Porsche Macan

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Porsche Macan

Post od Markoni »

Mi smo Tadiji izbacili kolica sa godinu i 2-3 meseca. Od tada mi je za svaki put dovoljan auto C segmenta ukoliko ne nosim deciji krevetac.
Kada sam nosio 2 kreveca i kolica Altea XL mi je bila dovoljna za put od 15 dana.
E sad, ovo nema mnogo veze sa Macanom, ali ne moze da skodi. :D

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Odlicne su to varijante vanova, imam prijatelja koji ima 5 dece i pored mogucnosti da vozi apsolutno bilo sta, on vec dugo godina menja samo nove Vanove.
Pre je vozio VW a sada je uzeo novi Mercedes... mada on to placa dosta papreno.

Ali realno za 4-5 clanu porodicu veci SUV ili karavan E segmenta su idealne klase i uopste nisu nikakvo "izvoljevanje" vec realna potreba, koliko god to neko pokusavao da iskarikira.
Da bi ostali u temi, Porsche Macan jednostavno nije sposoban za to koliko god neko pokusavao da ga predstavi kao "porodicni" auto, to jednostavno nije njegova namena.
Markoni napisao:Mi smo Tadiji izbacili kolica sa godinu i 2-3 meseca. Od tada mi je za svaki put dovoljan auto C segmenta ukoliko ne nosim deciji krevetac.
Kada sam nosio 2 kreveca i kolica Altea XL mi je bila dovoljna za put od 15 dana.
E sad, ovo nema mnogo veze sa Macanom, ali ne moze da skodi. :D
Pa odprilike sa godinu dana se i izbacuju velika kolica, tako smo i mi radili sa prvim detetom. Medjutim, ne mozes dete koje je tek prohodalo svuda da vukljas bez kolica, moras imati barem ona kisobran ako mislis da budete koliko toliko pokretni a i da detetu bude lakse.

Ja krevetce ne nosim, sada u svim hotelima mozes unapred da posaljes zahtev da ti postave krevetac za dete tako da smo se barem toga oslobodili.
Poslednja izmena od goblin u 07 Nov 2015, 10:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Istina, nisam išao na skijanje ali jesam na more na 17 dana s troje dece (beba i dvojica), kraj sezone. I opet su imali sve moguće drangulije i odeće viška (jedna cela torba viška vraćena). Inače prvi put smo išli tako ko ti, s bebom i detetom (19 dana) i jedva se spakovali i s koferom na krovu, tad sam shvatio da je zapravo problem u stvarima i ovima što pakuju :)
Tek ćeš da imaš muku da ih svo troje vežeš pozadi po propisu :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Zato se uzme SUV koji ima kapacitet prtljaznika 650-700L + krovni kofer 450L opciono za skijanje, i to je prava stvar za porodicu.
Uz sve ostale funkcionalne prednosti lakseg ulazenja i izlazenja sa decom, ravnog poda na zadnjoj klupi...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Ma dva auta, jedan za stvari, jedan za porodicu. Kako najstariji poraste, njemu jedan auto da i on prenosi.
1350l... To je kapacitet karavana sa oborenim sedištima, je l ti ideš na odmor od ili se seliš? :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja razumem coveka skroz,zene kad krenu da se pakuju za put :D jeste malo stereotip , ali meni devojka kad se pakovala za bilo koji put bukvalno samo jos i posteljinu nije nosila iz kuce :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Nisi autoritet :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Sta cu kad ne volim ajvar :(
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ji 4Tze napisao:Ma dva auta, jedan za stvari, jedan za porodicu. Kako najstariji poraste, njemu jedan auto da i on prenosi.
1350l... To je kapacitet karavana sa oborenim sedištima, je l ti ideš na odmor od ili se seliš? :)
Nema potrebe za karikiranjem, pisem skroz realno iz licnog iskustva.
Ajde samo izracunaj kada vec sabiras kapacitet prtljaznog prostora, koliko ce prostora zauzeti samo sledece stavke:
- 2/3 para skija + 1 bord + 2/3 para stapova
- 3/4 para pancerica sa svojim torbama
- 3/4 kacige
- Za 3/4 osobe po 2 kompleta skijaskih odela sa ostalom opremom (rukavice, naocare, podkape, skijaske carape....)
- 3/4 zimskih cizama + kabaste zimske jakne
A to je samo jedan mali deo potrebnih stvari koje ce se koristiti uglavnom na stazi, i tu tek pocinje pakovanje robe i ostalih potrebstina. Ceo krovni kofer ode samo na ovaj spisak i da budes srecan ako se sve uglavi, a prtljaznik ostaje za garderobu i ostale stvari (kofere).
Npr. za letovanje ti ceo ovaj spisak uopste nije potreban i velika je razlika.

