Audio sistemi za automobile!

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: zvucnici za auto

Post od Martin »

AcaKayak napisao:Koji su solidni zvucnici za auto, nikakav poseban kvalitet ne trazim? Ugradio sam multimediju u lancera i odlicna je, sada mi fale neki zvucnici posto ovi malo krce. Nisam nikakav audiofil, treba mi samo da rade i da su dovoljno jaki za normalnu muziku, ne volim glasno da je pustam.

Neki predlog? :)
Pioneer. :thumbup:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: zvucnici za auto

Post od Paja »

Za varijantu bez pojačala Hertz se pokazao jako dobro.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Zvucnici za auto

Post od nuk »

Ako ćemo po navedenim parametrima, bilo šta iz srednje klase a ti znači bukvalno mid range cenovnom rangu ono, par zvučnika od 4-5000din će ti završiti posao, moraš da saznaš dimenzije zvučnika pre kupovine a fokusiraj se na hertz, magnat i eventualno pioneer u toj klasi
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: AUDIO SISTEMI za automobile!

Post od Xepoj87 »

Greota na DVD od 500e, da ne stavis i neki vufercic :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Imam JVC radio u kolima, počeli da zezaju dugmići u smislu da taster > reaguje samo na dodir ko touch screen što nije praktično, a imao je i neki bag da su se gotovo svi dugmići oduzeli... Znači, tasteri počeli da otkazuju... To se cenim ne popravlja, jel tako?
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Popravlja se.Ja imao isti problem sa JVC.Oglasio ga na kupujemprodajem,javio se čovek koji ih kupuje i popravlja.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Jel imas kontakt?

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Imam JVC radio u kolima, ne radi. Tj, usb konektor je razvaljen pa gubi kontakt, aj to može da se zameni ceo konektor budući da je pločica na šrafljenje od pozadi, neće da čita CD, ni original audio ni rezani mp3, samo ga vrati nazad i kaže no disc. Radio stanice krče dosta često, javlja se šum, nije do antene, tj. dešava se na mestima gde nema nikakvog razloga da se dešava, a ni sa Fabijom mi se to ne dešava. Ponekad pri prelasku preko neravnina menja Source, tipa slušam radio (jer jelte samo to i mogu i to ponekad) i onda samo prebaci na AUX i to je to.

Da ga liferujem i kupim neki drugi, i koji, samo da ima USB mi je bitno? Poželjno do 50e. Baš nisam u tom svetu i neznam ništa. Ni oko brenda, ni oko karakteristika, ni oko čega.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa za 50 evra, uzni bilo šta novo
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I mene već duže vreme konstantno zeza fabrički Blaupunkt radio/CD plejer u Puntu, prekida mi naizmence na zvučnicima, sad ne čujem desnu stranu, pa levu, neki dan čujem zadnje a prednje nič. No, čim malo pojačam nivo zvuka (na sekund onako "secnem" pa vratim) - sve proradi kako treba, pa posle nekog vremena opet. Prvo sam mislio da me zezaju kontakti u vratima ili tako nešto, čistio sam to i prskao kontakt sprejem, isto i pozadi plejera na euro konektoru, no kako vreme odmiče sve sam više ubeđen da je nešto do plejera. Može li se to popraviti? Jako me nervira, efekat je kao kada ogluviš nakratko na jedno uvo kada slušaš muziku, da popizdiš... :nonono:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ako se nešto dogodi kada "secneš" potenciometar, moguće je da je baš do njega?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ali što samo onda jedna strana? Dal je moguće? Još češće imam situaciju recimo da mi jedan od zvučnika pozadi ne radi (a sve ostalo radi) pa mi zbog njega onda i subwoofer ne radi punom snagom. Zato sam "kontao" da je možda nešto do izlaza iz plejera, da se nije nešto odlemilo ili slično. Ko bi mi to mogao srediti? Neki servis RTV tehnike?

TT
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Uroš S. napisao:Imam JVC radio u kolima, ne radi. Tj, usb konektor je razvaljen pa gubi kontakt, aj to može da se zameni ceo konektor budući da je pločica na šrafljenje od pozadi, neće da čita CD, ni original audio ni rezani mp3, samo ga vrati nazad i kaže no disc. Radio stanice krče dosta često, javlja se šum, nije do antene, tj. dešava se na mestima gde nema nikakvog razloga da se dešava, a ni sa Fabijom mi se to ne dešava. Ponekad pri prelasku preko neravnina menja Source, tipa slušam radio (jer jelte samo to i mogu i to ponekad) i onda samo prebaci na AUX i to je to.

Da ga liferujem i kupim neki drugi, i koji, samo da ima USB mi je bitno? Poželjno do 50e. Baš nisam u tom svetu i neznam ništa. Ni oko brenda, ni oko karakteristika, ni oko čega.

Za 50 e baš i nema, ali ovako nešto je džabe http://vitez.rs/?pg=artikal&artikal=1:24:989
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Saša napisao:Ali što samo onda jedna strana? Dal je moguće? Još češće imam situaciju recimo da mi jedan od zvučnika pozadi ne radi (a sve ostalo radi) pa mi zbog njega onda i subwoofer ne radi punom snagom. Zato sam "kontao" da je možda nešto do izlaza iz plejera, da se nije nešto odlemilo ili slično. Ko bi mi to mogao srediti? Neki servis RTV tehnike?

TT
Pa potenciometar je dvokanalni, moguce je da prekida samo jednu stranu. E, sad, ako tebi prekida jedan zadnji, dok prednji i levi i desni rade, to malo komplikuje pricu. Imam dobrog majstora za audio, nekad je radio kod cuvenog Rakica u Strazilovskoj pa ti mogu poslati kontakt. On je u Vrsackoj.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Saša napisao:Ali što samo onda jedna strana? Dal je moguće? RTV tehnike?

TT
Klasican problem sa tandem potenciometrom. Skoro sam imao isto sa radio aparatom Philco iz 1946. Iznenada crkao pot bez ranije najave sa krčanjem.
Resava se "magičnim" sprejem za renovaciju pohabanog sloja ili zamenom ako je jako oštećenje. Ja rešavam u 99% slučajeva sa sprejem, doduše to su stariji uredjaji, 50-60 godina radnog veka imaju iza sebe, koji su u startu kvalitetnije pravljeni pa dobro podnose restauraciju.
Sa ovim novijim koji se štancaju zadnjih 10tak godina nemam iskustva, obično su toliko jeftini i brzo zastare pa se bacaju a ne popravljaju.
RTV servis je dobro mesto da pitaš.

@uros, za dodatnih 20evra na predvijdeni budžet možeš da dobiješ Kenwood. Ne pravi se više u Japanu ali i ne košta kao nekada.
Odgovori