Alfa Romeo Giulia
Re: Alfa Romeo Giulia
Ma da, pa onda Mercedes treba da kosta duplo vise od Lexusa? Ford takodje?
Istorija ne diktira cenu, od stare slave se ne zivi, sto govore i prodajni reultati.
Ja ni u jednom trenutku nisam rekao da ce Giulia da bude losija od Bmwa 3 ili C klase, ali sam realan i kazem da se ne dize brand iz govana na taj nacin.
Alfa danas nije brand na nivou Bmwa, a kamoli Mercedesa i to je realnost, pa makar sada izbacili i 3 modela koji su najbolji u svom segmentu.
A sada malo konkretno, Alfa ima ocajnu servisnu mrezu, ocajnu kontrolu distributera, poznato neozbiljan odnos prema kupcima, poznatu reputaciju kao kvarljiv auto, nema kastimizaciju opreme, vec pakete, sto recimo i VW ima.
Idi prosetaj po salonu Alfe i Mercedesa, pa se vrati i reci mi da su ti odali isti utisak.
Sve su to faktori(par od mnogo), koji u nekom procentu uticu da se neki brand izdvoji od drugih i upadne u "premium" pricu, da cepa premium cene, za proizvode koji sami po sebi mozda i nisu toliko bolji, koliko vise kostaju.
Sent from my Sony
Istorija ne diktira cenu, od stare slave se ne zivi, sto govore i prodajni reultati.
Ja ni u jednom trenutku nisam rekao da ce Giulia da bude losija od Bmwa 3 ili C klase, ali sam realan i kazem da se ne dize brand iz govana na taj nacin.
Alfa danas nije brand na nivou Bmwa, a kamoli Mercedesa i to je realnost, pa makar sada izbacili i 3 modela koji su najbolji u svom segmentu.
A sada malo konkretno, Alfa ima ocajnu servisnu mrezu, ocajnu kontrolu distributera, poznato neozbiljan odnos prema kupcima, poznatu reputaciju kao kvarljiv auto, nema kastimizaciju opreme, vec pakete, sto recimo i VW ima.
Idi prosetaj po salonu Alfe i Mercedesa, pa se vrati i reci mi da su ti odali isti utisak.
Sve su to faktori(par od mnogo), koji u nekom procentu uticu da se neki brand izdvoji od drugih i upadne u "premium" pricu, da cepa premium cene, za proizvode koji sami po sebi mozda i nisu toliko bolji, koliko vise kostaju.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Kome smeta jaka alfa? 
Polusala, ali ne mislim samo direktno na tebe, ali imam utisak da ljubiteljima nemaca smeta sto alfa pokusava da se izdigne iz blata kao ozbiljna konkurencija.
Ili ce se izdici ili ce propasti kao premijum, tj. Luksuzni auto, a luksuzni auto ne sme sebi da dozvoli nisku cenu i zbog imidza.
Ako je alfa jeftinija neki ce povrsno pomisliti i da je losija.
Pa ti si uporedio nekog random volva i mercedesa i kao sigurno je volvo 20% losiji koliko je jeftiniji, a volvo je ozbiljan premijum auto kojem su startne cene u rangu nemaca.
Volvo sme sebi da dozvoli nedostatak sportskih top verzija jer nikada nije pretendovao na sportski imidz, alfa ne sme.
Послато са GT-N7100

Polusala, ali ne mislim samo direktno na tebe, ali imam utisak da ljubiteljima nemaca smeta sto alfa pokusava da se izdigne iz blata kao ozbiljna konkurencija.
Ili ce se izdici ili ce propasti kao premijum, tj. Luksuzni auto, a luksuzni auto ne sme sebi da dozvoli nisku cenu i zbog imidza.
Ako je alfa jeftinija neki ce povrsno pomisliti i da je losija.
Pa ti si uporedio nekog random volva i mercedesa i kao sigurno je volvo 20% losiji koliko je jeftiniji, a volvo je ozbiljan premijum auto kojem su startne cene u rangu nemaca.
Volvo sme sebi da dozvoli nedostatak sportskih top verzija jer nikada nije pretendovao na sportski imidz, alfa ne sme.
Послато са GT-N7100
Ja bih jako voleo da Alfa vaskrsne kao što je i Maserati uspeo i to iz još veće dubioze.
Cuj, smeta mi...
Pa vidi ovde moj komentar da sam odusevljen Giuliom i da bih je ozbiljno razmatrao pri kupovini polovnjaka za par godina.
Volvo jeste toliko losiji, ko to ne vidi, nije realan.
I tamo si ti krenuo da pricas kao da sam ja rekao da je duplo bolji Bmw ili tako neki auto, a rekao sam 20%, koliko je i jeftiniji.
Hteo sam i na taj post da ti odgovorim kada sednem za komp, ne mogu sa mobilnog.
Nigde nisam rekao da Alfa ima losiji proizvod od nemaca, niti to mislim.
Sent from my Sony
Pa vidi ovde moj komentar da sam odusevljen Giuliom i da bih je ozbiljno razmatrao pri kupovini polovnjaka za par godina.
Volvo jeste toliko losiji, ko to ne vidi, nije realan.
I tamo si ti krenuo da pricas kao da sam ja rekao da je duplo bolji Bmw ili tako neki auto, a rekao sam 20%, koliko je i jeftiniji.
Hteo sam i na taj post da ti odgovorim kada sednem za komp, ne mogu sa mobilnog.
Nigde nisam rekao da Alfa ima losiji proizvod od nemaca, niti to mislim.
Sent from my Sony
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Nemoj molim te, predajem se 
Sve mnogo grublje ispada ovako suvoparno napisano, da ne objasnjavam ukopacu se jos vise
Kada je vw uspeo da napravi luksuzan i profitabilan auto od audija koji je bio vec propala fabrika sve moze
Послато са GT-N7100

