Auto sijalice
-
- Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
- Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014
Re: Auto sijalice
Pa bas zato se i dvoumim, nerviraju me ova fabricka zuta svetla, jer imam LED diode dnevna svetla koja su plavicasto bela, a kratka su zuta, iako dobro obasjavaju put.
Blue vision ultra su ove http://www.autosijalice.rs/?wpsc-produc ... t-4000-k-2
Tu pise da su 4000k, a ne 4300k ili je greska u specifikaciji.
Ne bih da bacim 5-6 hiljada rsd, a da dobijem nesto sto ce mi umanjiti obasjavanje puta.
Blue vision ultra su ove http://www.autosijalice.rs/?wpsc-produc ... t-4000-k-2
Tu pise da su 4000k, a ne 4300k ili je greska u specifikaciji.
Ne bih da bacim 5-6 hiljada rsd, a da dobijem nesto sto ce mi umanjiti obasjavanje puta.
Blue vision i jesu 4000K, white vision su 4300K...pretpostavljam da je ovih 4300K neka granica izmedju upotrebljivih sijalica (koje ne vuku na zuto) i styling sijalica
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
4000K je bledo zuto, da ne kazem belo zuto, halogenke najobicnije su 3200k, nijansa plave krece tek od 6000k pa navise i ako su kvalitetne vrlo su upotrebljive.

Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
-
Samo na netu sam uspeo da nadjem slike, ako je verovati ovome, to ne deluje zuto, tj. mnogo manje zuto nego regularne sijalice.
http://www.becurionline.ro/usr/products ... 1073-1.jpg
http://www.becurionline.ro/usr/products ... 1073-1.jpg
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Ko je rekao da je zuto.Nije zuto,ali nije ni plavo kao u reklami
Naravno da se vidi razlika izmedju obicnih i ovih" staj"l.Obicne su oko 3000-3200k.
Pa i izvikani brejker je bio oko 3500K,tj zuta sijalica,ali zbog plavog kruga oko sijalice je ipak imao neki smek.bar je kod mene bio plavicast na socivu fara.Tek sad sa ovim novim brejkerom unlimited su podigli malo temp.boje svetlosti blize 4000k.Tj manje zutog.
I jos jedna sitnica.Tih 30%,50%,100% vise svetlosti je marketing.Ima nesto,ali...
Npr vec pominjani brejker unlimitid tih svojih 110% vise isvetlosti daje u nekoj zoni 50m ispred vozila,gde je i najpotrebije,a konstrukcijom sijalice i kojecega vec ,manje svetlosti je par metara ispred vozila,tj ispred branika gde i nije potrebno toliko svetlosti.
Malo "tvikovanje" osramovih strucnjaka.
Jednostavno proizvodjaci su vezani propisima da siajlcia mora imati "xx" vati i "xx" lumena uz toleranciju od 10-15%.
Itd,itd....
Da skratim,kupi blue vision ultra ili white vision,neces pogresiti.Bolje su,tj jace od fabrickih oem sijalica.Tu nema greske.
Ako hoces najjace,onda philips exteme vision,ali su na oko zute.

Naravno da se vidi razlika izmedju obicnih i ovih" staj"l.Obicne su oko 3000-3200k.
Pa i izvikani brejker je bio oko 3500K,tj zuta sijalica,ali zbog plavog kruga oko sijalice je ipak imao neki smek.bar je kod mene bio plavicast na socivu fara.Tek sad sa ovim novim brejkerom unlimited su podigli malo temp.boje svetlosti blize 4000k.Tj manje zutog.
I jos jedna sitnica.Tih 30%,50%,100% vise svetlosti je marketing.Ima nesto,ali...
Npr vec pominjani brejker unlimitid tih svojih 110% vise isvetlosti daje u nekoj zoni 50m ispred vozila,gde je i najpotrebije,a konstrukcijom sijalice i kojecega vec ,manje svetlosti je par metara ispred vozila,tj ispred branika gde i nije potrebno toliko svetlosti.
Malo "tvikovanje" osramovih strucnjaka.
Jednostavno proizvodjaci su vezani propisima da siajlcia mora imati "xx" vati i "xx" lumena uz toleranciju od 10-15%.
Itd,itd....
Da skratim,kupi blue vision ultra ili white vision,neces pogresiti.Bolje su,tj jace od fabrickih oem sijalica.Tu nema greske.
Ako hoces najjace,onda philips exteme vision,ali su na oko zute.

-
Razmisljao sam cak i o Philips Crystal Vision ili Extreme vision, ali njih nigde ne mogu da nadjem, tako da ce onda biti ovaj Blue vision ultra iz Altiosa.
Hvala sasha
Javljam utiske kad stignu.
Hvala sasha

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Mene bas zanima kako izgledaju uzivo te nove philipsove white vision 

Ima li neko iskustvo sa LED R5W (valjda, proveriću malo kasnije) za pozicije, nerviraju me na Avensisu, zadnje crkavaju redovno a ima ih 6 kom.
TT
TT
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Jel normalno da LED sijalice ovako "tinjaju" i kada je svetlo ugašeno?

Kolega ih je stavio u plafonjeru pozadi u Golfa 5 (neka ubodna varijanta sijalica) i ovako se ponašaju kada se upali auto, a svetlo u plafonjeri je pritom isključeno. Na drugom mestu (napred) ima isto LED sijalicu ali sa klasičnim bajonet grlom i ta se ne ponaša ovako. I kako uopšte može tako da svetli ako je isključeno, nema struje?

Kolega ih je stavio u plafonjeru pozadi u Golfa 5 (neka ubodna varijanta sijalica) i ovako se ponašaju kada se upali auto, a svetlo u plafonjeri je pritom isključeno. Na drugom mestu (napred) ima isto LED sijalicu ali sa klasičnim bajonet grlom i ta se ne ponaša ovako. I kako uopšte može tako da svetli ako je isključeno, nema struje?

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Tako je i kod mene i kod brata. Ne znam da li je stetno. 
Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Meni ni jedna ne tinja.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Mislim da je sijalica takva, ove moje su neke sa aliexpressa od par dolara.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Lose sijalice. Imao i ja sa Alija, u seniku bar 12-13 komada unutra, u pocetku sve bilo ok, posle nekog vremena jedna pa druga pocele tako da svetle blago i kad treba da budu ugasene...da l posle i crkle, ne znam, prodao sam kola
Dok sam imao halogene, Philips je THE sijalica za svu ostalu buraniju. Konkretno sam koristio Vision Plus svojevremeno i nikad ne bih uzeo xenon da su u kontinuitetu mogle da se nabave ovde po razumnoj ceni.
Tapatalk
Tapatalk
Tako i ja mislio, kupio dve H11 za maglenke, riknule posle 5 meseci, leva, pa desna za 2,3 dana, a kostale 50e, sto je duplo od Osrama recimo.
Zaista sam ocekivao da rade.
Cekam da odem do limara zbig ponovnog farbanja zadnjeg branika i stelovanja farova, da mi skine maglenke, da zamenim ako ima garancija.
Fabricke mi radile 7 godina i riknula leva od sudara i tek onda za njom desna posle dve nedelje, verujem da je to povezano.
Maglenke mi rade kao corner light, sto znaci da se pale kad god se malo okrene volan, na stotine puta dnevno.
Najvise bih voleo da mi vrate pare i da kupim original zamenske.
Mislim da ih imam u gepeku i dalje, moram pogledati da li pise proizvodjac.
Ali, koliko sam skapirao velika je verovatnoca da je isto Philips, jer oni su valjda za celu autoindustriju, oko 70% fabricke.ugradnje.
Sent from my Sony
Zaista sam ocekivao da rade.
Cekam da odem do limara zbig ponovnog farbanja zadnjeg branika i stelovanja farova, da mi skine maglenke, da zamenim ako ima garancija.
Fabricke mi radile 7 godina i riknula leva od sudara i tek onda za njom desna posle dve nedelje, verujem da je to povezano.
Maglenke mi rade kao corner light, sto znaci da se pale kad god se malo okrene volan, na stotine puta dnevno.
Najvise bih voleo da mi vrate pare i da kupim original zamenske.
Mislim da ih imam u gepeku i dalje, moram pogledati da li pise proizvodjac.
Ali, koliko sam skapirao velika je verovatnoca da je isto Philips, jer oni su valjda za celu autoindustriju, oko 70% fabricke.ugradnje.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.