Registracija vozila
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Re: Registracija vozila
Bas tako. U Bugarskoj registracija za moj auto kosta trecinu manje nego kod nas. Videcemo koliko ce da kosta po novom.dag81 napisao:Lakijev post izgleda niste procitali da za BMW u Holandiji placa porez na koriscenje vozila 1.500e.
Problem kod nas je sto se sve gleda kako je u Evropi sto se tice nameta gradjanima, ali ne uzimaju za referencu uredjenost sistema i primanja po gradjaninu ovde i iz zemalja ciji sistem oporezivanja i nameta hoce da implementitlraju.
Nije problem da se placaju porezi na sve i svasta, ali treba i ljudima da se ostavi da zive(hrana, garderoba, komunalije). Ovako samo gledaju kako sto vise da nas izmuzu i da se hvale sa smanjenjem deficita i ostalim glupostima.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
U Bugarskoj je sve za trećinu (barem) jeftinije. Takva im je ekonomija.
Tapatalk
Tapatalk
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Citam sad u SATu da ce registracija, po nekim njihovim saznanjima, da se odredjuje na osnovu vrednosti vozila.
Edit: evo ceo tekst:

Edit: evo ceo tekst:

Pa bilo je skoro uvedeno, jedva se odustalo od ideje.nikaragva napisao:Placam 8000 neki porez na upotrebu automobila.
Meni taj porez deluje nenormalno. Nemam pojma kako je u drugim drzavama, ali porez na upotrebu necega sto si posteno platio sa vec uracunatim porezom mi je nenormalan.
Sta ih sprecava da uvedu porez na upotrebu racunara, pa da svako ko ima adsl prikljucak godisnje placa 5000 u vidu poreza na upotrebu racunara.
Porez na upotrebu klime, porez na upotrebu camca, porez na zeleznicu, porez na upotrebu mobilnog telefona, porez na upotrebu satelitske antne, porez na upotrebu bunarske vode, porez na kisnicu (odvodnjavanje) i sneg, dodatni porez na optice medije, porez na slusanje muzike sa radija, porez na sluisanje muzike sa mobilnog telefona, porez za kretanje javnim regionalnim putem, porez na upotrebu (privatnu) vetrogeneratora, poreza na drzanje kucnih ljubimaca koji postoji u BGD... i sigurno sam jos poreza izostavio. Nesto se zove naknada za koriscenje, nije sija nego vrat.
NALED je bio posvecen objavom paraporeskih uzimanja drzave, cini mi se da je brojka oko 150 dodtnih poreza.
Porez na upotrebu stambenog obejkta u kome zivis.Ne objekat koji izdajes i prihodujes nego koristis za osnovnu zivotnu potrebu da prespavas i boravis.
Porez na upotebu automobila platio sam 31.000, cisto da i olaksam da si bolje prosao.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Po ovoj tabeli ispada da ce sad mi sto imamo ispod 2.000cc vise da placamo....
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
i veverice su znale da je ovo u stvari poskupljenje registracije(sem za promil ljudi koji imaju stare automobile preko 2.2)H4wkeye napisao:Po ovoj tabeli ispada da ce sad mi sto imamo ispod 2.000cc vise da placamo....
nego posto se ne vidi clanak lepo,
ako je po kataloskoj vrednosti, to bi znacilo da ce se kupci novih automobila kaznjavati, pa ce neko za novu daciju placati vise nego neko sa 20god starim audijem???
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Pa to je uvek problem sto pokusavaju da "dele pravdu" populisticki. Vecina ce da lupa nagama u dupe sto oni sa novim autom treba da plate vise. Odlican recept kako da jos vise pospesis prodaju krseva i ubijes ionako slabu prodaju novih automobila.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ako ce nekog da lomi 50e da li ce da kupi Daciu novu ili Audija od 8-10god jbg onda.
Ali da nece biti na nasu korist od sadasnjeg sistema poreza nece sigurno. Verujem da ce u budzet uci dosta vise para.
Ali da nece biti na nasu korist od sadasnjeg sistema poreza nece sigurno. Verujem da ce u budzet uci dosta vise para.
Ljudi,treba da idem za Sarajevo sledeci vikend,ali imam problem.Auto se u saobracajnoj jos uvek vodi na decka od koga sam kupio auto,imam naravno kupoprodajni ugovor,overen i placen porez ali nisam stigao da prevedem do kraja auto,nedostatatak vremena(ili volje).Cini mi se da mi je decko napomenuo da ima zeleni karton,jer je isao na more preko Makedonije,ali ne moze da ga nadje.Jel se vadi duplikat u osiguranju ili mora ponovo da se placa za njega-to nije problem,samo da znam.Vise me interesuje da li je potrebno ovlascenje ili je i ugovor zakonski dovoljan za BiH?
Ovlašćenje i kopija zelenog kartona. Zovi osiguranje koje imaš da pitaš za zeleni
Civic - 21.900 din.
Pokušavaju da uz polisu obaveznog osiguranja podmetnu i Generali polisu osiguranja putnika (240 din)
Pošto me nisu prvo pitali, nisu je ni prodali. Posle vidim, ovi iz Generali slično rade uz infostan račun.
Sve u svemu, sem toga - Kiler auto, Zemun, 20 minuta taman da se popije kafa, brzo i ljubazno.
Pokušavaju da uz polisu obaveznog osiguranja podmetnu i Generali polisu osiguranja putnika (240 din)
Pošto me nisu prvo pitali, nisu je ni prodali. Posle vidim, ovi iz Generali slično rade uz infostan račun.
Sve u svemu, sem toga - Kiler auto, Zemun, 20 minuta taman da se popije kafa, brzo i ljubazno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Alfa 147 1.6 120 ks - 22800 dinara.
sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic
sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46