Uroš S. napisao:A što ćeš ti da se ženiš, što ne živiš ceo život u vanbračnoj zajednici kad je isto? Traže brak jer zabranjivanjem braka ograničavaš neka prava nekoj grupi ljudi bez razloga.
I mom dedi je bilo nepojamno da žena radi, pa meni sad ne pada napamet da izdržavam neku pijavicu ceo život, a njemu je bilo normalno da sedi kući i kuva ručak i gaji decu i čak joj je zabranio da radi, pa sada nema penziju. Kakva tradicija, kako to tebe peder podriva, tebe i tvoju porodicu time što traži neka prava za sebe koja mu po zdravom razumu pripadaju kao što je brak? Kako to utiče na tvoju porodicu i tvoje odgajanje tvog deteta, tvoj odnos sa tvojom ženom, aj mi objasni, šta te tu podriva i na silu te menja? U Indiji je tradicija da ti burazer i ćale servisiraju ženu kad nisi tu, pa čak i dete da joj naprave, nije frka i šta?
Davno sam u debatnom klubu X gimnazije obrađivao tu temu, mogao bih da potražim sutra izvore.
Jel si uopste video deo posta gde sam spomenuo druge modele zajednice?
A sto se tice blokade grada i da je to zbog ovih drugih kako ih vec ko krsti, ocigledno je da su obe godine pokusaji napada bili znatno manji.nego pre, kao i pretnje, pa je sva ova armija bila debelo oversize. Proslo je par parada, bice ih ubuduce, i to je to, al tesko da ce ih zbog toga neko zavoleti.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk