Audio sistemi za automobile!

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: AUDIO SISTEMI za automobile!

Post od Uroš S. »

Kenwood je japanski brend? Nisam znao, definitivno njega uzimam, ima isti model sa bojom instrumenata u Hondi :thumbup:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma kod mene je to prekidanje totalno ludilo. Najčešće prekida desna strana, ali ponekad zna i leva. Neki dan sam imao recimo i tu situaciju da čujem na kratko samo zadnje zvučnike a napred ništa (to se ranije nije dešavalo). Secnem malo točkićem za pojačavanje i sve odmah proradi. A na sve to, puno puta se dešava da naizgled sve radi ali osetim po zvuku da subwoofer "udara" tek sa pola snage i da nešto nije u redu. Odem pozadi, otvorim peta vrata da oslušnem te male zvučnike i onda tek ukapiram da desni ne radi uopšte, a čim jedan od zadnjih ne radi - ni subwoofer odmah ne radi kako treba. Znači, taj potenciometar je definitivno za zamenu?.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Uroš S. napisao:Kenwood je japanski brend? Nisam znao, definitivno njega uzimam, ima isti model sa bojom instrumenata u Hondi :thumbup:
Odaberi sta ti odgovara pa ako hoces javi se, mozda se iznenadis cenom :)

@sasa, neki se lagano otvaraju, ociste i presloze. neki se ne mogu otvoriti bez ostecenja. nekima je dovoljan sprej. mislim na pot.
Blaupunkt je turska firma nizeg cenovnog ranga, ne treba ocekivati da su upotrebljene komponente nekog viseg kvailteta.
Ja sam imao problem sa Alpine koji je fabricka ugradnja u Volvo, isto poceo da gubi balans. Pot je kvalitetan, rastavljiv, ocistio, sklopio pazljivo i radi nakon toga savrseno vec nekoliko godina. Moze da se podesava zazor, takav je tip potenciometra. To je onaj sto se osim okretanja uvlaci i ugurava a sa njim se na klik i gasi radio.

Multi praktik potenciometar koji ne moze da se kupi u slobodnoj prodaji. Imao sam srece da je sprej resio, inace moze u kantu. Eto i japanska elektronika zakaze ponekad :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zakaže nego šta. Juče sam morao da odradim refurbish grafitnom olovkom daljinskog upravljača za Onkyo risiver kod volume dugmića.

Inače daljinac izgleda vrlo kvalitetno, ali oko volumea se spušta neka mast, verovatno od prstiju i izgleda da izjede grafit. Očisto sve lepo kontakt sprejem i bez probe sklopio očekujući da će da radi ko zmaj. Međutim, volume je sasvim prestao da radi, pa rastavljaj jovo na novo i nanosi sloj grafita.

Malo razočaravajuće za Made in Japan spravu 2012 godište...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ovaj moj je starije generacije i proizveden u Portugalu, ako se dobro sećam. Ne znam koje je godine proizveden. Potenciometar je tipa levo-desno ali se na njemu ujedno i pali i gasi radio (duži pritisak, kraći zaustavlja (mute) zvuk).

TT
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Gledam ovaj domaci uredjaj, isti ko XcarLink a duplo jeftiniji, ali nemaju za Hondu:

http://www.microlink.rs/index_sr.php

Sad sam im poslao mail sa pitanjem u vezi mog auta, ali mi se cini da ce oni reci da im to nije u planu ili slicno. Ne znam da li SaleVTI prati ovu temu, ili mozda jos neko ko poznaje materiju, ali meni se cini da nije neki problem kupiti ovakav uredjaj i konektor cd changer-a za Hondu i povezati ga umesto postojeceg, na primer, za Fiat? Ili gresim?
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Ja imam ovaj uredjaj ali za reno vozilo, i mislim da nije moguce nakaciti neki model koji nije konkretno pravljen za taj auto tj. njegov fabricki plejer (u tvom slucaju za hondu akord).

Naravno, najbolje sto si uradio je njih pitati direktno pa vidi sta ce reci.

