Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Re: Zatamnjena stakla

Post od Ivan75 »

A ta izjava iz B. Glass, šta sadrži, neki podatak o foliji..? Koja je uopšte procedura, prvo kod njih, pa ovlašćeni servis pa AMS..? Meni se to nikako ne skida, ne samo zbog grejača.
Zasad sam zvao samo Porsche Sever, pooojma nemaju, upućuju me direktno na AMS ili Mašinski fakultet ili Vinču?!? Kao javiće mi još, ako imam fabrički tonirana stakla onda mi mogu dati neki papir...kakve to veze ima?!? Papazjanija....
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa da, svi čekaju da neko napravi rutinu od toga. Prvo moraš da dobiješ saglasnost od Porschea, ako toga nema džabe sve ostalo.

TT
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Kapiram da nece moci da se atestira nista preko 35 % napred ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Neće praktično moći nikakva folija napred (sem providne) jer većina auta već ima fabričko zatamnjenje 20-25%, pa i da staviš najmanje zatamnjenje opet prelaziš dozvoljenu granicu.

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pitanje i za providnu...

Elem, svaka legalizacije ubija zatamnjenje napred, toga moramo biti svesni, sada je borba da i nazad bude prihvatljiva procedura.

Ako nastave da insistiraju na saglasnosti proizvođača, onda se treba boriti da ne mora pojedinačna saglasnost za svaki auto, već ako zaista Merc i Bmw kao što je rečeno ne smatraju to prepravkom to i izdaju i da to važi kao takvo za sva vozila itd. Bar da se nekako olakša, al to pada u vodu ako se sami distributeri polakome za laki keš.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Al koja glupost da se placa saglasnost proizvodjaca, a izdaju nasi dileri. Nesto tu opasno smrdi.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Otimačina para narodu, kao i uvek. Još malo pa se neće ni truditi da daju neka objašnjenja. Samo udri po džepu, vidiš da se ne bune...

TT
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Porsche Sever naplaćuje potvrdu 3000din...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

http://shop.500madness.com/index.php?ro ... ct_id=2703

Dinara ne dam državi, AMSS-u i ostalima.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Ja jutros skinuo folije sa prednjih bočnih stakala, sad je zatamljen iza B stuba možda tako bude ok, ako ne nemam ni ja nameru ni 1€ da dam za gluposti i promene zakona 4-5 puta u 6godina- po meni neprihvatljivo neozbiljno.

Zagrejao sam auto 15-20min unutra je bilo 27-28 stepeni, skinuo sam izuzetno lako, malo obrisao stakla ugl vrlo lako izvodljivo da znate.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Samo treba voditi računa da se lepak dobro skine da se ne nataloži na kederu pa da posle pravi problem.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Da apsolutno, zato sam i zagrejao auto, dobro obrisao ostatke lepka kojeg je inače posle skidanja ostalo na staklu minimalno.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Grujic napisao:
Ako nastave da insistiraju na saglasnosti proizvođača,
To je tako besmisleno i prakticno nemoguce kao opste pravilo.
Neki proizvodjaci vise ne postoje, saglasnost se ne moze davati unazad za ranije konstruisano vozilo niti proizvodjac moze da predvidja unapred pri izradi auta da li ce neko nekada negde u buducnosti nesto prepravljati (ako je to uopste prepravka) a sve i da predvidi nema nacina da ispita da li je prepravka ok pa da izda saglasnost.

Saglasnost treba da bude od strane tehnickog pregleda jer on i overava da je vozilo tehnicki ispravno a sve ostalo sto bi trebalo je saglasnost prozvodjaca folije za takvu upotrebu a nikako proizvodjaca auta koji nema apsolutno nikakve veze niti uticaja na vlasnika nakon prodaje vozila.

Potpuno naglavacke postavljeno na kraju, ako tako opstane.

Sta kada neko vrsi pravu konstruktivnu izmenu, saglasnost proizvodjaca o nekoj za njih nepoznatoj buducoj nameri promene konstrukcije...koji li su likovi mogli da osmisle ovako nesto.

Cak ni pare ne umeju da uzmu ako je to jedini cilj.

Taman sam pomislio slusajuci javne nastupe iz ABS da nece izmisljati ponovo tocak vec preuzeti dokazana resenja, naivno :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pajo, te zavese ne vrede 5 para prema folijama. Plus deca skidaju.

S3
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Zavese nikad, ni na šta ne liči...
Odgovori