starac vujadin napisao:Otkud znaš da teram u crveno i da vraćam u drugu plus dodaješ da to izgled akao radim iz nekog kompleksa i da se nešto kao napinjem kada to radim? Čemu to projektovanje? Ii što je potapanje dizela opušetna i rutinska stvar, a šaltanje naniže napinjanje i umiranje? To sam pitanje već postavio ovde,... Ili idemo svi normalno umereno na putu, ujednačenom brzinom ili će svako da upotrebi adute koje ima, pa ćemo videti čiji su aduti jači...nenad.fil napisao:Starče, nemam nista protiv obrtaja i teranja u crveno ali da vraćam u drugu brzinu na 70-80km/h da bih obišao auto nije mi palo na pamet, jednostavno slabiji sam.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Da nisam probao vise puta dizela od 200ks protiv benzinaca od 200ks pa da poverujem u neke ovde price, da stvar bude smesnija dizel odmice kako ulazi u obrtaje, a ne kontra
Uzbrdo je situacija jos izrazenija.
Da,pozmata mantra da je 200 "nečijih" konja vrednije od 200 "tuđih" konja...200ks je 200ks. Onda se ide na sledeću stavku, a to su menjač i kg...i tu realno dizel redovno gubi pri istoj snazi. No, da ne bude "ja ovako, ti onako" sve to ima na papiru.
Moji poslednji kometari po ovoj temi su i bili vezani za argumente koji se koriste u priči oko dizela i benzina i da je potrebno imati ujednačene kriterijume, a nisam ni pričao (sem u prethodnom postu) o benzin vs. dizel jer je to tema u kojoj nema pobednika i pobeđenih ako se svako drži sopstvenog terena. Jedino ako krene da ljubitelji dizela prišivaju sebi osobine i prednosti koje ima i benzin i obratno tu dolazi do konflikta.
Starce, ovo moje pisanije nije uopste imalo veze sa tobom, niti znam kako vozis, niti me interesuje, verujem da znas sta pricas.
Kada sam kupovao oktaviju, dosta ljudi me je ubedjivalo da ima sasvim dovoljno snage za sve rezime voznje uz solidno nisku potrosnju. Na mom primeru se pokazalo da nije bas tako. Oktavija je veliki auto (ne narocito tezak) ali taj mali TSI je za nju prosto i jednostavno SLAB. Prednost malog turbo benzinca je (kao) bas ta turbina koja moze (kao) da priusti odredjenu zabavu.
Jeb*s ti takvu zabavu ako moram da saltam svakih sekundi, a pritom ne leti, to, meni licno, ubija draz voznje. Kada vozim, volim da se opustim, da imam dovoljno snage u svakom trenutku, da mogu da se "bezobrazno" ubacim, stignem na zeleno na semaforu, da ne mislim u kojoj sam brzini jer eto, nailazi brdo.
Ovo sto sam pisao je samo moje licno vidjenje rasprave benzin vs dizel. Ne sumnjam da je ljudima koji imaju mnogo love veci gust voziti nekog jakog turbo benzinca, ne sumnjam da ima kultivisaniji rad, ne cuje se na leru, ne "traktorise" ali sve to treba debelo platiti.