opcija je bila i Kefalonija, ali gledali i gledali, Zakintos lepsi.steva_anya napisao:Xaxa
Vec je gledala Krf i Sitoniju za sledecu godinu

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Na primer najbolja po meni, Kontogialos. Asfalt je skroz do plaze ali sve tesno i puno krivina a uz to nizbrdo. I do Glyfade nije pesma. Takodje se motas. Generalno su na Krfu tesniji i krivudaviji putevi nego na Lefkadi, to je cinjenica. Takodje je saobracaj dosta gusci na Krfu.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Krf je realno jedno od najurbanijih grckih ostrva, prepuno turista i svaka iole popularna plaza ima dobar/pristojan prilaz...Woodoo napisao:Koje dobre plaze na Krfu imaju los prilaz?ivica122 napisao: a prilaz skoro svim dobrim plazama je mnogo gori nego na Lefkadi, ne pravite nasu gresku.
mada opet ima zajebanih plaza, tipa Alonaki Bay, Agni(okolni zalivi jos sto puta gori), Peruoulades ima smaranja dok se stigne do vode...
ali skoro svugde je sve asfaltirano, lako se prilazi, cesto i dobro oznaceno usput...
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Pitanje o kvalitetu puteva i prilazu plažama je veoma subjektivno.
Nekome smeta već kada vidi krivinu od 90 stepeni, a kamoli 180, a opet neko jedva čeka takav put i uživa u tome.
Gde sam sve prošao sa Leonom sada na Lefkadi i prišao plažama gde su drugi uveliko ostavljali kola, komentarisali katastrofalan put i nastavljali peške...
A Leon baš i nije za neke velike avanture sa 225/45/R17 gumama.
Nekome smeta već kada vidi krivinu od 90 stepeni, a kamoli 180, a opet neko jedva čeka takav put i uživa u tome.
Gde sam sve prošao sa Leonom sada na Lefkadi i prišao plažama gde su drugi uveliko ostavljali kola, komentarisali katastrofalan put i nastavljali peške...
A Leon baš i nije za neke velike avanture sa 225/45/R17 gumama.