Sve mnogo grublje ispada ovako suvoparno napisano, da ne objasnjavam ukopacu se jos vise

Kada je vw uspeo da napravi luksuzan i profitabilan auto od audija koji je bio vec propala fabrika sve moze

Послато са GT-N7100
Ma.moze naravno, ali moje misljenje je da se to radi postepeno
Alfu ipak vadi sto je do pre jedno 15 godina bila jak brend.
Trebace dosta kinte da upucaju u Alfu, da bi im ova strategija uspela.
Naravno da sve ispada ozbiljnije nego sto jeste kada se napise, ovako van foruma se lako razumemo.
Dodatno za mene, Mito.mi je najbolji auto u svojoj klasi, Giullieta jedini gde mi ne smeta jeftina plastika i generalno prelep auto, koji sam branio cak i od alfa fanova
Sent from my Sony

Trebace dosta kinte da upucaju u Alfu, da bi im ova strategija uspela.
Naravno da sve ispada ozbiljnije nego sto jeste kada se napise, ovako van foruma se lako razumemo.
Dodatno za mene, Mito.mi je najbolji auto u svojoj klasi, Giullieta jedini gde mi ne smeta jeftina plastika i generalno prelep auto, koji sam branio cak i od alfa fanova

Sent from my Sony
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da ti kazem nesto iskreno, domace medije iz auto sfere ne pratim odavno, a kada se bolje prisetim u web izdanju nikad nisam ni pratio, tako da ni ne znam sta pisu "strucni" mediji poput Blica, B92 ili ko li vec, nema mnogo razlike zaista...A to sto imaju veliki skok usavsi iz godine u godinu segment u kom nisu imali predstavnika je, pa sta da kazem, recimo ocekivano. Isto kako i kad budu predstavili SUV, bice porasta prodaje sigurno, ako nista drugo onda zbog hypea zbog novog modela, a verovatno i ne samo zbog toga.starac vujadin napisao: ...a tvoj prvi komentar na tu temu (a na koju sam "emotivno" reagovao) je zvučao kao da si friško pročitao tu vest, a gde se nigde u stvari ne piše koliko su prodali i koliko im je realni profit. Kada bi neko pročitao ovu vest logično je da pomisli da Maseratiju ide vrlo loše. O tome govore i komentari na ovu vest gde se vidi da je naslov i ton vesti pogodio cilj.
Kao kada bi neko rekao "dragovrlu ide loše, zaradio je ovog meseca 30% manje nego prošlog meseca ", a ti i pored toga zarađuješ duplo više nego u isto vreme prošle godine...![]()
Nije to ništa novo, klipovi se svuda podmeću, samo to treba prepoznati.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
ja se obradovah videvsi da ima 3 nove stranice o djuliji misleci da ima novo nesto vezano za auto kad ono docekah raspravu sta i kako treba da urade u alfi i koliko treba da kosta i koliko ce se prodavati.. Koga to zanima..
Markionea,prati forum kao gost 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tema je o Alfi, a koga ne zanimaju pojedini postovi moze da preskoci, a ako ga ne zanimaju postovi nekog od clanova moze da stavi na ignore listu.milospinkfloyd napisao:ja se obradovah videvsi da ima 3 nove stranice o djuliji misleci da ima novo nesto vezano za auto kad ono docekah raspravu sta i kako treba da urade u alfi i koliko treba da kosta i koliko ce se prodavati.. Koga to zanima..

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
https://vimeo.com/143491955
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
ne znam kako nisu skapirali da su ove felne los izbor za ovaj auto...
https://www.youtube.com/watch?v=VE6K0VG5-04&app=desktop
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Risto napisao:ne znam kako nisu skapirali da su ove felne los izbor za ovaj auto...

Ceo auto inače izgleda manje nego na slikama. Nije baš ostavio jak utisak na mene kao Ghibli kad se pojavio.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk