Mladi vozači koji su pohađali obuku NAVAK-a, u prvih godinu dana izazvali su samo jednu saobraćajnu nezgodu, u kojoj su tri osobe lako povređene, dok su njihovi vršnjaci koji nisu prošli ovu obuku u istom periodu izazvali 126 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe poginule, 29 zadobile teške telesne povrede, a 177 osoba lakše povređeno
Iskustva drugih kazu da nakon upotrebe Listerina moze da se naduva cifra i preko 4 promila. Ova izmerena vrednost u dahu vremenom mnogo brze opada nego pri konzumaciji alkoholnih pica.
Iako policajci za ovo dobro znaju nece vas pustiti tek tako da odete. Jer oni ne mogu da se prevare u proceni osobe koja naduva preko 4 a normalno stoji i razgovara sa njima.
Tada morate insistirati da vas vode na vadjenje krvi. Sto ce oni nevoljno, ali uzimajuci u obzir vasu trezvenost prihvatiti. Posle vadjenja krvi, nemojte misliti da ste slobodni. Dalje idete u stanicu na tkz. treznjenje ako je merenje pokazalo iznad 1.20. Rezultati krvi ne stizu odmah pa vam oni u tom momentu ne mogu nista pomoci.
Kada se ujutru "otreznite" i nakon kontrolnog merenja pustaju vas napolje. Pa vi idite gde hocete. Sloboda je ispred vas.
Tek kada rezultati analize alkohola u krvi kod njih stignu a oni vide da su ispod granice ili da ga uopste nema, prekinuce ili obustaviti prekrsaj protiv vas.
Svi ovo vec dobro znaju ali je sprovodjenje procedure neminovno.
Pa srecno sa grguljanjem ove tecnosti za ispiranje usta.
Da mi je neko pričao da se ovoliko vodi računa o oralnoj higijeni, mislio bih da laže i to pravo sa pranja zuba za volan, a patrola sedi na prvom ćošku
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Danas me zaustaviše poznanici u Feketiću.Kažem poznanici,pošto danima prolazim tamo i klimanjem glavom im se kao javim.Zaustaviše oni šlepu sa nekom sejalicom.I vidim izvukli oni vozača i guze ga.
Ja pitam ovog koji me zaustavio što ga guzite?Tek će ovaj meni.Ima zabranu...AJME!!!Ovaj će meni potom:Daj opremu i putni nalog.Dam opremu i nalog na uvid.Sve po PS-u.Dok sam se savio pod sedište da izvučem opremu,onaj vozač ode.
Mislim da je ovde radila rak rana policije svake balkanske zemlje-korupcija.
Ivan napisao:Mislim da ne bih naduvao 4 promila sve da ispiram usta apsintom
Ako ne verujes ti probaj ili veruj onima koji su to uradili da ti ne bi morao!
Ako je Listerin od onih najacih i bas neposredno pred merenje ispljunes ga iz usta moze u zavisnosti koliko si ga muljao po ustima da pokaze vrednost i do 5.