Inace, super sprava.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Konektor nije bitan. Ako je protokol saobracaja na magistrali isti nema smetnje da na Hondu stavis bilo cije proizvodnje. Obicno svaka firma bilo proizvodjac audoo opreme bilo proizvodjac auta ima neki svoj zasticeni protokol pa uredjaj radi samo sa kompatibilnim.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

Znaci, mozda moze a mozda i ne moze :). Nista dok se ne isproba. U svakom slucaju cekam njihov odgovor. Ako u dogledno vreme ne bude resenja, kupicu Xcarlink, nema mi druge. Ima ga kod nas nov sa garancijom za 95eu. Malo sam gledao i po kineskim sajtovima i slicna cena na komad, tako da nema razloga od tamo narucivati. Cudno mi je da toliko kinez kosta, nije neka ozbiljna tehnika, realna mi je cena ovih domacih.

Edit: Evo nadjoh na Alibabi slican proizvod iste namene i otvorio sam link ka verziji, kako tamo pise, za evropski Suzuki, Fiat i Opel, a na slici isti konektor kao kod mene. Kaze da svi imaju Panasonic OEM audio uredjaj, a kod mene bi trebalo da je Alpine

http://www.alibaba.com/product-detail/Y ... image.html
Poslednja izmena od ivica122 u 09 Okt 2015, 11:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A ne možeš da izvučeš 3.5mm kablić na AUX ulaz?

kod tebe je ovako?

https://www.youtube.com/watch?v=MDi4HuR3sf0

Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Drugar ima A6 C6 FL i nesto nije zadovoljan ozvucenjem, imao je preFL sa DSPom i taj hvali, ali ovde nema valjda pojacalo u gepeku koje je tamo imao, pa pita za 400-500e jel moze neka pristojna muzika da se odradi i gde kod nas?
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

@Ivica .... evo ti broj od lika koji pravi mikrolink, pozovi ga i pitaj, imaces odmah proverenu informaciju 064 453 67 62 - Nenad.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ivica122 napisao: Edit: Evo nadjoh na Alibabi slican proizvod iste namene i otvorio sam link ka verziji, kako tamo pise, za evropski Suzuki, Fiat i Opel, a na slici isti konektor kao kod mene. Kaze da svi imaju Panasonic OEM audio uredjaj, a kod mene bi trebalo da je Alpine

http://www.alibaba.com/product-detail/Y ... image.html
Pa ima Yatour i za Hondu. Mada je razlika samo u konektoru.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

Ji 4Tze, jeste, ovo je skoro potpuno isto kao kod mene, moze AUX, ali onda ti treba mp3 player ili mobilni ili tablet ili tako nesto, a sa onim Xcarlink-om ili slicnim ne treba i ne treba mu dodatno napajanje, tako da mi je to bolje resenje.

Mares, hvala za broj, ja bih da njemu posaljem sliku mog konektora, pa ako on potvrdi da je isti kao na Fiat, Opel, Suzuki, mozda jednostavno moze taj da se usteka i radi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uroš S. napisao:Imam JVC radio u kolima, ne radi. Tj, usb konektor je razvaljen pa gubi kontakt, aj to može da se zameni ceo konektor budući da je pločica na šrafljenje od pozadi, neće da čita CD, ni original audio ni rezani mp3, samo ga vrati nazad i kaže no disc. Radio stanice krče dosta često, javlja se šum, nije do antene, tj. dešava se na mestima gde nema nikakvog razloga da se dešava, a ni sa Fabijom mi se to ne dešava. Ponekad pri prelasku preko neravnina menja Source, tipa slušam radio (jer jelte samo to i mogu i to ponekad) i onda samo prebaci na AUX i to je to.

Da ga liferujem i kupim neki drugi, i koji, samo da ima USB mi je bitno? Poželjno do 50e. Baš nisam u tom svetu i neznam ništa. Ni oko brenda, ni oko karakteristika, ni oko čega.
Gledaj na kupujem prodajem, ja kupio vev tri komada, dva rade godinama bez problema, jedan godinu dana, a akaju ih ljudi koji ne vode racuna.
Gledao bih samo da ima pozadinski aux, to jest da ima da se sprovede kabl u kasetu, da ti olaksa zivot jedno 5 puta :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori