Zatamnjena stakla
Re: Zatamnjena stakla
A ta izjava iz B. Glass, šta sadrži, neki podatak o foliji..? Koja je uopšte procedura, prvo kod njih, pa ovlašćeni servis pa AMS..? Meni se to nikako ne skida, ne samo zbog grejača.
Zasad sam zvao samo Porsche Sever, pooojma nemaju, upućuju me direktno na AMS ili Mašinski fakultet ili Vinču?!? Kao javiće mi još, ako imam fabrički tonirana stakla onda mi mogu dati neki papir...kakve to veze ima?!? Papazjanija....
Zasad sam zvao samo Porsche Sever, pooojma nemaju, upućuju me direktno na AMS ili Mašinski fakultet ili Vinču?!? Kao javiće mi još, ako imam fabrički tonirana stakla onda mi mogu dati neki papir...kakve to veze ima?!? Papazjanija....
Pa da, svi čekaju da neko napravi rutinu od toga. Prvo moraš da dobiješ saglasnost od Porschea, ako toga nema džabe sve ostalo.
TT
TT
Kapiram da nece moci da se atestira nista preko 35 % napred ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Neće praktično moći nikakva folija napred (sem providne) jer većina auta već ima fabričko zatamnjenje 20-25%, pa i da staviš najmanje zatamnjenje opet prelaziš dozvoljenu granicu.
TT
TT
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pitanje i za providnu...
Elem, svaka legalizacije ubija zatamnjenje napred, toga moramo biti svesni, sada je borba da i nazad bude prihvatljiva procedura.
Ako nastave da insistiraju na saglasnosti proizvođača, onda se treba boriti da ne mora pojedinačna saglasnost za svaki auto, već ako zaista Merc i Bmw kao što je rečeno ne smatraju to prepravkom to i izdaju i da to važi kao takvo za sva vozila itd. Bar da se nekako olakša, al to pada u vodu ako se sami distributeri polakome za laki keš.
Elem, svaka legalizacije ubija zatamnjenje napred, toga moramo biti svesni, sada je borba da i nazad bude prihvatljiva procedura.
Ako nastave da insistiraju na saglasnosti proizvođača, onda se treba boriti da ne mora pojedinačna saglasnost za svaki auto, već ako zaista Merc i Bmw kao što je rečeno ne smatraju to prepravkom to i izdaju i da to važi kao takvo za sva vozila itd. Bar da se nekako olakša, al to pada u vodu ako se sami distributeri polakome za laki keš.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Al koja glupost da se placa saglasnost proizvodjaca, a izdaju nasi dileri. Nesto tu opasno smrdi.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Otimačina para narodu, kao i uvek. Još malo pa se neće ni truditi da daju neka objašnjenja. Samo udri po džepu, vidiš da se ne bune...
TT
TT
Porsche Sever naplaćuje potvrdu 3000din...
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Ja jutros skinuo folije sa prednjih bočnih stakala, sad je zatamljen iza B stuba možda tako bude ok, ako ne nemam ni ja nameru ni 1€ da dam za gluposti i promene zakona 4-5 puta u 6godina- po meni neprihvatljivo neozbiljno.
Zagrejao sam auto 15-20min unutra je bilo 27-28 stepeni, skinuo sam izuzetno lako, malo obrisao stakla ugl vrlo lako izvodljivo da znate.
Zagrejao sam auto 15-20min unutra je bilo 27-28 stepeni, skinuo sam izuzetno lako, malo obrisao stakla ugl vrlo lako izvodljivo da znate.
Samo treba voditi računa da se lepak dobro skine da se ne nataloži na kederu pa da posle pravi problem.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Da apsolutno, zato sam i zagrejao auto, dobro obrisao ostatke lepka kojeg je inače posle skidanja ostalo na staklu minimalno.
To je tako besmisleno i prakticno nemoguce kao opste pravilo.Grujic napisao:
Ako nastave da insistiraju na saglasnosti proizvođača,
Neki proizvodjaci vise ne postoje, saglasnost se ne moze davati unazad za ranije konstruisano vozilo niti proizvodjac moze da predvidja unapred pri izradi auta da li ce neko nekada negde u buducnosti nesto prepravljati (ako je to uopste prepravka) a sve i da predvidi nema nacina da ispita da li je prepravka ok pa da izda saglasnost.
Saglasnost treba da bude od strane tehnickog pregleda jer on i overava da je vozilo tehnicki ispravno a sve ostalo sto bi trebalo je saglasnost prozvodjaca folije za takvu upotrebu a nikako proizvodjaca auta koji nema apsolutno nikakve veze niti uticaja na vlasnika nakon prodaje vozila.
Potpuno naglavacke postavljeno na kraju, ako tako opstane.
Sta kada neko vrsi pravu konstruktivnu izmenu, saglasnost proizvodjaca o nekoj za njih nepoznatoj buducoj nameri promene konstrukcije...koji li su likovi mogli da osmisle ovako nesto.
Cak ni pare ne umeju da uzmu ako je to jedini cilj.
Taman sam pomislio slusajuci javne nastupe iz ABS da nece izmisljati ponovo tocak vec preuzeti dokazana resenja, naivno

Pajo, te zavese ne vrede 5 para prema folijama. Plus deca skidaju.
S3
S3
Zavese nikad, ni na šta ne liči...