Chip-tuning
Re: Chip-tuning
Brate vozi ono za sta imas para da odrzavas kako treba,a odvalio si samo tako da 80% ljudi vozi na zimskim tokom cele godine.
Koju velicinu felne imas ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Šta ti je, čoveče... Lep je dan, Nole kida u Kini.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Dobro, nisam precizno merio, mozda je 70-75%.Milos napisao:Brate vozi ono za sta imas para da odrzavas kako treba,a odvalio si samo tako da 80% ljudi vozi na zimskim tokom cele godine.

A te fore - Kupi ono sto mozes da odrzavas. Kada bi svi tako, vozili bi svi Yuga i Zastavu 101, sem par ljudi koji bi vozili autine. Jer ti sa prosecnom srpskom platom ne mozes adekvatno da odrzavas bilo koji bolji auto, a da ne trpe druge stvari. Msm, nemoj da pricamo o onome sto je jasno kao dan i crtamo, pa razlazemo i analiziramo jasne stvari.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Promena mape je vid optimizacije i smernica, tako da kažem, kako će pojedini elementi motora funkcionisati. Uopšte nije nužno da se radi samo zbog povećanja snage. Konkretno znam primere na par motocikala(svejedno-SUS motor)gde je fabrika posle 1-2god propisala promenu mape radi optimalnijeg rada motora, bolje krive ob. momenta i sl, bez podizanja snage.
Ja bi možda promenom mape na mom autu dobio nešto nižu potrošnju i konstantniji obrtni moment, jer snagu i ovako ne mogu nešto značajno da menjam na atmo benz. motoru.
Dakle po meni nikakav bauk, ako nije neko ekstremno podizanje snage i ako odradi onaj ko zaista zna.
TT
Ja bi možda promenom mape na mom autu dobio nešto nižu potrošnju i konstantniji obrtni moment, jer snagu i ovako ne mogu nešto značajno da menjam na atmo benz. motoru.
Dakle po meni nikakav bauk, ako nije neko ekstremno podizanje snage i ako odradi onaj ko zaista zna.
TT
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
TDI, zar nisi ti do sada zastupao tezu da se treba pružiti koliko si dugačak? X puta si naglašavao kako si nešto hteo al se presabrao i skapirao da to nije za TVOJ DŽEP.
Sasvim smo svi svesni da ima ljudi koji ne mogu da priušte nešto pa da prave kompromise, i to je u redu, al ne možeš onda da prdiš kako ne bi stavio čip jer nije fabrika, itd. Ako ima tako zadrt stav, onda ga opravdaj u praksi, znači nemaš adekvatne gume, parkiraš auto dok ne kupiš, a ne tvrdoglav u pisanju a vamo budžiš...
Sasvim smo svi svesni da ima ljudi koji ne mogu da priušte nešto pa da prave kompromise, i to je u redu, al ne možeš onda da prdiš kako ne bi stavio čip jer nije fabrika, itd. Ako ima tako zadrt stav, onda ga opravdaj u praksi, znači nemaš adekvatne gume, parkiraš auto dok ne kupiš, a ne tvrdoglav u pisanju a vamo budžiš...
- TDI
- Banned
Preterujes, kao i ostali. Jesam, ali ne treba ici u krajnost, jer ni jedna krajnost nije dobra. To sa gumama sam uradio jednom, takva je bila prilika, sta ces. A cip ne bi stavio, nego bi kupio auto sa jacim motorom i vozio. A to sto ti i ostali kako ti kazes, prdite, povezujuci gume, aftermarket plocice, spone i ostalo sa cipovanjem nije za poređenje. Mesate babe i zabe, a ovamo se svi pravite neki strucnjaci.
Ti si brate ispred svog vremena.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Vise od 60% automobila u saobracaju uvek ima odgovarajuce pneumatike.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa upravo ti zakucavaš u krajnost a nemaš pokriće, zato u uvek nastane ovakva diskusija
Uglavnom, menja se pritisak turbine, relativno malo se poveća, i pošto ima više vazduha tada, ubaci se u mapu da ubaci i više goriva
Malo se menja i mapa za lambda sondu.
Time se povećava pritisak u motoru, kao i temperatura.
Malo se menja i mapa za lambda sondu.
Time se povećava pritisak u motoru, kao i temperatura.
TDI, ne zakopavaj se vise 

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- TDI
- Banned
Ne brate, ja samo realno gledam stvari. A ne drzim katerdere o tome sta treba i kako treba, kao da ne zivim u zemlji u kojoj zivim i kao da ne vidim sta se oko mene i kako desava.Milos napisao:Ti si brate ispred svog vremena.
A ti imas pokrice? Tvoja je vecita teorija : ,,Ja imam pokrice i u pravu sam jer sam ja to rekao, a ti nemas pokrice i nisi u pravu jer si ti to rekao,,. Eto to je tvoje pokrice i pokrice mnogih ovde. I cim dodje neko sa drugacijim stavom, vi ne umete da razgovarate lepo, nego odmah se okomljavate na njega kao lesinari. A ove prdonje sto se ubacuju sa strane su ti hit.Grujic napisao:Pa upravo ti zakucavaš u krajnost a nemaš pokriće, zato u uvek nastane ovakva diskusija
Grujicic provokator.
Ich bin die prdonja?