Računari
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Računari
FX6300? Klokuje se na 4.1 lagano. TDP 125W. Hladan ko gemist.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
- Uroš S.

P8 Lite TT
Imam i ja taj kuler na A6-3670K, koji se nesto i ne greje.
Tako da mozda mogu i da iskljucim ventilator na njemu, mislim da bi ga ohladio opusteno.
Tako da mozda mogu i da iskljucim ventilator na njemu, mislim da bi ga ohladio opusteno.
- Uroš S.
Nemoj samo ga zavrni skroz. Nečujan je na tih 800-900
P8 Lite TT
P8 Lite TT
Ne treba gasiti ventilatore, poslušaj Uroša. Obične koji se kače na napajanje možeš da spustiš na 7v (plus u 12 minus u 5v ubodeš), ili u 5v. Dovoljno je i vrlo polako da se vrte, praviće ogromnu razliku u hlađenju u odnosu na običan pasivan hladnjak.
Na mom bivšem desktop je bilo kilo 12ica u kućištu, mislim 6 komada, ali su bile potpuno nečujne na 7v. Čula se samo grafika kad se potera neka igra. U normalnom režimu kada ti je tišina i najvažnija, mrtva tišina. Napajanje je bilo na dnu, vuklo svež vazduh uvek sa patosa, tako da se nikad nije ni zavrtelo pošteno te i ono bilo potpuno tiho.
Na mom bivšem desktop je bilo kilo 12ica u kućištu, mislim 6 komada, ali su bile potpuno nečujne na 7v. Čula se samo grafika kad se potera neka igra. U normalnom režimu kada ti je tišina i najvažnija, mrtva tišina. Napajanje je bilo na dnu, vuklo svež vazduh uvek sa patosa, tako da se nikad nije ni zavrtelo pošteno te i ono bilo potpuno tiho.
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Uzeo sam malopre da ocistim PC od prasine . Procesor,graicku. Slotove sve oko RAMa.nidza napisao:Random blokiranje obično upućuje na hardverski problem. Napajanje, matična ploča za početak. Pogledaj da li su na matičnoj, a pogotovo oko priključka napajanja, naduvani kondeznatori.stefankmn napisao:Imam neki problem sa racunarom pa da pitam za pomoc,savet i resenje kako srediti.
Problem je sto se cesto desava da pc "zablokira". Zamrzne sve i ne reaguje uopste na komande sto misem sto tastaturom. Pomaze samo restart pc.
Problem se ne pojavljuje prilikom odredjene radnje, nego sto bi se reklo random i iz cista mira. Nekad dok gledam film, nekad dok skidam torrent, dok se sluza muzika, dok pregledavam slike itd...
Veoma iritira jer prekida sve sto se radi na racunati i opet ispocetka. Jednom sam za 1h 30x restartovao pc zbog toga. Podigne sistem krenem nesto on stane i tako u nedogled.
Crni izgleda kako treba, ovi ljubičanstveni su naduti u delu koji je zasečen. Ako nisu, najlakše je probati drugo napajanje.
Ako je neki drajver u pitanju, moralo bi da se vidi u event viewer logu, mislim System, pa da se filtrira kao Errors.
Pregledao sam i te kondenzatore, svi su ok. Nema nijedan naduven. Upalio PC radio par minuta i opet zablokirao. Nisam uspeo da ocitam one greske iz event viewer ( dosuse do njega ali nisam sta dalje. Izbacio je neki prozor ali nisam nigde video nesto za filtriranje i ostalo )
Takodje se mi se nesto desava i sa monitorom...

Non stop stoji ova greska
Kada upalim pc nema promene. Posto mi je pobezan i TV preko njega radi sve lepo. Ali na monitoru nista
NO SIGNAL je poruka monitora da mu ne stiže signal. Ne liči na kvar monitora, pre na grafiku, ali nije mi jasno kako onda radi slika na TV...
Kako je monitor povezan? TV je verovatno HDMI.
edit: moram da pohvalim Windows 10. Prvi utisci su fenomenalni. Brz je ko munja, baterija na lapu će izgleda da gruva preko 8 sati, sve u svemu fantastika. Poisključivao sam većinu stvarčica oko privatnosti, ali ne opterećujem se time.
Kako je monitor povezan? TV je verovatno HDMI.
edit: moram da pohvalim Windows 10. Prvi utisci su fenomenalni. Brz je ko munja, baterija na lapu će izgleda da gruva preko 8 sati, sve u svemu fantastika. Poisključivao sam većinu stvarčica oko privatnosti, ali ne opterećujem se time.
- stefankmn
Radi na tv lepo. Ne verujem da je grafika...
Povezan je preko hdmi, ali posto nemam na pc hdmi ulaz ide preko adaptera

Povezan je preko hdmi, ali posto nemam na pc hdmi ulaz ide preko adaptera

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja sam imao relativno skoro to stalno "zamrzavanje" na laptopu, a posle nekog vremena i potpuni prestanak rada, mrtav totalno, nije svetlela čak nijedna lampica. Crkla ploča. Popravljena u servisu i evo radi sve kako treba već duže vreme, pa koliko potraje.
TT
TT
Stefane, da nije nešto do podešavanja? Kad se desi problem da li vrtiš u podešavanjima razne varijante paljenja i gašenja dva monitora? S obzirom da ti radi TV podešen je da prikazuje sliku. Moguće i da je loš kabl, pa grafika ugasi taj drugi port.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja sam imao problem sa zamrzavanjem kada mi se chipset pregrevao. Imao je samo hladnjak, ne i vent. Probaj da ga ohladis.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- stefankmn
Nisam nista menjao u podesavanjima oko ekrana. Radili su uvek i tv i monitor. Nisam stavljao samo jedan od njih da radi. Probao sam drugi vga kabl ali nema promenenidza napisao:Stefane, da nije nešto do podešavanja? Kad se desi problem da li vrtiš u podešavanjima razne varijante paljenja i gašenja dva monitora? S obzirom da ti radi TV podešen je da prikazuje sliku. Moguće i da je loš kabl, pa grafika ugasi taj drugi port.
- stefankmn
Evo uspeo sam iz event viewera nesto da iskopam.