Turbo benzinci vs turbo dizeli
Re: Turbo benzinci vs turbo dizeli
Napisi sta je povod za iritiranje u mojim postovima kada vec prepoznajes ili ako i tebe iritira? (moze i u adekvatnijoj temi)
Ne secam se da sam ikoga vredjao, omalovazavao, provocirao... a ako sa nekim ne delim stavove to je vec sasvim normalno, zamisli kada bi me iritirao svako ko ne misli kao ja a nemoguce je da svi imamo iste stavove.
Ne secam se da sam ikoga vredjao, omalovazavao, provocirao... a ako sa nekim ne delim stavove to je vec sasvim normalno, zamisli kada bi me iritirao svako ko ne misli kao ja a nemoguce je da svi imamo iste stavove.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Dobro bre, koga briga, kome smeta ne mora da čita.
Termostat, dihtung glave, šta vam još spada u redovno održavanje?
Auto koji se ne kvari, kome diskovi traju 200,000... A da, promenio si samo klot motor. Lele...
Potrošnja na turbo benzincima će se smanjiti tj već jeste manja na savremenim modelima.
A ona je nestala u toku redovnog održavanja?nikaragva napisao:Ljubitelj, jesam menjao motor. Go, bez ičega. Sve ostalo je sa starog.
Nisam menjao jer je krš, nego što sam bahato vozio bez rashladne tečnosti.
Termostat, dihtung glave, šta vam još spada u redovno održavanje?

Potrošnja na turbo benzincima će se smanjiti tj već jeste manja na savremenim modelima.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kod mene dizel do daljnjeg. Jeste da benzinac lepše zvuči i sve ostalo, ali za moju vožnju bi benzin bio bankrot u najavi.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Gubitak rashladne tecnosti u voznji je vec tezak kvar, ti pricas o posledici voznje neispravnog auta sa rezultatom potrebne zamene motora. Ako nisam pobrkao ti si nesto i sa sistemom ubrizgavanja oko gasenja motora imao popravke?nikaragva napisao:Ljubitelj, jesam menjao motor. Go, bez ičega. Sve ostalo je sa starog.
Nisam menjao jer je krš, nego što sam bahato vozio bez rashladne tečnosti.
U tvom primeru ta havarija ulazi kao trosak pri poredjenju cena ekspolatacije.
Moze i kod benzinca da se dogodi ali praksa pokazuje da su danasnji dizeli ranjiviji nego benzinci.
------------------
Dizeli su u svetu globalno posmatrano marginalni deo trzista, samo u Evropi jos dizeli imaju znacajan udeo.
SAD, Kanada, Japan, Kina, Afrika, Australija (TNG zemlja), bliski istok, Brazil (zemlja alkohola) su primeri gde benzinci u raznim podvarijantama dominiraju.
Sa novim, planiranim Euro 7, veliko je pitanje kakav ce i u Evropi biti status dizela posle 2020.
Polako samo.
Benzinci tek treba da se dokažu kakvi su u u eskploataciji.
Benzinci tek treba da se dokažu kakvi su u u eskploataciji.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Koji si ti car.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Već sam ti o tome pisao jednom kada si počeo ovde aktivnije da pišeš...goblin napisao:Napisi sta je povod za iritiranje u mojim postovima kada vec prepoznajes ili ako i tebe iritira? (moze i u adekvatnijoj temi)
To što si pismen, što su ti rečenice dobro složene, što se vidi da postoji tok misli koji može da se prati, što nikog ne vređaš, što si tolerantan na provokacije i uvrede ne znači da tvoje pisanje ne može biti iritantno. To su različite stvari. Takođe, i tvoje neke dobre osobine u tvom izlaganju, a koej sma ovde pomenuo i mislim da su nepsorne i za one koji s ene slažu s tobom mogu imati i lošu karakteristiku značenje...svaka dobra stvar ima i svoju lošu stranu i obratno. Zašto?
Rečenice ti jesu pismene, ali pišeš preopširno i da sve bude gore posle tvog posta čovek nije ništa pametniji. Često saopštavaš lepo upakovane prozaične i već poznate činjenice. Može to mnogo kraće, nema potrebe za takvim larpurlartizmom i samodopadljivošću. To može da iritira. Pored toga stil pisanja ti je kao da držiš predavanje ostalima, s puno definitivnih stavova kojima želiš da učvrstiš svoj mišljenje, a koji uglavnom stoje neprikladno (nesumnjivo, sigurno, definitivno, nema dlaje, itd, itd...). To može da iritira.
Dalje, bitnije, iz tvog pisanja se vidi da pažljivo pročitaš šta je sagovornik napisao, ali ne s namerom da o tome razmisliš ili eventualno nešto od toga usvojiš, već da bi smislio kao da mu uspešno kontriraš. Nisi spreman da usvojiš tuđe mišljenje, bez obzira što to radiš na kulturan i neagresivan način, ali rezultat je isti jer bez ikakvog popusta teraš svoju matricu nesmanjenom intezitetom. Samim tim to obesmišljava neku razmenu argumenata s tobom jer si okrenut sebi. Na taj način, neko može da odustane od priče s tobom, ali to ne znači da si ga ubedio ili "pobedio" već da se sagovornik jednostano smorio. Takvi ljudi često misle da "pobeđuju", a onda jednog dana vide da oko njih više nema nikog koga bi mogli da "pobede" jer su svi otišli. Inače, po tom pitanju, nisi jedini ovde...ima ovde dosta takvih i često se roje po forumima. To može da iritira.
Dalje, još bitnije, a proizilaz iz prethodnog. Imaš u su suštini agresivan način kako promovišeš svoje ideje i stavove. Pišeš praktično o istim temama koje su tebi bitne i samo se tebe tiču kroz različitih teme, pa to često stoji neprikladno, suvišno i van konteksta. Kada se uz to nadoveže tvoje odsustvo sluha za drugo mišljenje i promovisanje svog sistema vrednosti i svok mikrokosmosa za sveopšti sistem vrednosti i makrokosmos to može da iritira.
I na kraju, a ne manje važno od ostalog, često pišeš lepo upakovane besmislice i potpuno netačne podatke i činjenice. Nekad te neko demantuje, nekad to tako prođe, ali sve u svemu i to može da iritira.
Izvini što ovaj post delom liči kao analiza tvoje ličnosti, ali si me pitao da ti obrazložim, pa jednostavno takav ton mog posta se nije mogao izbeći.
Upravo si opisao 80% forumasa 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Smanji malo prideve, argumentuj malo, ali hvala na komplimentima.Uroš S. napisao:Koji si ti car.
P8 Lite TT
Baš me zanima šta ćeš da napišeš.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Xepoj87 napisao:Upravo si opisao 80% forumasa
Sent from my Sony

