TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od dragvorl »

Xepoj87 napisao:Da li to vise haba stvari? Meni na 90% stvari pise da ne sme da se pere na vise od 30 i 40 stepeni, pa me zanima sta se desava u masini za susenje?

Sent from my Sony
Vise haba, da se videti na filteru koliko materijala otpadne prilikom susenja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Slobo bio si u pravu. Bio sam danas do COmtradea na Uscu i kaze mi prodavac Lg-a da ima se LB671 pokazao kao najbolji. Po njemu su ovogodisnji LF652 i taj izjednaceni ali malo bolji zvuk i vec pokazan kvalitet je na strani proslogodisnjeg modela.
Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

I ja bih da potvrdim habanje stvari u masini za susenje. Imao je i vise ne nameravam. Da ne pricam o tome da bas skuplja stvari. Dok se nisam usemio, desavalo se da stvari za mene izadju iz nje spremne da ih nosi petogodisnje dete...
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ja sam skoro kupio ovo
https://www.youtube.com/watch?v=p_7LL0b-Ofs

Nemam dovoljno prostora u kupatilu da ubacim mašinu za sušenje, iznad veš mašine je bojler pa ne može na nju da se namesti mašina za sušenje.
Deluje dosta čvrsto (nisam još probao), dosta hvale na netu.
Plaćeno na nekoj akciji u Tempu 5000 din, inače je oko 6500.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Sto se tice masine za susenje vesa,najbolja stvar tehnike koju sam kupio skoro i usrecio zenu a i sebe.
Skuplja stvari ,ali ne mnogo.
Kupujes bodi majice xl umesto l.Skuplja najvise 100 posto pamucne stvari.Kosulje i ne bas.
Farmerke se vremenom ispiraju i skupljaju i u masini za pranje.
Ves je meksi,lakse se pegla i mirise na omeksivac,sto nije slucaj ako se susi napolju.
Ako susite ves u stanu na susilima,samo informacija da peskiri oprani i cenfrifugirani na 1100 obrtaja i suseni u susilici napune kondenzacijsku posudu od 4 litra vodom do vrha.Eto toliko vlage ostane u stanu ako se susi po radiatorima i raznim vileda susilima.Pogotovo u jesen i zimi kad je nemoguce osusiti ves napolju zbog visoke vlaznosti vazduha.
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Meni je sušilica najvredniji komad tehnike u kući, peglu skoro i da ne koristimo, vruće stvari poravnaš rukama na ravnom, farmerke isto, jedino košulje peglamo. O pelenama, benkicama, zekama da ne pričam. Must have!
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Apsolutno
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

+1

Ko ima mali stan bez terase, plus još i malu decu - neprocenjivo. Za par sati imaš sve oprano i suvo.

TT
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

@Delija, moja je Gorenje. Slazem i potvrdjujem sve postove iznad.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moja je Candy, plaćena pre 5 godina kao svetog Petra kajgana. I dalje me ništa ne pitajte jer ne znam, ne prilazim tim đavoljim mašinama (šporetu, veš mašini, sudoperi, pegli...). :D

TT
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Zanimalo me da proverim snagu LED TV-a pa sam danas na merni test stavio 49 cola /123cm LED iz ovogodisnje produkcije sa smart funkcijama i radom preko Wi Fi mreze.

48W crni ekran (meni) do 76W ceo ekran beli (snezni predeo).
Nominalna snaga u uputstvu po deklaraciji je 67W.

Gledao uporedo sliku sa CRT TVom radi poredjenja, uz neznatne promene fabrickog setupa tesko primecujem razliku.

Isti izvor slike, ista prostorija, isto osvetljenje prostora paralelno poredjenje gledanjem u 2 ekrana. Pre svega boje i nivo crnog me je zanimalo.

Moram da promenim misljenje da LED ne moze da napravi korektnu sliku blisku plazmi i CRT.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Moras pogledati kako rade LED televizori iz top serija Samsunga, LG-a, Panasonika ili Sonija pa onda doneti zakljucak. Takvi modeli imaju punu crnu boju jer imaju local dimming, prakticno kontrolisano gase tacke gde je potrebna crna boja. Slabiji modeli losije rade, bela se rasipa i osvetljava tamne delove ekrana i tu nema pomoci. Koji tv si cackao?

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Takve top modele i poredim, dosta je napredovala slika LED u odnosu na pre 3-4 godine i ondasnje top modele.
Grundig Vision 8 familija modela.
Lokalnu modulaciju osvetljenja ima.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Serija 8 kod Grundiga ima local dimming? Koji model tacno imas kod sebe?

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

:kezo:

http://www.theguardian.com/environment/ ... -real-life

Samsung TVs Reportedly Use Less Power in Efficiency Tests Than in Real Life
http://gizmodo.com/report-samsung-tvs-u ... 1733966847

A series of tests by EU-funded research group ComplianTV suggest that Samsung TVs use more power in real-life conditions than they do when undergoing efficiency tests.

Some Samsung TVs feature a ‘motion lighting’ feature that’s supposed to reduce brightness, and thus power consumption, when fast video motion is detected. But, as The Guardian reports, the EU study showed that, while the feature kicks in during international electrotechnical commission (IEC) test conditions, in a day-to-day setting no such power reductions are observed.

While ComplainTV had published anonymized findings earlier this year, more detail was provided at a Royal Society event earlier this week. While there’s no evidence that Samsung has been acting illegally, The Guardian has approached the European commission, which has now “pledged to outlaw the use of defeat devices within the bloc’s TV ecodesign regulations, and said that any allegations of their use would be fully investigated.”

Comparisons with Volkswagen’s practices are, perhaps, inevitable. A Samsung spokesperson told The Guardian:

“There is no comparison [between motion lighting and VW defeat devices]. This is not a setting that only activates during compliance testing. On the contrary, it is an ‘out of the box’ setting, which reduces power whenever video motion is detected. Not only that, the content used for testing energy consumption has been designed by the International Electrotechnical commission to best model actual average picture level internationally.”
You might think a smattering of TVs using more energy than expected may not bring the Earth to its knees, but it’s estimated that televisions consume up to 10 percent of a household’s electricity use. Certainly, it’s been enough for a number of EU states — including Sweden and the UK — to complain. Could this be the start of TVgate?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori