Dobro veče
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Dobro veče
To vozilo nije neispravno, zakon je jasan, a osiguranje moze da trazi sta hoce, ne znaci da ce dobiti. Znamo svi cemu sluze i kad se koriste koje gume, poenta je da dok je pocetak novembra lep nema potrebe paniciti i zaglavljivati se u guzvi kod vulkanizera
Sasa, bolje nemoj voziti, ako ti je bas bitno probaj molbu za odlaganje
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sasa, bolje nemoj voziti, ako ti je bas bitno probaj molbu za odlaganje
- Dusanc
- Pridružio se: 06 Okt 2015, 16:15
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 Dynamic AC
Bez pametovanja, ali znam sta pricam ... Dugo godina radim sa tim stvarima i nazalost, ali stvar je takva ... Ne pricam o lepim danima, nego kako raditi i da ne boli glava ... Sve je stvar licnog odabira i rizika koji smo spremni preduzeti.
Svaka ti ko u Njegoša, Dušane 

- Grujic
- Moderator
Pa nista nisi rekao, ako cemo bez pametovanja. Lepo je sto ti dugo radis, ali zakon je jasan po pitanju zimskih guma.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Zato sam i pitao, kako osiguranje moze drugacije da tretira zakon..
Na skodi i kediju imam zimske gume i vozim ih zimi i tu nemam problema
Na capturu imam nove letnje gume, zimska za captur kosta od 15-20 hiljada komad. Nisu bas povoljne, planiram da ih uzmem ali necu postici ove zime
I dovedes sebe u pitanje da li da vozis auto kad je u tom periodu lepo vreme.. recimo novembar, mart mogu da budu i 20 stepeni, zakon kaze vozi, osiguranje kaze nemoj..
Na skodi i kediju imam zimske gume i vozim ih zimi i tu nemam problema
Na capturu imam nove letnje gume, zimska za captur kosta od 15-20 hiljada komad. Nisu bas povoljne, planiram da ih uzmem ali necu postici ove zime

I dovedes sebe u pitanje da li da vozis auto kad je u tom periodu lepo vreme.. recimo novembar, mart mogu da budu i 20 stepeni, zakon kaze vozi, osiguranje kaze nemoj..

- Dusanc
Ok, kao sto rekoh sve je stvar licnog odabira. Moja preporuka, stavi kad je receno da te glava ne boli. No ... Svaka moja rec je krajnje prijateljska i bez zle namere i samo zelim podeliti iskustva koja sam imao pa ko zeli nek izvuce pouku ...
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Grujic
Nista mi ne znaci odlaganje ...voziti moram jbg
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Nista mi ne znaci odlaganje ...voziti moram jbg
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
- Dusanc
Ne tretira osiguranje drugacije Zakon nego se poziva upravo na isti da sebi smanji stetu 
No, dok je lepo vreme, kako su uostalom rekli i na TV, nema razloga za brigu. Poenta moje price su iznenadna jutra i pogorsanja vremena ... Kako je receno, bice zahtevan zimski pneumatik u slucaju snega, leda itd ... sa sarom ne manjom od 4 mm ...

No, dok je lepo vreme, kako su uostalom rekli i na TV, nema razloga za brigu. Poenta moje price su iznenadna jutra i pogorsanja vremena ... Kako je receno, bice zahtevan zimski pneumatik u slucaju snega, leda itd ... sa sarom ne manjom od 4 mm ...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Išao sam do Pančeva da ih pokupim, nije tamo aerodrom, bar ne ovaj međunarodni koji im je trebao.branja napisao:Otkad u Pa ima aerodrom?
6) ако је штета настала због тога што је моторно возило било технички неисправно, а та је околност возачу возила била позната;
Ako Dusanc misli na ovo, onda i za folije mogu osiguranja da prave problem?
Ako Dusanc misli na ovo, onda i za folije mogu osiguranja da prave problem?

