Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od !GOR »

Pre par meseci se desio slucaj da se rodio decacic kolegi geju koji je donirao spermu da bi njegova drugarica rodila sina njenoj zeni (devojci), a on je u vezi sa muskarcem.

Mislim, sve ok ljubav i to, ali malo mi je uvrnuto.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

I kakva su mu osecanja? Mislim jel pricao nesto, jel moze ona od njega da trazi alimentaciju, jer je dogovor da daje?
Mislim nemam pojima, kako bih se licno postavio nisam nikada o tome razmisljao.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Paja napisao:Možeš da im ne dozvoliš da se venčaju i da time država kaže da ne odobrava njihovo ponašanje, ali ne možeš ih sprečiti da budu u vezi, žive u vanbračnoj zajednici ili imaju dete.
Jbg punoletni su i mogu da rade šta hoće sve dok to nije zabranjeno, a biti u vezi sa srodnikom nije zabranjeno.

analogija sa homosexualiznom je vrlo prisutna. U oba slučaja govorimo o punoletnim ljudima koji svojom voljom rade nešto što je dozvoljeno. Pitanje razlike je kako medicina gleda na incest.
Za homosexualnost znam da nije bolest, za incest ne znam. Ukoliko nije, onda apsolutno svi argumetni koji se odnose na homosexualnost stoje i za incestuoznost.

Jesu posledice različite, ali država nije u stanju da ih spreči. Ako nije zabranjeno onda je dozvoljeno, a ti kao pojedinac si sam odgovran za posledice koje tvoje ponašanje izazove.
Aha, ti pricas sa aspekta nase drzave :)
Lepo rekoh, vecinom gde je dozvoljeno su nazadne drzave, pa i mi. Nabode se par kulturolosko jacih zemalja, ali su u manjini.

Kod nas nije zabranjeno zakonom, ali se nadam da jednog dana hoce, jer je potencijalno opasno na globalnom nivou, a isti nije fizioloska potreba, vec cista psihicka zudnja.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne nego pričam sa aspekta svih država gde incest nije zabranjen.
Kod nas je ranije postojalo krivično delo rodoskrnavljenja koje se odnosilo na sve, a ne samo na maloletnike. U nekom trenutku su izbačeni svi osim maloletnika. Siguran sam da je to urađeno po ugledu na neku zemlju i da nije bilo samoinicijativno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pored nas to imaju samo Francuska, Finska i Spanija, od zemalja od kojih bi mogli da uzmemo to.
U ostalima je kaznjivo zatvorom.

U sustini, opet nije primenjiva ista logika, jer se na to nigde ne gleda blagonaklono, pa verujem da, kada bi trazili neka dodatna prava, samo bi poostrili zakone, a ne ublazili.
Francuska je od Napoleona to ukinula, pa uvela 2010. isto sto i mi.
Da je to neka globalna pojava ili da je opsteprihvacena stvar, verujem da bi se ozbiljnije pozabavili tim pitanjem, a za sada mislim da su ti zakoni takvi, samo zato sto je procentualno zanemarljiv problem.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

!GOR napisao:Pre par meseci se desio slucaj da se rodio decacic kolegi geju koji je donirao spermu da bi njegova drugarica rodila sina njenoj zeni (devojci), a on je u vezi sa muskarcem.

Mislim, sve ok ljubav i to, ali malo mi je uvrnuto.
Sodoma i Gomora!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Što garaža forum ne napravi svoj skup podrške trans osobama?

Mislim, nije da bih išao, al deluje mi da ste baš puni energije za ovu temu, a i garant bi uspešnije prošlo od pravljenja garaža sata.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Lol.

