Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Letnje gume

Post od Uroš S. »

Čovek koji vozi na plin priča drugome o štednji. O tempora, o mores!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

dag81 napisao:Sta znaci 2 sezone? 10.000km ili 40.000km?
Neka bude i 40k. Ali Michelin posle 60k izgleda bolje.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

A kakve veze ima plin sa gumama?
Sa druge strane takodje se nikako ne slazem da je bez premiuma neispravan auto.
Uros je mogao dati 30e vise i uzeti fuldu npr, kojebvrede te razlike u ceni na sve 4. Ali njegova stvar, a opet nije uzeo gumu krs i polovnu/ matoru.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Stedim na gorivu, pa imam za Michelin.
Ti vozis brz auto, a sigurnost garantuju Dunav gume :-) Kad se poderu, savetujem ti da predjes na Trajal ili neku Moravu, Tamis - jer je jeftinije, pa ce ostati vise para za benzin :-)
Steta sto gorivo ne utice na zaustavni put...

@dw
Ok, ne kazem da je Fulda losa, cak sta vise mislim da je dobra guma, ali ja bih UVEK isao na manju felnu i premium gumu. Doduse, secam se da su se i Next i Trojke zalili da se neka Fulda kidala i Next je od tada samo na premiumu.

Ne bih zeleo da dodjem u situcaiju da testiram gde je granica guma koje vozim, ali bar znam da sam sve sto je do mene ucinio da moja "igracka" bude bezbedna za voznju.

Tapatalk post
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Razmišljam kao i nixa, dobra guma mi je prioritet. Svestan sam da i u srednjoj klasi postoje gume koje rade posao i koje bih potrošio bez ikakvih problema, ali me ometa pomisao na to da postoji nešto opipljivo bolje i pouzdanije. Evo i sad ovih mesec i kusur, dok vozim matori Bridgestone kao zamenu za gumu koju sam iscepao, vozim mnogo obazrivije. Nije da se teram na to, naprosto se ne osećam dobro kad ga zalaufam, izbegavam i pomisao na neka osetnija ubrzanja ili nagle promene pravca (mada nikada nisam ni vozio agresivno).
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

nixa napisao:Stedim na gorivu, pa imam za Michelin.
Ti vozis brz auto, a sigurnost garantuju Dunav gume :-) Kad se poderu, savetujem ti da predjes na Trajal ili neku Moravu, Tamis - jer je jeftinije, pa ce ostati vise para za benzin :-)

@dw
Ok, ne kazem da je Fulda losa, cak sta vise mislim da je dobra guma, ali ja bih UVEK isao na manju felnu i premium gumu. Doduse, secam se da su se i Next i Trojke zalili da se neka Fulda kidala i Next je od tada samo na premiumu.

Ne bih zeleo da dodjem u situcaiju da testiram gde je granica guma koje vozim, ali bar znam da sam sve sto je do mene ucinio da moja "igracka" bude bezbedna za voznju.

Tapatalk post
Jel ti sad malo lakše?

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Re: Dobro veče

Post od Blackshadow »

Ajd malo iskulirajte sa premium gumama, ima nas ovde koji smo prošli pola sveta kad tjubeles nije bio ni na vidiku!
Pa vidim ceo svet vozi na dunlopu i mišelinu?!?
Onome ko ne zna da vozi možeš zlatne da ugradiš!
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Black, bas taj sto je manje presao i treba da pazari bolje gume, pogotovo ako mu je stil voznje "zezacki".
Naravno, van te logike, ne smatram da svako mora da kupuje premium gume, i ako mislim da bi konkretno Urosu mozda i znacile, jer neiskustvo, mala kilometraza, a kupio je auto da se malo izivljava, nije pazario Cromu, da vozi lagano i udobno :)

Opet, daleko od toga da ga treba prozivati sto nije kupio premium, to je nebuloza.
Pa ja sam 124 bez ikakvih sistema, sa RWD, koji je pojam zajebanosti voznje zimi, vozio na Winteri :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Uroš S. napisao:

@dw

Tapatalk post
Jel ti sad malo lakše?

P8 Lite TT
Ishvalio si najjeftiniju gumu (Sava intesa HP) kao da je neko ludilo od gume (tiha, dobro drzi, SJAJNA GUMA), a ovde postoji gomila komentara za mnogo kvalitetnije gume da svaka ima nesto sto ume da smeta.

Nakon toga pokusavas na ulicarski nacin da branis svoju odluku da kupis najjeftinije gume. Izvini, ali ne umem da komuniciram na taj nacin, pogotovo sto ne vidim kakve veze ima plin sa odabirom guma.

Uzivaj na sjajnim gumama, iskreno ti zelim da traju sto duze i da te sluze besprekorno.

@Heroj
Slazem se da ne mora svako da kupi premium i ne kupuje svako, ali razlika u ceni je toliko sitna da ko hoce da ustedi za dobre gume 5000rsd - bolje mesec dana iskulitati auto i pare od goriva das na jednu od najvaznijih stvari na kolima da bude top kvalitet.

Tapatalk post
Poslednja izmena od nixa u 05 Nov 2015, 06:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Najbolje je da je Uros uzeo Toyo 888.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zasto je bitno sta je neko drugi kupio?
Valjda je jedino vazno da svako za sebe donese odluku, u skladu sa informacijama sa kojim raspolaze
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

McGruja napisao:Zasto je bitno sta je neko drugi kupio?
#becauseracecar
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

nixa napisao:
Uroš S. napisao:

@dw

Tapatalk post
Jel ti sad malo lakše?

P8 Lite TT
Ishvalio si najjeftiniju gumu (Sava intesa HP) kao da je neko ludilo od gume (tiha, dobro drzi, SJAJNA GUMA), a ovde postoji gomila komentara za mnogo kvalitetnije gume da svaka ima nesto sto ume da smeta.

Nakon toga pokusavas na ulicarski nacin da branis svoju odluku da kupis najjeftinije gume. Izvini, ali ne umem da komuniciram na taj nacin, pogotovo sto ne vidim kakve veze ima plin sa odabirom guma.

Uzivaj na sjajnim gumama, iskreno ti zelim da traju sto duze i da te sluze besprekorno.

@Heroj
Slazem se da ne mora svako da kupi premium i ne kupuje svako, ali razlika u ceni je toliko sitna da ko hoce da ustedi za dobre gume 5000rsd - bolje mesec dana iskulitati auto i pare od goriva das na jednu od najvaznijih stvari na kolima da bude top kvalitet.

Tapatalk post
I dalje ti nije lakše, ajde još malo.

P8 Lite TT
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

McGruja napisao:Zasto je bitno sta je neko drugi kupio?
Valjda je jedino vazno da svako za sebe donese odluku, u skladu sa informacijama sa kojim raspolaze
Sta ti je tebi, zen masteru :D

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mislim da i ovde fali jedno rvanje u blatu. Ring cemo ograditi gumama. Premium.

Neko je spomenuo cont sport contact. Te gume zaista mogu svasta da istrpe, ali na nekoj stazi. U "civilnoj" voznji ces tesko uociti neku bitnu razliku u odnosu na neki drugi premium, a cesto i na nesto jeftinije. Moras zaista da joj dusu izvadis, i njoj i onoj drugoj, da vidis jel ima razlike. Jer na muci se poznaju junaci.
Mislim da ovde niko na forumu nema potrebe za sport contact gumom, realno, sem Ace :D
I ovih sto misle da voze #racecar :)
Odgovori