Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Zatamnjena stakla

Post od Ivan »

Ako si jako zatamnjen pogotovo napred ne mora ni da proverava, obicno samo kazu da spustis staklo, vidi se ona linija jedno milimetar jer ne dolazi folija apsolutno do kraja stakla.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

schonenk napisao:Postoji par opcija za tehnicki, ortak si vlasnikom tehnickog, duzan ti je, znas nekoga ko mu je blizak, ili ces da mu platis "uslugu". Ne vidim ko bi normalan rizikovao na lepu rec, tj molbu.
Meni su u nekoj agenciji tražili 2000 da oni sve urade, tj da auto ni ne vidi tehnički
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ivan napisao:Ako si jako zatamnjen pogotovo napred ne mora ni da proverava, obicno samo kazu da spustis staklo, vidi se ona linija jedno milimetar jer ne dolazi folija apsolutno do kraja stakla.

Послато са GT-N7100
Pa da al mora da prati pravilnik, a u ovom što čitam ne piše ništa o folijama a propisuju se obavezni uređaji.
Oko radnika na tehničkom nije zakonski prihvatljiv uređaj. Kako može da dokaže da tu ima folija.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ja ti kazem kako moze da dokaze da ima folija, vrlo lako i jednostavno, a ti mene spopao.
Ne pricamo o merenju stepena zatamnjenja, vec samo o pukom utvrdjivanju ima/nema folija na autu.
Tako je policija radila kada je bila akcija.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma kapiram ja tebe ali to nema zakonsku potporu.

Policija ne može da utvrđuje već može da pošalje na tehnički da utvrdi a moje pitanje je bilo po čemu to tehnički utvrđuje, pokušavam da nađem...

aha, našao sam...
Исправност уређаја који омогућавају нормалну видљивост утврђује се визуелно на основу субјективне оцене контролора Приликом прегледа уређаја који омогућавају нормалну видљивост контролори могу да користе све уређаје и опрему који су им неопходни за правилну оцену исправности овог уређаја
i sad ako postoji nešto što blokira normalnu vidljivost (koji stepen normalne vidljivosti je u redu?) može da registruje neispravnost koja je MN ili VN
1. Мала неисправност (МН) - возило са малим степеном неисправности има мањи утицај на
безбедност саобраћаја на путу, али се НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕ учешће возила у саобраћају до
поправке,
2. Велика неисправност (ВН) - возило са великим степеном неисправности представља опасност
за све учеснике у саобраћају на путу и НЕ ТРЕБА да учествује у саобраћају, осим до места где
ће се извршити поправка
npr jednak je stenen neispravnosti za nepostojanje zimske opreme i ... преправка постављањем фолија или неком другом хемијском
методом без извршеног испитивања - e to sam pitao, kako on tehnički, pravno, zakonski, šta god detektuje folijom? zagrebe noktom? :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

sad kad se setim one alvirkove emisije kako su folije do jaja stvar, kako staklo ne prsne vec ostane u komadu, merenje temperature u autu kada je na suncu, itd dodje mi da placem. pa onda u svim novinama kakao iza b stuba moze da se zatamni koliko ko hoce i kako je to naravno, do jaja. putevi uzas, signalizacija katastrofa, ali jbg, koga je to briga. samo daj pare! pa koga oni zajebavaju?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kako je onda kod blindiranih stakala? Sto njih ne mozemo da razbijemo ako upadnemo u vodu? Treba i to priupitati ABS...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ma oni nemaju pojma.
BIA nema ograničenje na % zatamnjenosti napred, ali mora da atestira stakla sa folijama.

TT
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ako oni moraju, onda mora i policija, vojska, VOB itd
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

A sta tacno moraju da prodju da bi dobili atest, koji test?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Day Walker napisao:Ako oni moraju, onda mora i policija, vojska, VOB itd

Ne moraju oni ništa, šta je bre vama...
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Jedna svetla tacka u citavoj prici, bar za one koji biraju i brojeve tablica. Ako stvarno trosak zatamenjenih stakala bez cene ugradnje naraste na oko 150 evra sa svim potvrdama, onda ce opet vozilima sa zatamnjenim staklima biti zagarantovana ekskluzivnost :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kažu da mora i policija, i vojska... Nema izuzeća tog tipa.

TT
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Od toga za vojsku i policiju nema ništa 100%. Provozaću se ovih dana do tehničkog koga sam planirao da pronjuškam i priupitam, imam dva meseca fore
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Day Walker napisao:Kako je onda kod blindiranih stakala? Sto njih ne mozemo da razbijemo ako upadnemo u vodu? Treba i to priupitati ABS...
Malo je off ali odgovoriću, nekoliko Audi A6 modela blindiranih koje koriste naše službe imaju pirotehnički sistem izbijanja šofer sajbne u slučaju potrebe, postoji dugme za tu funkciju.
Pritisneš dugme i šoferka jednostavno bude katapultirana.
Odgovori