Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Kamera za kola

Post od Vladapetr »

Kad god sam kačio na YT snimke sa kamere, osakati mi kvalitet. Na compu se dnevni snimak sa te G1W vidi potpuno jasno, ali i pored HQ opcije na YT dobijem prilično mutan rezultat.
Sa G1W sam u globalu zadovoljan, jedino nisam uspeo da rešim taj problem da se ponekad ne aktivira prilikom paljenja automobila (iskreno, nisam se nešto ni cimao oko toga). Gledaću da pazarim neku koja podržava kartice većeg kapaciteta, video sam da imaju i neke sa 2 kartice. Onda bih je povezao da snima 24/7, zapis dešavanja oko automobila dok je na parkingu bi ponekad mogao da bude veoma koristan.

Npr ovo sam zatekao pre neko jutro. Neposredno pre mog nailaska je neko prilikom isparkiravanja ili prolaska opalio po retrovizoru... Da je kamera snimala, znao bih ko je ;)

Slika
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kako da postavim snimak sa kamere?
Iz aplikacijje same kamere pokusaj stavljanja na youtube se zavrsava odbijanjem od strane google da je postupak nebezbedan. Pokusaj da se posalje snimak opcijom dodaj fajl pri slanju odgovora na forum se pokkrene, stigne do 6% ili do 9% i tu se prekine kako kada.
Probao sam sa snimkom koji je kratak, ima samo 20tak Mb i ista stvar.

Neki treci postupak, gde je greska?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Idi direktno na yt i uzmi fajl sa kamere ali ga prethodno prebaci na kompjuter. Nspravi yt nalog ako vec nemas i to je to.
Slika
Nebrzo
Reactions:
Pridružio se: 28 Apr 2014, 13:28

Post od Nebrzo »

Vladapetr napisao:Gledaću da pazarim neku koja podržava kartice većeg kapaciteta, video sam da imaju i neke sa 2 kartice. Onda bih je povezao da snima 24/7, zapis dešavanja oko automobila dok je na parkingu
Ovo sa 24/7 ti nece uspeti. Iz razloga sto kartica u kamerici od 32gb sa snimanjem u fullHD rezoluciji moze da sacuva maksimalno oko 6 sati snimka. Tako i da dve kartice stavis to je opet manje od pola dana.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Već postoje i kartice od 128Gb, sa snimanjem u 720p to bi sasvim zadovoljavajuće odradilo posao ;)
Kad sam gledao pre neki mesec, bila je jedna fina kamera sa slotovima za 2 kartice. Mislim da je podržavala 2 x 32Gb ili 2 x 64Gb, dakle može se uskoro očekivati i više.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Imaju valjda opciju da automatski prekidaju snimanje ako nema nikakvih promena kao neke kamere za video nadzor.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Imaju, ali se u to ne pouzdam previše. Na stranu što ne radi kako bi trebalo jer dobar senzor pokreta nije baš džabe, neke situacije ne bi snimio ni da je najbolji na svetu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Slazem se, to slabo radi.
U sustini, tebi ne treba snimak od poslednjih 24h, dovoljno da mozes snimiti celu noc, da vidis nekoga ko ti je drknuo auto. 64gb ce tu odraditi posao.

Problem kod tog sistema bi mogao biti sto je pitanje koliko ce akumulatora da ode, ako ne palis auto par dana, a i to sto ti celu noc sija kamera u kolima, pa je pitanje koliko ce soferka da potraje.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sto bi sijala?
A akumulator je stvar koja moze biti problem...

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Za akumulator bih još proverio sa nekim banderašem, mislim da se ipak vuče vrlo malo struje pa neće biti frka ako se auto ne upali neki dan.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Akumulator od 45Ah provereno pali auto posle 3 dana stajanja i snimanja. Naravno, ekran kamere je ugašen sve vreme.
Mada postoji i PowerMagic Pro koji se brine o akumulatoru. Kupuje se obično uz BlackVue kamere ali može i posebno.
Poslednja izmena od Dare4x4 u 11 Okt 2015, 20:01, izmenjeno 2 puta ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Grujic napisao:Sto bi sijala?
A akumulator je stvar koja moze biti problem...

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Pa kada radi, upaljen je ekran, zar ne?
Ne vidi se ovako kada rade kola i kada se vozikas, ali uvece na parkingu moze biti upadljivo.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Na mojoj se ekran sam gasi posle vremena koje ja biram. Inače noćna vožnja sa upaljenim ekranom je jako neprijatna. Nije slučajno što navigacije imaju dnevnu i noćnu šemu boja.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Fabricke navugacije skoro uvek mogu da se isjljuce, bas zbog toga.
Kod mene mogu da uvucem ekran, a da sve normalno radi, cak i navi uputstva na bordu.
Kada idem uvece negse dalje, obavezno zatvaram ekran i smanjujem osvetljenje svih instrumenata i dugmica, tako da mi je u kolima tamnije nego napolju.

Kod mene kamera ne moze da iskljuci ekran posebno, ali mi je sakrivena iza retrovizora, pa se i ne vidi, mozda suvozacu i smeta, nisam pitao :)

Fino ako kamera ima gasenje dispkaya na timer.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 11 Okt 2015, 20:07, izmenjeno 1 put ukupno.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

sebekkg napisao:Idi direktno na yt i uzmi fajl sa kamere ali ga prethodno prebaci na kompjuter. Nspravi yt nalog ako vec nemas i to je to.
Hvala.
Movie maker iz win ne prepoznaje fajl, moram da nadjem na koji nacin da prebacim na kompjuter a da je citljivo.
Kamera uz sliku i zvuk snima GPS poziciju, brzinu kretanja, nadmorsku visinu i 3D ubrzanje auta tokom kretanja, originalna aplikacija lepo sve prikaze.
Na YT sam probao da posaljem sa login podacima od gmail naloga. Jel treba poseban nalog da otvaram?
Nisam jos nikada nista postavljao na YT, mislio sam da je je jednostavnije posto Kenwood aplikacija ima dugme share on YT koje poziva YT ali eto ne moze da prodje zbog neke navodne nesigurnosti.

Nista, probacu da nadjem program koji dekoduje fajl a prihvatljiv je za YT.
Odgovori