Ma.ima da nas jebu za sve
Pitanje je i da li ce moci da se atestira sadasnja ili mora vec sertifikovana folija da se stavlja...
Moze trosak lagano da bude i 250e
Mene najvise zanima na koju foru mogu da profuram ove moje darkerske
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Obisao jutros 6 tehnicka pregleda u BG,od toga u cetiri su mi trazili atest za sva stakla koja su pod folijom(tako su im naredili) a u dva cum su videli folije rekli ne moze.
Posto mi je registracija za mesec dana verovatno cu ih skinuti jer ne nameravam da placam 100e atest i jos da se maltretiram.
Kakva su to govna, traže to gej staklo a juče gledam lika sa Stilom točak će da mu otpadne a motor ide na seckane bele kitove, toliko je ekološki. Tačno svakom novom merom udaraju na ono malo ljudi kojima je ostalo još nešto para i koji zarađuju za više od egzistencije.
Jbt sad se sabiram, iscimao sam burazera da mi traži da li postoje fabrički zatamnjena stakla za Maksu ali sam prevideo bitnu stavku. Osim prednjih i zadnjih bočnih stakala koja se menjaju lako, trebalo bi zameniti i 2 mala bočna stakla nazad i zadnje staklo (zadnju šoferku). Preveliko je to cimanje u pm... Ali moram nešto smisliti, toliko sam se navikao na folije da mi pomisao da ću voziti bez njih deluje kao da ću da vozim go
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ako su već rešili da uzmu pare neka uproste proceduru. Kako za TNG nije trebala saglasnost proizvođača?
Ja hoću da legalizujem folije, recimo na Jazzu treba skinuti sa prednjih stakala, dakle ima rešenja i zainteresovanih, samo treba omogućiti uzimanje para, ne komplikovati bez potrebe.
Gurui bezbednosti iz ABS-a su poceli da ciste negularnosti po obicaju sa pogresne strane, kao toliko puta do sada. Pitanje koja je sledeca revolucionarna ideja.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zvao sam juče AMSS CMV. Nijedan atest još nije izdat. Ne znaju tačno kako i šta treba, zajedno smo čitali Pravilnik i na kraju me uputili na Agenciju. Agencija uzima 6600 din, AMS 4800. Formular Agencije je za opšti slučaj, ne znaju kako se popunjava tačno. Izjava servisa je obavezna.
dragvorl napisao:Gurui bezbednosti iz ABS-a su poceli da ciste negularnosti po obicaju sa pogresne strane, kao toliko puta do sada. Pitanje koja je sledeca revolucionarna ideja.
Sledeća ideja će 99% biti vezana za felne, moći će sve što je fabrički predviđeno i što često postoji na nekoj nalepnici na autu.
Sve veće u prečniku felne, ili šire gume neće biti dozvoljeno bez opet nekog atesta...ko je rekao Svajcarska
Takođe da ne zaboravimo moguće uvođenje pretplate za radio u autu-moguće da će i to duvedu jer jel svi slušamo baš radio Beograd Off topic Što se mene tiče mogu da stave katanac i na RTS i državne radio stanice ako nemogu same da se finansiraju, njihove radio stanice neslušam nikad, a o bandi u RTSu šta reći, ja ne bi da plaćam gledanje prepotopskih serija i filmova i buljuk ljudi oko 4000 zaposlenih .
@petarboj Mene niko ništa nije pitao na tehničkom za stakla pre oko mesec dana, normalno -`Dobar dan-dobar dan....` i završio tehnički.
Po slici proceni da li su pomalo zatamljena
Zvao sam i Agenciju za bezbednost saobraćaja.
Ukratko: nemaju nameru da legalizuju postojeće stanje, jer je opasno po bezbednost. Stavljanjem folija menjaju su karakteristike stakla, ne mogu da izađu putnici u slučaju požara, upadanja u vodu i sl.
1. Potrebno je pribaviti odobrenu i overenu tehničku dokumentaciju od proizvođača (uvoznika) vozila.
2. Potrebno je pribaviti izjavu servisera da je ugradio folije koje je proizvođač predvideo (u skladu sa tehn. dokum.) i priložiti dokaze (sertifikat, deklaraciju... za foliju). Navodno svaka folija koja je sertifikovana ima na sebi oznake koje govore o poreklu, kvalitetu i sl. tako da bi teoretski mogle i već ugrađene folije da se identifikuju ako su OK.
3. Tek onda uraditi atest u AMS CMV.
Ovo za felne i ja očekujem. Avensis ima samo jednu oznaku pneumatika na pločici na B stubu, a u uputstvu za upotrebu postoje dve varijante i na ovu sa pločice ne idu lanci. Kako i šta u tom slučaju, parkirati pored puta kad zatrebaju lanci?
Da li iko ima više varijanti na toj pločici?
Kod mene su na stubu navedene 3 ili 4 dimenzije guma, sa preporučenim pritiskom za prazan i natovaren auto.
Sve se nadam da neće baš postavljati patrole kao zasede koje vrebaju samo one sa folijama, nema nas baš toliko u saobraćaju...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.