Onaj osećaj kada stranice na forumu otvaraš sve odjednom u novim tabovima da slučajno nešto ne nestane u međuvremenu...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Cekaj, njih dve su u vanbracnoj zajednici ili ti vezi i samo su uradile vestacku oplodnju sa doniranom spermom?
Ja ne vidim sta je tu toliko uvrnuto?
Pa to rade mnogi ljudi, nisu one izuzetak.
Jos one znaju donora, pa su birale.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Xepoj87 napisao:Pored nas to imaju samo Francuska, Finska i Spanija, od zemalja od kojih bi mogli da uzmemo to.
U ostalima je kaznjivo zatvorom.

U sustini, opet nije primenjiva ista logika, jer se na to nigde ne gleda blagonaklono, pa verujem da, kada bi trazili neka dodatna prava, samo bi poostrili zakone, a ne ublazili.
Francuska je od Napoleona to ukinula, pa uvela 2010. isto sto i mi.
Da je to neka globalna pojava ili da je opsteprihvacena stvar, verujem da bi se ozbiljnije pozabavili tim pitanjem, a za sada mislim da su ti zakoni takvi, samo zato sto je procentualno zanemarljiv problem.

Sent from my Sony
Wikipedia kaže malo više:

Most European countries prohibit incest;[citation needed] apart from those listed below, these include: (all articles refer to the Penal Codes) Albania Article 106,[22] Ukraine Article 155 Paragraph 2,[23] Slovenia Article 195,[24] Slovakia Section 203,[25] Serbia Article 197 (refers only between an adult and under-aged),[26] Poland Article 201,[27] Norway Article 197 and 198,[28] Bosnia and Herzegovina Article 201,[29] Hungary Article 199,[30] Bulgaria,[31] Croatia Article 198,[32]Cyprus Article 147.[33]

Countries which allow incest between consenting adults include France, Spain, theBenelux and Portugal.[34]
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Pajo,

To je bolest jer je protivno prirodi. Priroda je ,,rekla,, Adam i Eva, a ne Adam i Steva. Ja nisam za to da se bolesni ljudi diskriminisu, jer ih treba lečiti, a ne diskriminisati. Ali ako sto rekoh, da bi se lečili, oni sami na to trebaju dobrovoljno da pristanu. Sa druge strane, to sto ih ne treba diskriminisati, ne znaci da njihova bolest treba da se prihvati kao normalan način zivota, ljudsko pravo i slične stvari.

Neka budu bolesni i neka zive svoj zivot, ali u 4 zida, bez propagiranja svog nacina zivota kao normalnog. Ni posto da im se dozvoli legalizacija brakova i usvajanje dece. Kao ni parada jer ugrozava javni red i mir, pored toga sto promovise ono sto promovise. Na stranu sto ta parada papreno kosta ovu zemlju gde narod nema za 'leba. Mislim da ova nasa Srbija ima mnogo preceg posla kojim bi trebalo da se bavi od nastale polemike o pravima pedera.

Jedan filozof je rekao: ,,Postavljaj stvari tako da princio tvoje volje moze vaziti kao zakon za sve ljude,, . Ako to primeniš na homoseksualizam, onda je kraj covečanstva. Još jedan razlog zašto je to bolest.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Priroda nije rekla Adam i Eva, ne znamo kako je i šta je priroda rekla.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Pa vrh!!!

Nema dalje.

Samobanovanje je jedini izlaz.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

TDI napisao:To je bolest jer je protivno prirodi. Priroda je ,,rekla,, Adam i Eva, a ne Adam i Steva.
Priroda nije rekla ništa. Ona je dozvolila da se homoseksualnost javlja u mnogo pojavnih oblika života na Zemlji.
Ljudi su ti koji su smislili Adama i Evu.
Da ne ulazimo u priču postoji li Bog ili ne i čiji Bog je pravi, a koji su lažni, suština je da je Biblija nastala pisanjem, brisanjem, dodavanjem i oduzimanjem i da su sve to radili ljudi prema svojim potrebama i verovanjima u različitim epohama.

Ako je postojala Biblija data od Boga mi njen sadržaj ne znamo. Znamo njene debelo izmenjene interpretacije.
Odgovori