veljabandit napisao:Jos nesto iz moje kolekcije....
Luminox recon point man
Zanimljivost kod Luminox satova je ta da garantuju vidljivost u svim uslovima, dakle i u potpunom mraku zahvaljujuci posebnom sistemu osvetljenja... garancija je 25 godina a iluminacija ne zahteva bilo kakvo napajanje, jednostavno svetli dan i noc
Tricijum? Moj Vostok svetli stalno, valjda je 10 godina period poluraspada. Videćemo.
Ne znam da li sma pisao da sam imao problem sa svojim Pierre Kunz-om.
Ukratko, poceo je da pravi probleme, staje... posto je pod garancijom, prvo su probali da ga srede podmazivanjem i stolovanjem kod njihovog casovnicara. Kada nisu uspeli (sto se dosta dugo oteglo), sat je poslat u Svajcarsku i aktivirao sam garanciju. Tamo je utvrdjeno da nije bilo nikakvih mehanickih osteceja, medjutim izgleda da se radi o nekom vecem kvaru.
Njihova politika je takva da se klijentu ponudi potpuno novi sat koji mora da se ceka oko 2 meseca (novi sat prvo stavljaju na nekakva testiranja da bi ga isporucili) ili da biram bilo koji drugi u istom cenovnom rangu.
Tako da imam ponudu da biram nesto iz kolekcije Kunza ali i Franck Muller-a do pune cene od 17.000e.
Sa jedne strane, ja sam moj sat platio manje zbog popusta i kombinacija ali to je njegova puna vrednost. Medjutim nisam imao mogucnost da biram bas koji hocu model vec je on ispao u ponudi, meni se svideo i uzeo sam ga. Sada mi se otvara mogucnost da izabereb bas koji god hocu u tom cenovnom rangu od ova dva brenda.
Razmisljam se da li da ga menjam ili samo porucim isti.
Kod Muller-a mi se generalno ne svidja kuciste dok kolekciju Kunza slabo i poznajem. Trebam uskoro da se odlucim pa sam malo istrazujem sta sve imaju u ponudi. Problem je sto mi se za sada u tom cenovnom rangu bas moj najvise i svidja, dok je moguce uzeti sta iz "vise klase" sa "ozbiljnijim mehanizmom" u istom rangu zato sto je kod mog sata dosta nabudzena cena posto se radi o limitiranoj seriji. A oni modeli koji mi se jasno vise dopadaju kostaju bas mnogo vise a nisam spreman na tolike doplate....