Nemacki polovnjaci 2013 godiste, merc, bmw, a4
Nemacki polovnjaci 2013 godiste, merc, bmw, a4
Pozdrav,
Nesto analiziram i pravim neki plan za naredni auto. Planirao sam da uzmem nesto od nemacke trojke mladje tj 2013 godiste i tu mi je izbor na 3 vozila, automatic je must have opcija. Ono sto me zbunjuje su cene polovnjaka na mobile sajtu. Isto godiste, isto kostaju novi ili jako slicno, oprema, nisam ulazio u detalje ali svi su cenim tu negde a razlike u cenama polovnjaka drasticne
- merc CLA 180 cena oko 28 000 pa na gore
- bmw 3 serija 318d oko 18 500 pa na gore
- a4 oko 17 500 pa na gore.
Sa obzirom da mi je prvi pick bas SLA, nije mi jasno kako ima tako paprenu cenu kao polovnjak posebno u odnosu na konkurente (iako je realno serija 3 tu verovatno mnogo bolja kupovina po pitanju voznje, ali zbog loseg glasa bmw vozaca ne zelim u isti kos sa njima)
Da li nesto propustam?
Nesto analiziram i pravim neki plan za naredni auto. Planirao sam da uzmem nesto od nemacke trojke mladje tj 2013 godiste i tu mi je izbor na 3 vozila, automatic je must have opcija. Ono sto me zbunjuje su cene polovnjaka na mobile sajtu. Isto godiste, isto kostaju novi ili jako slicno, oprema, nisam ulazio u detalje ali svi su cenim tu negde a razlike u cenama polovnjaka drasticne
Sa obzirom da mi je prvi pick bas SLA, nije mi jasno kako ima tako paprenu cenu kao polovnjak posebno u odnosu na konkurente (iako je realno serija 3 tu verovatno mnogo bolja kupovina po pitanju voznje, ali zbog loseg glasa bmw vozaca ne zelim u isti kos sa njima)
Da li nesto propustam?
Poslednja izmena od QASHQAI u 25 Sep 2015, 12:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Re: nemacki polovnjaci 2013 godiste, merc, bmw, a4
Verovatno misliš na CLA. Ja bih njega zaobišao u širokom luku.
Biraj između BMW 3 i A4. Mada imaj da je sada izašla nova A4ka pa će cene još malo pasti.
Biraj između BMW 3 i A4. Mada imaj da je sada izašla nova A4ka pa će cene još malo pasti.
Da da, CLA, moron sam pa sam pogresio.
ISpravio sam sad.
Zasto da ga obidjem? Idem na test voznju u ponedeljak ali me zanima sto?
ISpravio sam sad.
Zasto da ga obidjem? Idem na test voznju u ponedeljak ali me zanima sto?
Moje subjektivno mišljenje, a i dosta njih se žalilo da je plastikaner i da je jako skučen.
Ja sam gledao taj auto pre 2 godine i probao ga. Nikako mi se nije svideo. Mada atraktivno izgleda.
Kad nas na oglasima ih ima nekoliko koji se prodaju sa malom kilometražom. Sumnjivo. A cena u Nemačkoj ide od 22k.
Ja sam gledao taj auto pre 2 godine i probao ga. Nikako mi se nije svideo. Mada atraktivno izgleda.
Kad nas na oglasima ih ima nekoliko koji se prodaju sa malom kilometražom. Sumnjivo. A cena u Nemačkoj ide od 22k.
Tu moraš uzeti u obzir pre svega koji model se kada pojavio a potom i kako koji brend drži cenu.QASHQAI napisao:Pozdrav,
Da li nesto propustam?
Audi A4 je najstariji na tržištu i za koji mesec se očekuje puštanje potpuno novog modela u prodaju.
BMW serija 3 je tu sa aspekta aktuelnosti modela i cenom najpovoljnija kupovina
Za CLA i cenu ne znam da objasnim. Pogovo što je to praktično A klasa sedan, po meni to nije klasa A4 i serije 3.
A jesi ti siguran za tu cenu? Kod nas je nov 28-29 hiljada.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
gavran napisao:Tu moraš uzeti u obzir pre svega koji model se kada pojavio a potom i kako koji brend drži cenu.QASHQAI napisao:Pozdrav,
Da li nesto propustam?
Audi A4 je najstariji na tržištu i za koji mesec se očekuje puštanje potpuno novog modela u prodaju.
BMW serija 3 je tu sa aspekta aktuelnosti modela i cenom najpovoljnija kupovina
Za CLA i cenu ne znam da objasnim. Pogovo što je to praktično A klasa sedan, po meni to nije klasa A4 i serije 3.
A jesi ti siguran za tu cenu? Kod nas je nov 28-29 hiljada.
pa ja ukucah pretreagu na mobile....jedino ako ne masim nesto...i kod nas po oglasima je ista cena polovnjaka, oko 28k....a sto je najbolje, cena novog, na sajtu merc srbija je isto 28k, verovatno slabija oprema ili sta ja znam...ali potpuno mi besmislena situacija, zato i pisem...
I da, slazem se, to je samo A klasa sa gepekom...strasno da bude toliko skup...zato i trazim logicno objasnjenje...
Re: Nemacki polovnjaci 2013 godiste, merc, bmw, a4
Praktično je A klasa sa gepekom, suštinski je zasebna klasa tipa kupea,
Recimo ako pogledaš ulazna vrata videćeš da A klasa ima karoserijski ram,
odnosno okvir oko prozora, dok CLA nema ram oko prozora šo su uglavnom odlike kupea.
Ili još prostije da postoji A klasa sedan i posebno CLA suštinka razlika bi bila
kao npr između Passata i Passata CC. Otprilike. I otuda takva cena jer je tako pozicioniran.
Recimo ako pogledaš ulazna vrata videćeš da A klasa ima karoserijski ram,
odnosno okvir oko prozora, dok CLA nema ram oko prozora šo su uglavnom odlike kupea.
Ili još prostije da postoji A klasa sedan i posebno CLA suštinka razlika bi bila
kao npr između Passata i Passata CC. Otprilike. I otuda takva cena jer je tako pozicioniran.
Poslednja izmena od gavran u 25 Sep 2015, 12:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Vidio sam CLA u salnou, ono je meni vise u klasi A3 limuzina, jako je malen.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ako je CLA plastikaner, sta reci za A4 b8?
BMW bez dileme
Sent from my iPhone using Tapatalk
BMW bez dileme
Brzine idu u H-a !!!