Samo iznosim cinjenice zbog koji smatram da Macana ne mozemo svrstati u kategoriju porodicnih automobila, kojima je ciljna grupa kupac sa 4-5 clanom porodicom koji cesto ide na duza putovanja...

Ali i potrebe ljudi su razlicite.
Znam ljude koji idu na odmor sa toliko odevnih kombinacija koliko dana ostaju i generalno ne vukljaju nista "sporedno" i njima je potrebno manje prostora.
Ja kad negde idem onda nosim svasta, od sportske opreme (posto volim u svakom hotelu da odem u teretanu), elegantnijih kombinacija za vecernje izlaske, barem 4-5 pari obuce za razlicite prilike (i sve ovo za svakog clana porodice), oprema za snimanje (znas li koliko prostora zauzima GoPro sa dodatcima + klasicna kamera i fotoaparat?), pa "apoteka" za decu, pa brdo rekvizita zavisno od tipa putovanja (npr za skijanje bolje da ne pominjem sta sve mora da se nosi iskljucivo za stazu), pa bebi oprema (sterilizatori, grejaci, nosaljke, flasice...) i generalno decije igracke........ Povrh svega toga, ni jedan clan porodice na odmoru nece provesti dva dana u bilo kojem istom odevnom predmetu...

Tako da nema prostora za karikiranje, vec je to realnost.
Vidim ja kad idemo na putovanja (posto cesto putujemo sa prijateljima) da uopste nismo izuzetak vec da je situacija preslikana kod svakoga.
Da vidis kako idu Cayenne/X5/Q7... natovareni da im se ne vidi kroz zadnji prozor sa sve krovnim koferima....
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kao Nemci kad krenu kući u Izmir :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

goblin napisao:Povrh svega toga, ni jedan clan porodice na odmoru nece provesti dva dana u bilo kojem istom odevnom predmetu...

Pa ako se stvarno ovako ponasas, onda nije ni cudo da ti treba kombi. Je nemam problem da se dva puta prosetam u istim farmericama, trenerci, bermudama, duksu, jakni... Da si rekao donji ves i majice, pa da razumem...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa nemam ni ja kod kuce, ali iskreno kada idemo negde na odmor onda se uvek skroz presvlacim, nekada i po dve kombinacije tokom dana.
Npr. u hotelu ujutru sidjem u jednoj kombinaciji u kojoj budem do izlaska na stazu, kada se vratim sa staze oblacim skroz drugu kombinaciju, a moze da se zadesi da istog dana imamo neki vecernji izlazak koji zahteva elegantnije kombinacije.... a nista od toga sutra necu obuci, ni ja a ni jedan drugi clan porodice... ali naravno da necu svaki dan menjati zimske jakne...
Dok kod kuce mogu da furam jednu pamucnu trenerku za po kuci i po lokalu i po nedelju dana...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nosis istu jaknu vise dana???? Skandal.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

:kezo:
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Otkud si se odjednom toliko okrenuo ka SUV klasi, a tek si ga 2 nedelje vozio? Kad je već toliko važan gepek, medju svim Suvovima, najveći i najkorisniji gepek ima Q7, mnogo praktičniji nego što ga ima X5 kod kojeg ne mogu da smislim ona dvodelna vrata gepeka. A i krovni kofer na Q7 izgleda elegantnije tj.manje ružno nego na bilo kom drugom SUVu. Stavljanje krovne kutije na Porschea, Kajena ili Macana, svejedno, uf to mi je baš gadno.
Odgovori