Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Grujic »

aviator napisao:
Grujic napisao: Ovaj, jel ima neko neki komentar na ovo???

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/592236/EV ... e-u-Srbiju
Komentar onih koji su ih primili raširenih ruku?
Komentar šta nas eventualno realno čeka, to da li im je narod davao smeštaj i hranu je nebitno u odnosu na formalan status
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa samo ako smo debili
Nisu odavde ušli u EU
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Paja napisao:Sloboda Brufenu.
I legalizacija prostitucije.
Ako pod Brufene spadaju i tablete, glasam za. :D
Širim haos!
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

@Grujic
Nisam ni mislio na običan, prostodušan narod koji im je pomagao u nevolji. Već na, ajd da ih tako nazovem, agitatore.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Grujic napisao:
aviator napisao:
Grujic napisao: Ovaj, jel ima neko neki komentar na ovo???

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/592236/EV ... e-u-Srbiju
Komentar onih koji su ih primili raširenih ruku?
Komentar šta nas eventualno realno čeka, to da li im je narod davao smeštaj i hranu je nebitno u odnosu na formalan status
I sta ce da bude? EU iz vraca odakle su dosli tj gde su se registrovali i trazili azil. Koliko njih se registrovalo u Srbiji? 1-2-3% od ukupnog broja? Samo su prolazili niko ih evidentirao nije. Prema tome, oni ne mogu da ih vrate u Srbiju nikad. Nemci ce da vracaju u Madjarsku i gde su se vec prvi put registrovali. MOzda ce neke i varatiti u Srbiju ali taj broj je mali i ne boj se odmah ce sami pobeci glavom bez obzira. MOgu ove sada da vracaju nazad sa granice ako se nisu registrovali i to je to. Oni sto su bez papira prosli kroz Srbiju kako ces da pratis? Nikako. Mnogi su prosli kroz Italiju. Kako ces njih da razlikujes? Nema od toga nista.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ne znam kakvi sve nivoi registracije postoje, šta ima snagu, šta je naše interno, ali otkad su ovde, malo malo pa zavše u bolnici bilo jer im je loše ili su se pobili, povredili, skoro svaki (dobro, možda preterujem) je imao papir sa žigom MUP RS. Idu neka dva papira, nisam ih zagledao previše detaljno, ali sam lično video, neka evidencija postoji i kažem, nose papire... Sad koliki je to % ne smem da tvrdim.
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

@grujic, O tome se i radi. Ja ne znam da li si prolazio u jeku njihove migracije. Nisi mogao da prodjes kroz ulice oko ekonomskog. Pricali smo par puta sa njima ma kakva granica, samo polje i livade. Kakvi papiri. Prijave se ako ih navata granicna policija, ili u ovo sto si ti napisao, ako im treba pomoc. Gro njih ne postoji u sistemu. Bukvalno kao da su se stvorili u Nemackoj/Madjarskoj/Austriji gde vec.
Ako je tako, mozda ce nas spasti sopstvena nesposobnost jer su dozvolili da ljudi samo prolaze bez evidencije i onda mogu da se prave ludi i da kazu da ti nisu prolazili kroz Srbiju, samo mali broj koji je evidentiran.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ivane, a taman je prestalo :kezo:

Dzoni, ihaj, pa ortak mi živi tamo u epi centru, oni su se nagomilali dosta pre nego što je počelo po medijima, kao da se zataškavalo neko vreme
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Mislim da sam negde citao Slininu izjavu gde pominje 120.000 registrovanih migranata koji su prosli kroz Srbiju. Govorio je i kako mi te podatke prosledjujemo susednim zemljama...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

@grujic omaklo se :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

"ono što je uobičajeno sadržano u takvim sporazumima u readmisiji jeste odredba da mogu biti vraćeni državljani trećih zemalja koji prolaze kroz državu s kojom EU ima sporazum o readmisiji i ta zemlja prihvata njihov povratak, ako prethodno dopusti tim licima da prolaze u tranzitu".
Nije potrebna nikakva registracija. jesmo li ih pustili da prolaze u tranzitu? Jesmo? E pa sad ćemo ih primiti nazad. Jel' nas neko vukao za uši da potpišemo taj sporazum ili je samo nekome tutnuo kintu.
Ovi se "naši" razgalamili kako smo mi jedini humani i spremno dočekali migrante, a humanost i spremnost se sastoji u tome da ima naplatimo vožnju od Makedonije do Mađarske i pokušamo da ih uvalimo prvim komšijama, pa se još bunimo kada ih oni neće. Realno, kad god smo pokušali nekog da zajebemo... zajebali smo se. Ne vidim što bi sada rušili tradiciju.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

120 000? Znaci nisu nista radili. Proslo ih je barem 3 puta toliko. Neke ce vratiti ti ce pokusati ponovo, neke ce nasi vratiti u Makedoniju i sl. To uopste nije problem. Veci ce biti problem kada se situacija u Siriji smiri i kada krenu da ih vracaju nazad. Uhh. A to moze da potraje. Neke porodice ce se snaci, deca krenuti u skolu, pa sve to rasturas i vracas ih nazad kao sto su radili Romima pocetkom 2000-tih kada je pao Milosevic a oni im dali azil po osnovu politickog i rasnog progona. E samo sto ce njih biti mnogo vise pa veoma lako moze biti teskog sranja.

@perfiko, druze ne ide to tako. Mnogi su prosli preko Italije. Ima i drugih puteva. Kako ce to Nemac da zna ako to lice nema papire? Da gleda u pasulj? Kome da ga posalje?
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

@perfiko A kako ce dokazati da su bas preko Srbije usli? Inace video sam jos u Julu kako Madjari na Horgosu vracaju pun autobus emigranata u Srbiju.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Odgovori