IZvinjavam se svima, ali nije mi poenta teme da procenim koje je vozilo od nabrojanih nabolja kupovina jer tu ima previse elemenata i to bi ubilo temu.
Moje je pitanje isla ka tome, kako to da ista cena novih vozila, posle 2 godine pravi da CLA kosta 10k evra skuplje od konkurenata....
Moje je pitanje isla ka tome, kako to da ista cena novih vozila, posle 2 godine pravi da CLA kosta 10k evra skuplje od konkurenata....
Ne košta 10k više neko 4-5k i to je zato jer je najsvežiji model, a i nema ih nešto mnogo sa nekom preteranom kilometražom.
Mozda ovako nesto je objasnjenje.
CLA je auto namenjen mladjim ljudima, tj mladji ljudi se uglavnom loze na njega. Sa druge strane to nije jeftin auto i nema mnogo mladih ljudi koji mogu da ga kupe, te je broj prodatih novih primeraka vrlo mali u odnosu na broj onih koji bi ga zeleli. Sa druge strane gomila tih ljudi bi da budu lukavi pa da ga kupe kao polovnjaka, te imamo mnogo vise zainteresovanih kupaca polovnjaka nego sto je bilo prodatih novih auta te zakon ponude i potraznje diktira cenu.
Sa egzoticnim kolima retko kad cena ima logike, ili je znatno niza ili znatno niza od ostalih slicnih kola, npr ja ocekujem da ce Porsche Macan tako nenormalno kostati kao polovnjak.
CLA je auto namenjen mladjim ljudima, tj mladji ljudi se uglavnom loze na njega. Sa druge strane to nije jeftin auto i nema mnogo mladih ljudi koji mogu da ga kupe, te je broj prodatih novih primeraka vrlo mali u odnosu na broj onih koji bi ga zeleli. Sa druge strane gomila tih ljudi bi da budu lukavi pa da ga kupe kao polovnjaka, te imamo mnogo vise zainteresovanih kupaca polovnjaka nego sto je bilo prodatih novih auta te zakon ponude i potraznje diktira cenu.
Sa egzoticnim kolima retko kad cena ima logike, ili je znatno niza ili znatno niza od ostalih slicnih kola, npr ja ocekujem da ce Porsche Macan tako nenormalno kostati kao polovnjak.
Po testovima audi skoro vecina slucajeva pobjedi sto se tice enterijera.Day Walker napisao:Ako je CLA plastikaner, sta reci za A4 b8?
BMW bez dileme
Po meni nije ni jedan ni drugi nesto posebno plastican, ali mercedes cesto ima vece ravne i prazne povrsine pa mozda djeluje kao prazno/plasticno.
i AUDI koristi dosta mekane plastike sto cini enterijem malo manje "plastican", kad uporedim recimo sa renaultom gdje sama tvrda plastika cini ti se da je audi bez plastike, a ustvari sve je to plastika samo neki imaju bolji "feel" od drugog.

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ne moras mi porediti, imam A4, znam koliko je losa ta plastika, posebno na centralnoj konzoli 

Brzine idu u H-a !!!

Dobro majstore, izvini sto koristim prava foruma.....Day Walker napisao:Ne moras mi porediti, imam A4, znam koliko je losa ta plastika, posebno na centralnoj konzoli