Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Alfa Romeo - generalna tema

Post od methane.master »

^ Dobar uzor. :cool!:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Meni više liči na Breru.

@Xepoj, biće sigurno bliži 147/156 nego prošloj generaciji, sudeći po Đuliji. Mislim da će da se obistini to što pišeš.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I Djulijeta je prelep auto, ali ipak agresivniji dizajn 147ice vise odgovara Alfi.
Jedino Mita ne bih dirao, on mi je bombonica :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Tesko da ce napraviti nesto dobro kao 147 :(
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Slazem se, verovatno samo bolje mogu :mrgreen:

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Mlad si,naucices :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Neiskusan, vozio samo direktorske dizel limuzine, nisam ja na tom levelu kapiranja :D

Sto se 147 tice, sve mi je do jaja na njoj, dok ne sednem i vidim da su sedista malo jeftino odradjena, da nemaju nikakvu cvrstinu, te da se dobar polozaj sedenja trazi verovatno dok ga ne prodas :D

Sent from my Sony
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sve to stoji ako 147 porediš sa Mečkom ali ako je porediš sa Rešoom, Pugom, Opelom, Fordom i sl. konkurencijom onda je kvalitetet enterijera na visokom nivou :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Korisnikov avatar
g0xy
Reactions:
Pridružio se: 02 Nov 2015, 13:41
Garaža: AR 159

Post od g0xy »

Na 147-ci ima nekoliko vrsta sedišta,sve u zavisnosti od dubine džepa kupca.
TI sedišta su recimo vrhunska ali i standardna sedišta od Alfatexa u odnosu na sedišta iz drugih vozila iste klase,mogu i te kako da budu konkurentna.
Po meni,najbitnije za podešavanje sedišta je da ima podešavanje nagiba sedalnog dela,kao i dovoljnu dužinu tog dela da mogu lepo da se oslone lože.
FIAT 500 recimo ima dužinu sedalnog dela katastrofano kratku,a zadnja klupa je kao u 2 razredu voza Beograd-Bar.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pošto vozim Fiat 500 mogi iz prakse da se ne složim s tim da mu je sedalni deo kratak. Upravo ga ta "foteljasta", staromodna široka sedišta vade, inače bi bio strahovito tvrd i neudoban jer je auto kratak i krut, na širokim gumama. Pozadi je tako kako je...nije pravljen da se ljudi duže voze. Za sedenje pozadi kod "fiće" je jako bitno kako sedi onaj napred jer u zavisnoti od toga prevoz može varirati od mučenja do korektnog za kraći put.

Sedišta na 147 i 156 su odlično urađena u kvalitativnom smislu, naročito kožna sedišta o čemu govori i njihovo odlično stanje i na većini polovnim primercima starih i po 10-15 godina.
Poslednja izmena od starac vujadin u 03 Nov 2015, 16:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj, ne znam odakle vadiš te mane:
Sedišta na 147 su prva liga. Mogu samo da ne odgovaraju ljudima koji su debelo van gabarita.

Ako se nešto kokpitu može zameriti je italijanski volan koji je predaleko. Neko to voli, ja lično ne. Volim da je volan blizu, a papučice daleko, što retko gde mogu da namestim baš kako mi odgovara. 159 mi savršeno odgovara u tom pogledu.

Jedina sedišta koja mi se ne sviđaju za zadnjicu, ali izgledaju vrhunski, su TI sedišta u 147/156/GT. Jako su tvrda nerazgažena. Kao ljubitelj tvrdih sedišta sam na njima u problemu.
Korisnikov avatar
g0xy
Reactions:
Pridružio se: 02 Nov 2015, 13:41
Garaža: AR 159

Post od g0xy »

Starče, sve zavisi od dužine femura,tačno znam zašto su ti sedišta taman :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Floyd napisao:Sve to stoji ako 147 porediš sa Mečkom ali ako je porediš sa Rešoom, Pugom, Opelom, Fordom i sl. konkurencijom onda je kvalitetet enterijera na visokom nivou :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Ne fali enterijeru nista, vec sedistima.
Moze Milos da posvedoci u kakvom primerku 147 sam sedeo, duboka kozna sportska sedista, auto kao casa, stavljao sam i ovde slike.
Takodje sam se vozio i u platnenim.

Sednes u ta sportska i skapiras da je u pitanju mekano sediste, da je profil za ukras i da se dodatno i nakrivljuje dosta vise od konkurencije.
Golf 5 ima dosta cvrsca sedista.
Vozio sam 10ak puta 147 i nisam uspeo dobro da se namestim, a i par vlasnika mi je reklo da ima isti problem, da moras jednostavno da promenis svoj nacin sedenja i da se prilagodis, da nisu mogli da nameste kako im odgovara.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Xepoj87 napisao:[nisam uspeo dobro da se namestim, a i par vlasnika mi je reklo da ima isti problem, da moras jednostavno da promenis svoj nacin sedenja i da se prilagodis, da nisu mogli da nameste kako im odgovara.

Sent from my Sony
Isti problem. 4k km sa 147 i još uvek kad sednem nije mi to to.U 145 sam se lako navikao, u 75 takođe.U 147 iako su najjeftinija varijanta, ne drže loše ali nekako mi položaj ne odgovara. Moraću da razmišljam o kožnoj/TI varijanti.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

g0xy napisao:Starče, sve zavisi od dužine femura,tačno znam zašto su ti sedišta taman :D
Naravno da je bitno kakvi su gabariti vozača i naravno da je to mali auto, ali u odnosu na konkurenciju sedišta nisu kratka.
Odgovori