Izbor brijača i tehnike brijanja
Re: Izbor brijača i tehnike brijanja
Ja se zbog iritacije lica i ne brijem cesto vec imam neku masinicu philips za sisanje pa skratim sa njom . Kao nularica ali ima dlaka i dalje. Pri svakom brijanju mi krene krv na par mesta iako se ne posecem,a koristim neki trt mrt sa 6 seciva od dzilet-a. Juce sam posle dugo vremena uzeo starinski brijac i obrijao se bas dobro ali polako i samo na jednom mestu je krenula krv (valjda posto mi je osetljiva koza
).

Vi svi što krvarite se dobro istuširajte pre brijanja, vrućom vodom. U mom slučaju je to jedini način da se obrijem žiletom.
U suprotnom bude krvi do kolena, ali to nije zbog kože, nego zbog jake brade. Kad je dobro natopljena vodom skida se ko rukom.
Tapatalk
U suprotnom bude krvi do kolena, ali to nije zbog kože, nego zbog jake brade. Kad je dobro natopljena vodom skida se ko rukom.
Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Phillips rotacioni brijač sa tri glave i brijanje je pesma. Jedino što se moraš "žuljati" svaki dan, ali tada baš brzo i lako ide.
TT
TT
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Nikako, dva dana max.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Aha, ja zato nekad pored elektricnog se obrijem i klasicno, zabradim i to je to.
Za klasicno sam uzeo probe radi pravu britvu da vidim kako ce da radi. (To je inace ceo svet, nauka, toliko ima raznih i britvi, i stropova, i sapuna, tehnika itd.)
Inace, i ja imam jezive probleme sa iritacijama, i generalno sam probao svasta bez nekog uspeha, al malo pomogne da pripremim bradu toplotom, uzmem peskiric nakvasim vrucom vodom, drzim na licu i tako par puta, i da neposredno posle brijanja nanesem alkohol, a kasnije i redovno posle neku kremu za lice. To pomogne al problem stoji..
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Za klasicno sam uzeo probe radi pravu britvu da vidim kako ce da radi. (To je inace ceo svet, nauka, toliko ima raznih i britvi, i stropova, i sapuna, tehnika itd.)
Inace, i ja imam jezive probleme sa iritacijama, i generalno sam probao svasta bez nekog uspeha, al malo pomogne da pripremim bradu toplotom, uzmem peskiric nakvasim vrucom vodom, drzim na licu i tako par puta, i da neposredno posle brijanja nanesem alkohol, a kasnije i redovno posle neku kremu za lice. To pomogne al problem stoji..
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
I ja imam isti problem i ovaj Phillips rotacioni mi je to uspešno rešio. Ali - moraš se brijati svaki ili najviše svaki drugi dan i izbegavati potpuno klasično brijanje. Treći dan je dlaka već previše duga pa se baš namučim dok se obrijem. Tada i ja uzmem klasičan brijač zbog brzine i lakoće brijanja, no to mi toliko napravi opet haos na koži da mi treba 5-6 dana da se ona oporavi toliko da se opet mogu normalno brijati rotacionim. Iskoče mi sve neke sitne bubuljice, dlaka uraste/zaraste u njih pa je muka dok to opet ne dođe na svoje. I još nešto: koža vam pre brijanja rotacionim mora uvek biti potpuno suva. Nema umivanja ili tuširanja pa brijanje, izbegavajte da se brijete posle tuširanja u kupatilu (kada je sve toplo i vlažno), kada radi mašina za sušenje veša ili slično. Leti recimo ne smem da popijem ni čašu vode pre brijanja ujutro jer se koža momentalno oznoji i onda to ide jako sporo i mučno. Mnogo puta tada stanem ispod klime i namestim je da mi duva u facu i suši lice i tako se onda brijem. 

- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
I ja imam njihovu rotacionu, baš sam zadovoljan, godinama je koristim + naravno Gilette, sada već zastareli Max 3.Saša napisao:Phillips rotacioni brijač sa tri glave i brijanje je pesma. Jedino što se moraš "žuljati" svaki dan, ali tada baš brzo i lako ide.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Koliko razblažen?bane valjevo napisao:Tecnost u bocici, kosta tipa 200 do 500 dinara u apotekama. Razblaženi hidrogen.
Širim haos!
Jel se to izbrijavate kad krvarite, ili samo niz dlaku?
- Saša
Kod mene kako god da se brijem klasičnim brijačem - uvek ima nekih problema sa kožom posle toga. Ako se recimo ne brijem 2-3 dana pa onda obrijem klasično, onda i nema toliko krvi, ali je već sledeće brijanje bude "do kolena" jer se kože podigne i izbubuljiča, dlaka uraste ili zaraste valjda u te ranice koje napravi žilet i onda haos ponovnim brijanjem, žilet to sve "skine" i eto krvi. Sa ovim rotacionim mi je definitvno najlakše jer najmanje oštećuje kožu i ne brije dlaku toliko duboko kao klasičan, pa ona raste dalje slobodno (ne urasta)...
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Ja se brijem svaki 3 dan, iz ovog razloga što je naveo Nidža, skoro uvek se obrijem u kadi, odmah posle tuša, lepo okekša brada..koristim nekiod niveinih gelova, za prvu ruku brijanja koristim jednokratne jeftine žilet blu3 a za drugu (izbrijavanje) mač3.
Posle aš losion, najobičniji nivea i na kraju kremica.

Posle aš losion, najobičniji nivea i na kraju kremica.

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Jel probao neko novi Gillette sa glavom koja se prilagođava podlozi?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Evo sad se obrijao električnim, naravno, rana iritacija je tu -.-
E sad, smiriće se ovo, pojaviće se sutra sigurno ospice, al će sveukupno rakcija biti manja nego klasično, al me frustrira kako mi je kilava koža
E sad, smiriće se ovo, pojaviće se sutra sigurno ospice, al će sveukupno rakcija biti manja nego klasično, al me frustrira kako mi je kilava koža