Alfa Romeo Giulia
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Alfa Romeo Giulia
Bojim se da ce da pogrese i sa ovim autom, bar kada je formiranje cene u pitanju. Mali je broj potencijalnih kupaca koji ne zele premium trojku (m3, c63, rs4 buduci) a imaju dovoljno sredstava da kupe taj auto. Alfa mora biti konkurentna jednoj m3-ci po svemu kada je voznja u pitanju plus da cena iste bude razumna da bi neko odustao od kupovine m3...
Slican propust su napravili i sa Guiliettom, lep auto, tehnoloski konkurentan ali skup. Da ne govorimo o losoj plastici, drzanju cene itd.
Slican propust su napravili i sa Guiliettom, lep auto, tehnoloski konkurentan ali skup. Da ne govorimo o losoj plastici, drzanju cene itd.
Ajd da sacekamo da vidimo kakav ce biti auto pa da ga onda pljujemo(ili hvalimo) na miru. Nije problem sto kosta toliko ako pruza dovoljno za te novce u odnosu na konkurenciju. Do sad im to nije uspevalo al ko zna mozda bas sad uspeju? Meni bi bilo drago, nisam u fazonu da im prizeljkujem propast kao neki vw-u zbog eko nezgode.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
S tim da VW nije imao nezgodu već je u pitanju prevara 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Nije prevara ako varas prevarante 

- Risto
I ja bi zeleo da im auto bude uspesan, samo, bojim se da idu pogresnim putem ako im cena bude visa od BMW-a...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Alfe neće biti jeftine i to je generalna strategija. Rekao je to signor u džemperu i tako će biti, pa ćemo videti. I strategija s povoljnom cenom i strategija s jakom cenom može biti uspešna, sve zavisi od kvaliteta proizvoda i kako se on prezentira. Kao što Range Rover ne jebe 2% nemačku konkurenciju i cepa s cenom i to im prolazi, tako hoće i ovi s Alfom, kao što već rade s Maseratijem. Oni se rešili da idu tako, pa kad je tako onda treba da imaju veru u svoj proizvod i da se potrude...prvi koraci su im dobri, imaju fenomenalan brend i istoriju, ali to nije dovoljno i dug je put pred njima. Ako ne uspeju lično ću biti posebno ozlojeđen jer su zarad toga žrtvovali Lanciu.

Ja bih voleo da Giulietta lošije drži cenu, već bih je kupio, ali drži se majku joj...Slican propust su napravili i sa Guiliettom, lep auto, tehnoloski konkurentan ali skup. Da ne govorimo o losoj plastici, drzanju cene itd.

- Risto
U pravu si starce, nisam u pravu sto se tice ove cinjenice. Ja sam gledao sa aspekta kupca novog vozila, postoji ta "mantra" Alfa lose drzi cenu, iako to nije uvek tacno.
Kako im to do sad nije uspevalo? 156 se razbio od prodaje, mnogi modeli pre toga.ftj napisao:Ajd da sacekamo da vidimo kakav ce biti auto pa da ga onda pljujemo(ili hvalimo) na miru. Nije problem sto kosta toliko ako pruza dovoljno za te novce u odnosu na konkurenciju. Do sad im to nije uspevalo al ko zna mozda bas sad uspeju? Meni bi bilo drago, nisam u fazonu da im prizeljkujem propast kao neki vw-u zbog eko nezgode.
Alfa je mala kuća i nema ni cilj neke enormne prodaje, samo da ispuni zacrtano. Postoje na netu brojke i nisu uopšte nešto preoptimistične.
Tapatalk
Nije im uspevalo da ono sto dobijes prati trazenu cenu novog a to se pogotovo vidi na 156ici koja je imala najveci pad cene kao polovnjak sto znaci da je bila precenjena kao nova.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pa ako je bila precenjena što se onda tako dobro prodavala?
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Drzala lose cenu u odnosu na sta? 156 je po meni uspesan model, po svakom osnovu, mislim da je bio konkurentan i u motosportu.
159 je crna ovca, nije se isticao kao porodican, ni kao luksuzan, no kao sportski auto, jedino eto sto je za nijansu bio upravljiviji od vecine drugih auta obicne izvedbe (bez sportskih paketa i slicno).
Nabili matore dizele iz 156 uz malo izmenjeno ubrizgavanje da zadovolji euro normu u 300kg tezi auto.
Tudjim top verzijama opet nije imala sa cim da parira, mislim da su pokusali nesto u motosportu ali da su se brzo povukli itd.
Послато са GT-N7100
159 je crna ovca, nije se isticao kao porodican, ni kao luksuzan, no kao sportski auto, jedino eto sto je za nijansu bio upravljiviji od vecine drugih auta obicne izvedbe (bez sportskih paketa i slicno).
Nabili matore dizele iz 156 uz malo izmenjeno ubrizgavanje da zadovolji euro normu u 300kg tezi auto.
Tudjim top verzijama opet nije imala sa cim da parira, mislim da su pokusali nesto u motosportu ali da su se brzo povukli itd.
Послато са GT-N7100
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa dobro, sad porediti Alfu sa Rangeom sto se tice diktiranja cena nije bas adekvatno po meni. Range gradi tradiciju a i kvalitet narocito u zadnjih desetak-dvadeset godina kako je krenuo lux SUV bum i tu su ipak u hijerarhiji iznad novotarije iz VW/Merc/BMW. A Alfa je iz Fiatu znanih razloga srozana na najnize grane sa prodajom godisnje koliko, 100-njak hiljada globalno, jedan Porsche pravi vise. Nemaju konkurentan model u D segmentu, prodaja im se jako bazira na domacem trzistu, brend zapostavljen...ako sve rade kako treba mozda uberu plodove za 2 generacije posle Giulie, naravno u to spada i cenovna politika. A mogli su i Lanciu da smeste u hijerarhiju uz Alfu, Lanciu su skroz unistili, iako su imali bas finih modela, samo da su drzali neki kontinuitet i nivo kvaliteta. Onaj Thesis bi bio fantastican da su jos malo poradili na njemu i da su izbacili naslednika koji je adekvatno promovisan, konstruisan, cenovno pozicioniran. Mislim da je plan da do 2018. prodaju 400000 Alfi vec sad nerealan. Inace Masertijevi radnici su poslati na nedelju-dve prinudnog odmaora zbog nedovoljne traznje.starac vujadin napisao:Alfe neće biti jeftine i to je generalna strategija. Rekao je to signor u džemperu i tako će biti, pa ćemo videti. I strategija s povoljnom cenom i strategija s jakom cenom može biti uspešna, sve zavisi od kvaliteta proizvoda i kako se on prezentira. Kao što Range Rover ne jebe 2% nemačku konkurenciju i cepa s cenom i to im prolazi, tako hoće i ovi s Alfom, kao što već rade s Maseratijem. Oni se rešili da idu tako, pa kad je tako onda treba da imaju veru u svoj proizvod i da se potrude...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Slazem se sa Dragvorlom, kao sto sam vec i rekao.
A porediti "Rolls Royce-a" medju suvovima sa "Opelom" medju premiumima svakako nije proporcionalno korektno.
Sent from my Sony
A porediti "Rolls Royce-a" medju suvovima sa "Opelom" medju premiumima svakako nije proporcionalno korektno.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V