Kupovina Opel Merive 1.4 120ks
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Kupovina Opel Merive 1.4 120ks
Deluje da je glavni problem sa lagerom. Upravo je stigla ponuda iz Komnenovića, ali je rok isporuke 60-90 dana. Ćirkom ima na sajtu spisak vozila za isporuku odmah ali samo 5-6 vozila, nema Merive.
Dva-tri meseca još i nije loše. Rok isporuke za auto koji planiram da uzmem je 6-7 meseci.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nadam se da znate da je Komnenovic izgubio licencu i da ga je sada preuzeo neki Nemac..
Svakako je trenutno za izbegavanje.
Pored Autoprometa, nisu ni za pomen.
Sto se tice tih aftermarket senzora, ja ih imam i sljakaju odlicno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Svakako je trenutno za izbegavanje.
Pored Autoprometa, nisu ni za pomen.
Sto se tice tih aftermarket senzora, ja ih imam i sljakaju odlicno.
Brzine idu u H-a !!!

- grujicd
Da li rade kao fabrički, da pokazuju stanje na nekom od postojećih displeja, ili imaju neki svoj ekrančić sa strane?
- Day Walker
Zavisi od modela. Neki samo piste a neki imaju onaj mali displej. Mislim da nije moguce naknadno ugraditi i povezati na fabricki displej.
Brzine idu u H-a !!!

- grujicd
Bili danas na probnoj vožnji u Autoprometu. Pohvala za prodavce, ljubazni i dobro barataju informacijama. Test vozilo je pored Drive opreme imalo i fabričke senzore i kameru za rikverc. 1.4 atmo od 100ks je ostavio solidan utisak, bolji nego što smo očekivali. Pozadi su sedišta možda malo manja za krupnu odraslu osobu, kao da su i sedalni deo i naslon malo kraći. Može da se sedi ali nije potpuni komfor. Sa druge strane cela koncepcija auta sa takvim zadnjim vratima je namenjena porodicama sa malom decom, nije ni u planu čest prevoz odraslih pozadi tako da je to prihvatljivo. Mesta za kolena ima dosta.
Videli smo i senzore koje oni ugrađuju, stoje im sa strane montirani na nekoj šipci da vidiš kako rade. Funkcionalno deluju ok, ali imaju dodatni ekrančić koji se stavlja tu negde ispred. Em je ružnije, em nema ni prednjih senzora, tj. možeš još jedan takav set za napred, pa sa još jednim displejem. Fabrički senzori su i napred i nazad i prikazuju se na displeju između obrtomera i brzinomera.
Inače juče se prodao 1.4 od 120ks u turbo u boji koju su hteli, pa je sad na lageru samo 100ks varijanta. Nisu još prelomili ali verovatno će da naručuju auto iz fabrike, čekaće 2-3 meseca ali će dobiti šta su hteli. Ipak planiraju dugo da ga voze. Kad je tako možda dodaju još par sitnica od dodatne opreme, samo da proberemo šta vredi doplatiti. Možda kamera, dnevna LED svetla... Treba videti i cenovnik.
Videli smo i senzore koje oni ugrađuju, stoje im sa strane montirani na nekoj šipci da vidiš kako rade. Funkcionalno deluju ok, ali imaju dodatni ekrančić koji se stavlja tu negde ispred. Em je ružnije, em nema ni prednjih senzora, tj. možeš još jedan takav set za napred, pa sa još jednim displejem. Fabrički senzori su i napred i nazad i prikazuju se na displeju između obrtomera i brzinomera.
Inače juče se prodao 1.4 od 120ks u turbo u boji koju su hteli, pa je sad na lageru samo 100ks varijanta. Nisu još prelomili ali verovatno će da naručuju auto iz fabrike, čekaće 2-3 meseca ali će dobiti šta su hteli. Ipak planiraju dugo da ga voze. Kad je tako možda dodaju još par sitnica od dodatne opreme, samo da proberemo šta vredi doplatiti. Možda kamera, dnevna LED svetla... Treba videti i cenovnik.
Dnevna svakako.
- Day Walker
Xenon ako su u mogucnosti (i ako ima uopste)
Brzine idu u H-a !!!

- grujicd
Svaka Meriva ima dnevna svetla, samo se doplaćuje da bude LED umesto obične sijalice. Sa jedne je strane izgled, ali je za mene veća prednost da praktično zaboraviš na menjanje sijalica, što nije loše ako mora (ili je bar lakše) u servisu da se radi.
- grujicd
Da li neko zna šta je "Vetrobransko staklo koje odbija toplotu" i koliko to pomaže? To je valjda nešto kao termo folija. Košta 142€. Evo par stavki opreme koji deluju zanimljivo:
Funkcionalni paket za sedišta - 71 €
- Ladica za prtljag ispod suvozačevog sedišta, Niski mrežasti džepovi i preklopni sto-tacna na poleđini prednjeg sedišta, Podni boks ispod suvozačevog sedišta
Dnevna led svetla - 150€
Asistencija u parkiranju napred i nazad - 295€
Kamera - 450€
Skoro 1000€, ali mislim da kamera i senzori dosta doprinose komforu, ovo ostalo nisu velike stavke. Videćemo šta će da odluče.
Edit:
500€ je prilagodljivo prednje svetlo sa LED dnevnim svetlima. Ne piše da je ksenon, verovatno samo okretanje u krivini. Mislim da im to ne treba za ono gde najčešće voze.
Funkcionalni paket za sedišta - 71 €
- Ladica za prtljag ispod suvozačevog sedišta, Niski mrežasti džepovi i preklopni sto-tacna na poleđini prednjeg sedišta, Podni boks ispod suvozačevog sedišta
Dnevna led svetla - 150€
Asistencija u parkiranju napred i nazad - 295€
Kamera - 450€
Skoro 1000€, ali mislim da kamera i senzori dosta doprinose komforu, ovo ostalo nisu velike stavke. Videćemo šta će da odluče.
Edit:
500€ je prilagodljivo prednje svetlo sa LED dnevnim svetlima. Ne piše da je ksenon, verovatno samo okretanje u krivini. Mislim da im to ne treba za ono gde najčešće voze.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Jako zanimljiv auto. Meni bi bio u izboru, bas sa tim motorom. Koliko vidim, u najjacem paketu opreme je 15,5k + metalik, je li ?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Vetrobransko staklo koje odbija toplotu je atermička šoferka, ona što deluje ljubičasto na kolima, pisali smo o tome.
Ja sam imao na prošlom Scenicu, na ovom nemam jer je menjana i stavljena obična. Razlika se oseti, volan i tabla se greju manje e sad, u kom procentu, ne znam baš, znam da volan nikada nije bio vreo, ali kada je toplo, toplo je, sunčevi zraci prodiru sa svih strana tako da nisam siguran da vredi ovolike doplate.
Ja sam imao na prošlom Scenicu, na ovom nemam jer je menjana i stavljena obična. Razlika se oseti, volan i tabla se greju manje e sad, u kom procentu, ne znam baš, znam da volan nikada nije bio vreo, ali kada je toplo, toplo je, sunčevi zraci prodiru sa svih strana tako da nisam siguran da vredi ovolike doplate.
- grujicd
Nemam pojma, mi smo se raspitivali za ovaj Drive paket koji reklamiraju da je na akciji, pa ni ne znam za ostale pakete.Ogi napisao: Koliko vidim, u najjacem paketu opreme je 15,5k + metalik, je li ?