- Dusanc
U slucaju nezgode, covek zaista moze imati problema ukoliko vozilo nije opremljeno u skladu sa zakonom ... Ali, to je, ponavljam, u slucaju nezgode. Neka osiguravajuca drustva imaju toliko striktne kasko uslove da cak i u slucaju nezgode u zimskim uslovima sa letnjim pneumaticima, bez obzira na saru, gubite pravo iz osiguranja, da ne pricam o crvenom svetlu itd ... Koliko sam cuo a verovatno ste i vi, dok je lepo vreme nema brige, ali ja licno ne volim da brinem sta me ceka ujutru, odradim kad treba i to je to. Naravno, nije isto voziti punta sa gumom 14 i cenom od 3500-4000 din i skuplji auto ili auto sa vecim tockovima, ali .... Sve sto govorim, govorim sa apsekta osiguranja i stete prouzrokovane sa vase strane (ne daj Boze bilo kome od nas) i o tome kada vas polisa obaveznog osiguranja zaista pokriva a kada ne ... I ja vozim trenutno na letnjim ali svakako da cu za koji dan zameniti tockove jer bezbrizna voznja je sigurna voznja ... 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Kako može obavezno osiguranje od autoodgovornosti da nadjača zakon? Ako nema uslova predviđenih zakonom da je potrebno ono što je uslovljeno uslovima iz zakona, gde je tu onda pozivanje osiguranja na zakon? Drugo je kasko, to nema veze sa ovom pričom.
- Dusanc
Ispod je citat iz intervjua sa direktorom Komiteta za bezbednost saobracaja sa zvanicne stranice B92>
Da li znate kakve kazne su predviđene za one vozače koji ne poštuju ovu odredbu o obaveznim zimskim (ili "M+S") pneumaticima?
Pošto se neposedovanje ispravnih pneumatika tretira kao teža tehnička neispravnost, kazna je od 6 do 20 hiljada za fizičko lice i 100 do 800 hiljada za pravno lice, ako je ono vlasnik vozila. Policajac ima pravo da isključi iz saobraćaja vozilo koje nema zimske pneumatike i ostalu opremu kada je ona obavezna za upotrebu. Veoma važno je znati da u slučaju saobraćajne nezgode uzrokovane nedostatkom zimskih guma, vozač i vlasnik takvog vozila imaju obavezu da sami plate svu materijlanu i nematerijalnu štetu koja može da iznosi i više miliona dinara.
Da li znate kakve kazne su predviđene za one vozače koji ne poštuju ovu odredbu o obaveznim zimskim (ili "M+S") pneumaticima?
Pošto se neposedovanje ispravnih pneumatika tretira kao teža tehnička neispravnost, kazna je od 6 do 20 hiljada za fizičko lice i 100 do 800 hiljada za pravno lice, ako je ono vlasnik vozila. Policajac ima pravo da isključi iz saobraćaja vozilo koje nema zimske pneumatike i ostalu opremu kada je ona obavezna za upotrebu. Veoma važno je znati da u slučaju saobraćajne nezgode uzrokovane nedostatkom zimskih guma, vozač i vlasnik takvog vozila imaju obavezu da sami plate svu materijlanu i nematerijalnu štetu koja može da iznosi i više miliona dinara.
- Grujic
- Moderator
O cemu ti pises? Niko ne spori da je to tacno, poenta je da zimske gume nisu samo obavezne datumom, tako da ko u ovom trenutku vozi na letnjim nije neispravan
- Dusanc
@ GRujic
Apsolutno se slazem, prica je malo posla u drugom smeru ... Izvinjavam se, pricao sam, kao sto sam i rekao, o iznenadnim zimskim uslovima i o onome sto ne bih zeleo bilo kome da se dogodi.
Apsolutno se slazem, prica je malo posla u drugom smeru ... Izvinjavam se, pricao sam, kao sto sam i rekao, o iznenadnim zimskim uslovima i o onome sto ne bih zeleo bilo kome da se dogodi.