Prepoznah se i ja delimično...

Starac retko piše, al' kad nekom piše - onda ga baš napiše.

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nemojte dalje ovde u analizu licnosti.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Uroš S.
Ne mogu sad, a i j sam ovaj forumas sto se smori pa drugi misle da su pobedili.nidza napisao:Smanji malo prideve, argumentuj malo, ali hvala na komplimentima.Uroš S. napisao:Koji si ti car.
P8 Lite TT
Baš me zanima šta ćeš da napišeš.
P8 Lite TT
Dovoljne su dve rečenice, već si ih potrošio umesto da napišeš nešto konkretno. 

@Ji 4Tze, @ljubitelj
Diskovi su mi trajali 250,000km.
Zamena mog motora ne spada u redovno odrzavanje.
Ako vas zaista zanima, mogu da vam detaljno opisem. Ne bih zeleo da smaram ostatak foruma, po ko zna koji put sa tom pricom.
Hladnjak nije procureo u toku voznje. Hladnjak je poceo curkati posle voznje po prirodi i curkao narednih 2,3 meseca do konacno ispustanja veceg dela tecnosti, usled cega je nastala havarija. Da sam odmah zamenio hladnjak, kada sam video da curka, sada se o ovome ne bi pricalo.
Ovaj motor i vecina iz te game GM-Fiat motora, iz tog doba su poznati kao prilicno pouzdani i dobri motori. Ljudi koji sebe nazivaju ljubiteljima automobilizma i posecuju auto forume bi trebalo to da znaju.
Sve pobrojano u vezi moje zamene motora bi se meni apsolutno isto desilo i da sam imao motor na benzin, ne bi me nista izvadilo u tom slucaju. Pa mislim da je pominjanje moje zamene motora, u kontekstu dizel vs benzin, irelevantno.
Diskovi su mi trajali 250,000km.
Zamena mog motora ne spada u redovno odrzavanje.
Ako vas zaista zanima, mogu da vam detaljno opisem. Ne bih zeleo da smaram ostatak foruma, po ko zna koji put sa tom pricom.
Hladnjak nije procureo u toku voznje. Hladnjak je poceo curkati posle voznje po prirodi i curkao narednih 2,3 meseca do konacno ispustanja veceg dela tecnosti, usled cega je nastala havarija. Da sam odmah zamenio hladnjak, kada sam video da curka, sada se o ovome ne bi pricalo.
Ovaj motor i vecina iz te game GM-Fiat motora, iz tog doba su poznati kao prilicno pouzdani i dobri motori. Ljudi koji sebe nazivaju ljubiteljima automobilizma i posecuju auto forume bi trebalo to da znaju.
Sve pobrojano u vezi moje zamene motora bi se meni apsolutno isto desilo i da sam imao motor na benzin, ne bi me nista izvadilo u tom slucaju. Pa mislim da je pominjanje moje zamene motora, u kontekstu dizel vs benzin, irelevantno.
- Uroš S.
Pa kažem da si pobedio.
P8 Lite TT
P8 Lite TT