Milos napisao:Na stranu sto Grand Motors dere , zna se sta je Volvo , a sta je Mercedes.
?
Identican deo istog proizvodjaca, ne kapiram sta ti je misao.
Koristi ih i Ford, Opel, Porse, Audi
edit> Poltiika Mercedesa i usluga podrske je neuporedivo bolja, nema dileme ali ovde je reci o prostoj stvari kao sto je prodaja rezervnog dela. Obicna trgovina, ne treba nikakav poseban trud da se bude korektan.
Pa mislim bas na samu politiku,ove iz Volva kao da ih nekako zabole da se potrude oko musterija (da se ne lazemo nismo im interesantno trziste) , procentualno pogledaj odnos Volva na ulicama i Mercedesa.I mislim da Volvo u ovlascenom odrzava samo ko mora.Dok sa Mercedesom se naviknes jer dobijes 5 godina garancije i generalno njima je u interesu da imaju takvu sliku o sebi kao brendu.
Mercedes je kao Koka Kola,a Volvo je Dr Pepper.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
gavran napisao:......Zašto tako mislim? Recimo, dok sam bio u garanciji sa Audijem napisao sam koliko su me koštali servisi, sada svi iz VAG grupe pa i Audi ima takozvanu servisnu akciju Servis+ za vozila starija od 4 godine (a garancija je tačno 4 godine) po kojoj te isti taj komplet mali servis košta 12.500 dinara (za moj auto). Čim to nude i po toj ceni znači da im se isplati da rade i sa tim cenama....
Ovlašćeni Pežo servis je imao politiku da za vozila u garanciji naručuje delove iz Verana u oriđiđi PUG kutijama i prodaje po cenama određenim zvaničnim cenovnikom dok za vozila van garancije te (verovatno iste) delove u redovnoj ambalaži uzima od Pantera i sl. po mnogo povoljnijim uslovima i opet naplati po full ceni. Verovatno je to i kod tebe bio slučaj, samo što su manje alavi.
Vama su bar menjali, meni na dva ili tri servisa nisu menjali ali je filter uredno naplacen. Kada su ga skinuli u neovlascenom servisu bilo djubreta puna kesa. Sve uvek treba proveriti posle njihovog rada.