Laki021 napisao:
Ja ne mogu da se smislim da li bih radije Macana ili X5, toliko razliciti a opet svaki sjajan na svoj nacin.
Uf, iako vise preferiram Porsche i mnogo mi se svidja Macan, ovde ne bi imao dileme ni sekunde, uzeo bi X5 i ubedjen sam da bi se vozio daleko bolje (komfornije i prilagodjenije mojim potrebama) nego u Macanu.
Sto se tice pakovanja.
Bas bi voleo da vidim one koji tvrde da u D segmentu premijum limuzina i mini SUV klasi ima dovoljno mesta za cetvoroclanu porodicu sa malom decom, kako bi se spakovali za jedno desetodnevno zimovanje.
Jel shvatate sta sve mora da se nosi kada ide malo dete (beba) na put? Pa njen prtljag zauzima minimum 50% ukupnog prtljaga.
Jel znate koliko prostora zauzima 0+ sediste i kolica?
Jel znate koliko prostora zauzima samo najosnovnija skijaska oprema za ostala 3 clana (2 seta ski odela ostalom opremom, pancerice, skije ili bord, stapovi, slemovi, zimske cizme...)?
Jel znate koliko prostora zauzimaju kabaste zimske stvari za 10 dana za 3-4 clana, za sve prilike koje im treba (od vecernjeg porodicnog izlaska, do setnje po snegu, sportske opreme za teretanu u hotelu, zimske jakne....). A da ne pominjemo sta sve zene nose na putovanja, ne samo za sebe vec i za decu...
E bas bi voleo da vidim kako izgleda to pakovanje u Macana ili A4/BMW 3/Merc C...
I nije resenje uvek vuljati krovni kofer. Ima i on svoje mane i ogranicenja, vlasnik mora da se njaka sa montazom i demontazom, ako cesce putuje to postaje smaranje, ne sme na auto putu da vozi kako hoce....
Zato su kao porodicni automobili ubedljivo najzahvalniji veci SUV modeli (X5/Cayenne/GLE i GLS/Q7/Range Sport i VOG...), karavani iz E segmenta (A6 Allroad Quattro) ili pojedini modeli koji se posebno isticu ponudom prostora poput Superba....
Evo ja imam A4 u koji nikada nisam uspeo da se spakujem za duzi put sa jednim detetom, uvek idemo sa Pasatom koji je osetno prostraniji mada se i u njega naguravamo. Sada kako nam je doslo i drugo dete i to se trenutno radi o maloj bebi, na A4 ni ne pomisljam dok vise ni Pasat ne moze da primi sve sto nam je potrebno.
Evo bas za ovo zimovanje razmsljamo o dve solucije (nadao sam se da ce mi do tada ostati X5), ili da montiram krovni kofer ili da iznajmim neki bolji i veci SUV (X5/Cayenne/Range/ML...).
Meni je A4 prvi automobil iz D segmenta (uvek sam vozio visu klasu) i vise puta sam pisao kritike na racun te klase zbog ponude prostora. Jednostavno nisam imao iskustva i napravio sam pogresan izbor. Vec sa sledecim autom se opet vracam u klase za koje provereno znam da ce mi pruziti ono sto mi je potrebno, nikakvo izvoljevanje vec cita potreba.